Άρης – Λαμία 2-0: Διπλό χτύπημα Μορόν και… κορυφή

Άρης – Λαμία 2-0: Διπλό χτύπημα Μορόν και… κορυφή

Ο Άρης συνέχισε το νικηφόρο σερί του στη Stoiximan Super League, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας, στο «Κλ. Βικελίδης» και «έπιασε» την ΑΕΚ την κορυφή της βαθμολογίας.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League πήρε ο Άρης, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 2-0 απέναντι στη Λαμία, για την 7η αγωνιστική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο Λορέν Μορόν με τον Ισπανό σκόρερ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ των «κιτρινόμαυρων» (4′ και 45′). Μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ο Άρης «έπιασε» την «Ένωση» στους 14 βαθμούς και την πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Πρώτος σε ασίστ ο «σεληνιασμένος» Μπουκάγιο Σάκα

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μοντόγια κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, o Χουάνκαρ το αριστερό, ενώ οι Ρόουζ και Μπράμπετς ήταν το κεντρικό δίδυμο. Οι Μόντσου και Σιφουέντες αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ, ο Ντιαντί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Σίστο στην αριστερή και ο Γκαρθία πίσω από τον Μορόν.

Για τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε τους: Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς, Ραντόνια, Νούνιες, Δοϊρανλής, Μπίκοφ, Ρινγκ, Γκουίντο.

Δυναμικό ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ με τον Λορέν Μορόν μόλις στο 4ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μόντσου, ο Ισπανός νίκησε τους πάντες στον αέρα και με ωραία κεφαλιά σκόραρε για το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος με τη Λαμία να γίνεται για πρώτη φορά απειλητική στο 25ο λεπτό με τον Γκουίντο να κάνει ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να σκοράρει 6 λεπτά αργότερα, χωρίς να σημαδεύει και πάλι καλά.

Μορόν και… κορυφή

Τελικό στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον πρώτο σκόρερ του. Ο Μορόν έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ με το δεξί και νίκησε τον Κόστιτς στη δεξιά γωνία του για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος είχε πιο ήρεμο ρυθμό, με τον Άρη να κάνει διαχείριση στο προβάδισμά του. Στο 50′ ο Μορόν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κορνέζου, αλλά ο διαιτητής Ζαμπάλας μετά από υπόδειξη του VAR άλλαξε την απόφασή του. Στο 75′ ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε ξανά μετά από γύρισμα του Χουάνκαρ, αλλά ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το τρίποντο και να «συγκατοικούν» με την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (71′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουέισον).

Λαμία: Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (81′ Αθανασακόπουλος), Νούνιες, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκε), Μπίκοφ (81′ Ντεντάκης), Ρινγκ, Γκουίντο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ