Πως η κλήρωση του Κυπέλλου μπέρδεψε την κατάσταση για το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Πως η κλήρωση του Κυπέλλου μπέρδεψε την κατάσταση για το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Μετά τις διασταυρώσεις του Κυπέλλου, ο πέμπτος της Super League ενδέχεται να μείνει εκτός Ευρώπης - Πως μπορεί να συμβεί αυτό...

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε νωρίτερα δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και αυτό γιατί το «Big-5» βρέθηκε στο ίδιο «μονοπάτι» και αυτό σημαίνει πως φιναλίστ στον final του ΟΑΚΑ θα είναι μία ή ένας εκ των Πανσερραϊκού, Πανιώνιου, Ζακύνθου, Αιγέα Πλωμαρίου, Καβάλας, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, Βόλου, Κηφισιάς ή Παναχαϊκής.

Διαβάστε επίσης: Γκαγκάτσης: «Τελικός σε γεμάτο ΟΑΚΑ»

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να περιπλέξει την κατάσταση στην Super League, καθώς είναι ορατό πια το ενδεχόμενο ο 5ος του Πρωταθλήματος να μην βγει στην Ευρώπη. Με βάση τις πιθανότητες και με το σκεπτικό πως δεν θα προκύψει κάποια σούπερ έκπληξη στις θέσεις 1-4, τότε προβάλει ως 50%-50%, άρα απόλυτα ορατό ενδεχόμενο.

Με το νέο format οι ομάδες που θα τερματίσουν στη regular season στις θέσεις 1-4 θα απαρτίσουν το group που θα «παλέψει» για τον τίτλο και το έτερο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League, ενώ εξασφαλισμένη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA για το 2025/26 θα αποκτήσουν και οι άλλες δύο, που θα τερματίσουν 3η και 4η.

Την ίδια στιγμή εκείνες που θα βρεθούν στο 5-8 θα στελεχώσουν άλλο (σ.σ. με διαίρεση /2 των βαθμών που θα συγκεντρώσουν στην κανονική διάρκεια) και εκείνη που θα βρεθεί στην 5η θέση θα περιμένει να δει αν θα πάρει μέρος στο Conference League του 2025/26.

Οι θέσεις 1-2 οδηγούν στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος σε αυτά του Europa και οι 3-4 σε εκείνα του Conference.

Έτσι αν για παράδειγμα πάρει το Κύπελλο ο 5ος, τότε οι 1-2 θα πάνε στο Champions Legue, οι 3-4 στο Conference και εκείνος στο Europa. Εάν τώρα το κατακτήσει ο 2ος τότε το «εισιτήριο» του Europa θα πάει στον 3ο και οι 4-5 θα βρεθούν στο Conference και αντίστοιχα θα υπάρξουν σχετικά ντόμινο. Η ουσία πάντως είναι πως οι 5 πρώτοι θα παίξουν στην Ευρώπη, εφόσον ένας εξ’ αυτών πάρει το Κύπελλο.

Εάν όμως το τρόπαιο καταλήξει σε κάποιο πλην 5άδας club, π.χ. στο 6ο, το 7ο, το 8ο κτλ ο 5ος δεν θα βγει στην Ευρώπη και με γνώμονα πως ο ένας εκ των δύο φιναλίστ της διοργάνωσης θα είναι, κακά τα ψέματα και ας είμαστε ρεαλιστές, πλην των θέσεων 1-4, όποια ομάδα κόψει πρώτη το νήμα στα Play Off του 5-8 θα πρέπει να περιμένει τον τελικό για να δει εάν θα συμμετάσχει ή όχι στην Ευρώπη.

Εκτός φυσικά αν ο έτερος φιναλίστ είναι και 5ος, οπότε και θα «κλειδώσει» αυτόματα την έξοδό του στην Ευρώπη και τότε θα ξεκαθαρίσει εάν θα είναι στο Europa ως Κυπελλούχος ή στο Conference μέσω της θέσης του στη Super League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ