Ιωαννίδης – Ελ Κααμπί, η απόλυτη σύγκριση: Δύο «πιστόλια» με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά (vids)

Ιωαννίδης – Ελ Κααμπί, η απόλυτη σύγκριση: Δύο «πιστόλια» με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά (vids)

Ντέρμπι «αιωνίων» σήμερα (6/10, 20:30) και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η... μάχη των φορ με τους Φώτη Ιωαννίδη και Αγιούμπ Ελ Κααμπί να θέλουν να δώσουν τη νίκη στις ομάδες τους.

Η «μητέρα των μαχών» της Superleague είναι προ των πυλών, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10, 20:30) για την έβδομη αγωνιστική της Superleague. Οι δύο «αιώνιοι» θα παραταχθούν με τα δύο «όπλα» τους στην κορυφή των επιθέσεών τους που αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα.

Ο λόγος για τους Φώτη Ιωαννίδη και Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Οι δύο επιθετικοί, είναι αμφότεροι σημεία αναφοράς των ομάδων τους, ωστόσο πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά φορ, που είναι όμως το ίδιο σημαντικά για την επιθετική λειτουργία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ο «αθόρυβος» πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού (vids)

Η διαφορά στο που… πατάνε

Ιωαννίδης και Ελ Κααμπί είναι οι βασικοί πυλώνες της επίθεσης των «αιωνίων» από την περσινή σεζόν, με την εδραίωση του Έλληνα φορ στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και την άφιξη του Μαροκινού στράικερ στον Πειραιά.

Ωστόσο πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά φορ, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και αυτό απεικονίζεται στο heatmap τους στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Superleague, που δείχνει τους χώρους που κινούνται οι δύο παίκτες.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε πως ο Ιωαννίδης κινείται πολύ εκτός περιοχής και κεντρικά και κάπως έτσι συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, σε αντίθεση με τον Ελ Κααμπί, που κυρίως βρίσκεται μέσα στο κουτί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα κατέβει και αυτός σε χαμηλά μέτρα ώστε να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

Αυτή τους η διαφορά φαίνεται και από το μέσο όρο ενεργειών με τη μπάλα που έχουν, με τον Έλληνα φορ να έχει περισσότερες (37,4) από τον Μαροκινό (23,2).

Ο Ιωαννίδης το ψάχνει, ο Ελ Κααμπί το βρήκε

Στο σκοράρισμα παρατηρείται η μεγάλη διαφορά τους τη φετινή σεζόν, με τον Ιωαννίδη να μην έχει ακόμη… σπάσει το ρόδι, ενώ ο Ελ Κααμπί έχει πετύχει 4 γκολ τις πρώτες 6 αγωνιστικές.

Την ίδια ώρα και στη δημιουργία ο Μαροκινός προηγείται έχοντας «δώσει» 2 ασίστ στους συμπαίκτες του, όταν ο στράικερ των «πράσινων» δεν έχει καταγράψει ακόμη ασίστ. Αντίθετα, σε εύστοχες μεταβιβάσεις και κερδισμένες μονομαχίες τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα, με τον Ελ Κααμπί να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος επιθετικός έχει 82% ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων ανά παιχνίδι στην φετινή Superleague, σε αντίθεση με τον Ιωαννίδη που μετρά 80%. Παρόμοια η εικόνα και στις κερδισμένες μονομαχίες, με τον Ελ Κααμπί να κερδίζει στους… δεκαδικούς με 47%, έναντι 46 του Ιωαννίδη.

Μπορεί εντός των συνόρων ο Ιωαννίδης να μην έχει βρει ακόμη δίχτυα, όμως πρέπει να σημειωθεί η επιρροή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά και το εκπληκτικό τέρμα του στη Γαλλία κόντρα στη Λανς, στα play offs του Conference League. Ένα γκολ που κράτησε ζωντανό το «τριφύλλι» και πήρε την πρόκριση για τη League Phase στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Παρόμοια πράγματα έχει κάνει και ο Ελ Κααμπί, που με τα δύο γκολ του κόντρα στη Μπράγκα την περασμένη Πέμπτη, οδήγησε τον κάτοχο του περσινού Conference League, Ολυμπιακό, στην πρώτη του νίκη στη League Phase του Europa League.

Ιωαννίδης vs Ολυμπιακός, Ελ Κααμπί vs Παναθηναϊκός

Εδώ που κερδίζει κατά κράτος ο Ιωαννίδης είναι στα γκολ που έχει σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος φορ, έχει 15 ματς με Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό, κοντά στους Πειραιώτες, έχοντας πετύχει 3 γκολ και μοιράζοντας 1 ασίστ, ενώ ο Ελ Κααμπί σε 4 ματς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο δεν έχει σκοράρει, ούτε έχει δώσει κάποια τελική πάσα.

Ιωαννίδης και Ελ Κααμπί ετοιμάζονται για το «αιώνιο» ντέρμπι απόψε στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και το σίγουρο είναι πως οι δύο ταλαντούχοι φορ, θα έχουν τα βλέμματα πάνω τους από το σφύριγμα της σέντρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ