Η «απάντηση» του team Αλμέιδα και η σχέση που δημιουργεί η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Η «απάντηση» του team Αλμέιδα και η σχέση που δημιουργεί η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Γιατί η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί για τον οργανισμό της ΑΕΚ και η μεγάλη βραδιά του Ματίας Αλμέιδα...

Μετά το καταστροφικό ξεκίνημα της περσινής σεζόν, με τον χειρότερο τρόπο άρχισε και η φετινή για την ΑΕΚ. Αποκλεισμός-σοκ στην Ευρώπη από μία ομάδα που δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, δύο γκέλες με ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή στη Super League και πολλή κουβέντα γύρω από τους τραυματισμούς που και πάλι έκαναν την εμφάνισή τους στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Από πολύ νωρίς η πίεση μεγάλη για την Ένωση και τον Ματίας Αλμέιδα που έψαχναν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για να αποτινάξουν αυτή τη… μαυρίλα από πάνω τους. Και αυτό ήρθε το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο που είχε έρθει και το τελευταίο δηλαδή μέχρι χθες, εκείνο το 3-0 των πλέι οφ τον περασμένο Απρίλιο και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης: Γιούργκεν… Σλοτ: Ο Ολλανδός οδηγεί τη Λίβερπουλ και… (vid)

Όχι απλά πήρε μία μεγάλη νίκη η ΑΕΚ, αλλά έπιασε και κορυφή. Στην ουσία αυτό δεν λέει και τίποτα αφού ακόμη έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας σε ένα πρωτάθλημα που κάθε αγωνιστική κάποιος ή κάποιοι από τους διεκδικητές του τίτλου έχουν απώλειες. Είναι όμως πολύ σημαντικό για όλο τον οργανισμό στο ψυχολογικό κομμάτι ότι συνέβη αυτό τώρα και συνδυάστηκε με ένα τρίποντο σε ντέρμπι.

Νίκη Αλμέιδα

Ένα ντέρμπι που είναι ξεκάθαρα νίκη του Αλμέιδα. Του team Αλμέιδα, το οποίο αμφισβητήθηκε το προηγούμενο διάστημα περισσότερο από ποτέ και έδωσε μία πολύ δυναμική απάντηση στο γήπεδο. Γιατί ο Αργεντινός και οι συνεργάτες του διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι και είχαν απάντηση σε όποια διέξοδο προσπάθησε να βρει ο Ντιέγκο Αλόνσο για να πάρει κάτι από το ματς.

Με τον Γιόνσον, τον Λιούμπισιτς και τον Μάνταλο είδαμε την ΑΕΚ να αντιδρά στην πίεση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο και να τον εξουδετερώνει. Με τον Μήτογλου τρίτο στόπερ ο Αλμέιδα επιχείρησε να «κλειδώσει» το ματς όταν μπήκε και ο Γερεμέγεφ. Δεν προλάβαμε να δούμε την Ένωση να ανταποκρίνεται και για πολύ με τρεις πίσω βέβαια καθώς ήρθε το πέναλτι και τα πάντα τελείωσαν.

Ήταν όμως ίσως η πρώτη φορά στα δύο και πλέον χρόνια του Αλμέιδα στην ΑΕΚ που ο προπονητής της Ένωσης έβαλε… νερό στο κρασί του και «κλείδωσε» ένα ματς με τέτοιον τρόπο. Γιατί πέρσι η Ένωση πληγώθηκε ουκ ολίγες φορές στο φινάλε αναμετρήσεων στους οποίους είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά συνέχιζε να παίζει ανοιχτά και ως έναν βαθμό να προκαλεί την τύχη της.

Οι απουσίες και το ξέσπασμα 

Ο Αλμέιδα πήρε ένα ντέρμπι με βασικό και MVP τον τρίτο του σέντερ φορ ο οποίος δεν είχε αντίπαλο από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έβαλε μέσα στα δίχτυα τον Ίνγκασον στο 1-0, πήρε ό,τι κεφαλιά μπορούσε να πάρει και το σημαντικότερο ήταν ότι έσπασε ουκ ολίγες φορές την μπάλα με το κεφάλι ή το στήθος σε συμπαίκτες του, αρχίζοντας ουσιαστικά νέες επιθέσεις.

Με τον Γκαρσία να είναι εκτός, τον Μαρσιάλ να θέλει ακόμη τον χρόνο του, τον Λαμέλα επίσης εκτός όπως και τους Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, η ΑΕΚ πήρε μία δίκαιη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο παρατάχθηκε σχεδόν πλήρης και έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο καθώς δεν είχε άλλα περιθώρια απώλειας. Και φυσικά αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλες προσδοκίες για το τι θα γίνει όταν είναι πλέον διαθέσιμοι όλοι.

Στο τέλος ο Αλμέιδα πανηγύρισε με όλους του συνεργάτες του, αλλά αυτό είναι κάτι που κάνει πάντα καθώς όπως είναι σαφές από την πρώτη μέρα, είναι μία ομάδα όλοι μαζί και έτσι συμπεριφέρονται. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δεν δήλωσε ανακουφισμένος γιατί όπως σημείωσε «Δουλεύω κάθε μέρα. Αφιερώνω πολύ χρόνο. Άλλες φορές τα πράγματα βγαίνουν καλά, άλλες έτσι κι έτσι, αλλά με μία νίκη δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι διαφορετικό, γιατί θα έμπαινα σε ένα σύστημα που κυνηγάς την επιτυχία και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε ένα ντέρμπι. Αυτό».

Πίεση υπήρχε βέβαια και φάνηκε και από το ξέσπασμα του γυμναστή της ομάδας, Γκίντο Μπονίνι, στα social media λίγο αργότερα. Άκουσαν πολλά όλες αυτές τις μέρες ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, κάποια ήταν υπερβολικά, έως και εκτός πραγματικότητας και η εικόνα της ΑΕΚ χθες ήταν μία καλή απάντηση προς όλους. Ακόμη και από τις δηλώσεις ή τις αναρτήσεις των ποδοσφαιριστών των «κιτρινόμαυρων» καταλαβαίνει κανείς το πόσο ανάγκη είχαν μία τέτοια εμφάνιση, μία τέτοια νίκη.

«Λυγίζει» στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟ

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σταθεί κανείς και στην παράδοση που δημιουργεί η Ένωση στην «Opap Arena» (η οποία παρεμπιπτόντως άνοιξε τις πύλες της σαν σήμερα πριν δύο χρόνια) με τον Παναθηναϊκό. Σε πέντε παιχνίδια που τον έχει υποδεχτεί μετρά τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται ακόμη και να σκοράρουν.

Για την ακρίβεια, το έχουν καταφέρει μόλις μία φορά, στο περσινό 2-2 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το οποίο είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Με κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ο Παναθηναϊκός ο οποίος γενικά έχει να κάνει διπλό επί της ΑΕΚ από τον Δεκέμβριο του 2020 με ένα 2-1 και πάλι σε κεκλεισμένων των θυρών ματς, λόγω της πανδημίας, στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ