Ο Τσικίνιο εκτός ντέρμπι και οι 3 επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το ΟΑΚΑ

Ο Τσικίνιο εκτός ντέρμπι και οι 3 επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το ΟΑΚΑ

Ο Τσικίνιο θα μείνει εκτός δράσης για 10-12 ημέρες, με τους Γουίλιαν, Μασούρα και... Μπάμπη Κωστούλα να είναι οι τρεις παίκτες που έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ.

Ο Τσικίνιο γλίτωσε τα χειρότερα. Ο τραυματισμός του στο 54ο λεπτό του αγώνα με την Μπράγκα δεν αποδείχθηκε ιδιαιτέρως σημαντικός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πορτογάλος μέσος δεν θα μείνει στα πιτς για αρκετές ημέρες. Χάνοντας το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και στερώντας από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έναν εκ των πλέον βασικών ποδοσφαιριστών του.

Οπως έγινε γνωστό, ο Τσικίνιο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, όπου φάνηκε πως έχει πειραχθεί ο δικέφαλος στο αριστερό του πόδι. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ζημιά που θα τον αφήσει καιρό εκτός δράσεις. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος μέσος αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 10-12 ημέρες. Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμος μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης: ΜακΚίσικ: «Παίζω έξι χρόνια χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό και δεν μου έχουν μιλήσει ποτέ έτσι»

Η απουσία του Τσικίνιο είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τον Ολυμπιακό. Καθώς είναι ο παίκτης που ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Και για αυτόν τον λόγο ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη αρχίσει να μελετάει τις εναλλακτικές λύσεις για την αναμέτρηση με τους Πράσινους. Με τρεις ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην pole position για να πάρουν θέση στην 11άδα, αντί του Πορτογάλου.

Ο ΓΟΥΙΛΙΑΝ, Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο… ΜΠΑΜΠΗΣ

Ο πρώτος είναι ο Γουίλιαν. Και αυτό δεν προκύπτει ως εικασία. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που πήρε τη θέση του «Τσίκι» στο παιχνίδι με την Μπράγκα. Ο Μεντιλίμπαρ δεν άλλαξε σχηματισμό. Κράτησε αριστερά τον Ζέλσον και δεξιά τον Ροντινέι όταν χτύπησε ο Πορτογάλος. Με 36χρονο πολύπειρο μεσοεπιθετικό να παίρνει θέση πίσω από τον Ελ Κααμπί και να δημιουργεί το 3ο γκολ του Ολυμπιακού, με εξαιρετικό κόψιμο-πάσα στον «Ρόντι», που έδωσε την ασίστ στον Μαροκινό αρχισκόρερ των Πειταιωτών.

Ο Γουίλιαν δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Αλλά όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει πολύ δουλειά στο Ρέντη από τους Ερυθρόλευκους. Ο ίδιος δήλωσε την Πέμπτη ότι συνεχίζει να προσαρμόζεται και αισθάνεται ολοένα και καλύτερα. Και μετά από 5 αγώνες στους οποίους έχει συμμετάσχει τις τελευταίες 20 ημέρες, έδειξε και με την Μπράγκα ότι έχει ανεβάσει τις εντάσεις του και δείχνει σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Γιώργο Μασούρα να παίρνει θέση στην 11άδα, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να μετατοπίζεται στο «10». Ή καλύτερα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι απόλυτα έτοιμος εδώ και πολύ καιρό. Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να παίξει ακόμη και κόντρα στη Λιόν, αλλά ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να τον αφήσει εκτός, για να ανακτήσει τελείως τις δυνάμεις του. Και κόντρα στην Μπράγκα τον επανέφερε στα παιχνίδια.

Το τελευταίο και πιο… ανατρεπτικό σενάριο, θέλει τον Βάσκο τεχνικό να έχει στο μυαλό του μια επιλογή που μπορεί να προκαλέσει αίσθηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη χρησιμοποίηση του Μπάμπη Κωστούλα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Μια θέση στην οποία ο 17χρονος επιθετικός μπορεί να αγωνιστεί, όπως είχε γίνει και στο Λιόν. Με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όπως και να έχει, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση του Σαββάτου. Με τον 63χρονο τεχνικό να ανοίγει τα χαρτιά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ