Ο Κοστίνια επιβεβαίωσε γιατί ήταν το κορυφαίο δεξί μπακ στην Πορτογαλία (pic, vid)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κοστίνια, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου (2-0), που έρχεται σε συνέχεια του περσινού του επιτεύγματος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε χτες το απόγευμα (29/9) του Ατρομήτου (2-0) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την έκτη αγωνιστική της Superleague, με τον Πορτογάλο μπακ, Κοστίνια, να είναι εκ των κορυφαίων για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, αποκτήθηκε την περασμένη σεζόν από τους Πειραιώτες και ενσωματώθηκε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά από μία εξαιρετική χρονιά στην Πορτογαλία, με τη φανέλα της Ρίο Άβε. Μάλιστα, οι αρχηγοί των ομάδων του πορτογαλικού πρωταθλήματος, τον ψήφισαν ως το κορυφαίο δεξί μπακ.

Διαβάστε επίσης: Τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού έλαμψαν: Αυτά έκαναν Μουζακίτης και Κωστούλας (vid)

Από την Πορτογαλία στον Πειραιά

Ο Κοστίνια, αγωνίστηκε σε όλα τα ματς περσινού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας ως βασικός (34) και μάλιστα «έχασε» μόλις 9 αγωνιστικά λεπτά, αφού μόνο σε ένα ματς αντικαταστάθηκε στο 81ο λεπτό. Σε αυτά τα παιχνίδια, μέτρησε 3 γκολ και 5 ασίστ, ενώ ανά 90 λεπτά είχε 65,6 ενέργειες με την μπάλα, 22,2 (71%) εύστοχες πάσες, 2,8 κερδισμένα τάκλιν, 1,2 αναχαιτήσεις, 5,7 ανακτήσεις κατοχής και 1,2 (49%) εύστοχες ντρίπλες.

Κάπως έτσι, χτες το απόγευμα στο Φαληρικό γήπεδο, θύμισε γιατί ψηφίστηκε κορυφαίος στη χώρα του…

Η εμφάνιση MVP κόντρα στον Ατρόμητο

Ο Κοστίνια στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους Περιστεριώτες, είχε 87 ενέργειες με την μπάλα και κατέγραψε 27/38 (71%) επιτυχημένες πάσες, 11/17 κερδισμένες μονομαχίες, 4/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, 8 ανακτήσεις κατοχής, 3 κλεψίματα, 5/6 επιτυχημένα τάκλιν και 1 δοκάρι. Μάλιστα, η γνωστή σελίδα «Sofascore.gr» τον βαθμολόγησε με 8,3/10 και τον ανέδειξε MVP του ματς.

Θυμηθείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές τους Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0:

Ο 24χρονος μπακ είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ροντινέι, κάτι που εξισορροπήσει τις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, αφού είναι -θεωρητικά- πιο αμυντικογενής πλάγιος μπακ, συγκριτικά με τον Βραζιλιάνο. Πλέον, ο Κοστίνια έδειξε πως μπορεί να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τον Βάσκο τεχνικό, στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από