«Σπάει» όλα τα κοντέρ ο Βαλμπουενά – Το νέο επίτευγμα του Γάλλου

Ο Βαλμπουενά είναι πλέον μέλος του κλειστού «κλαμπ» ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League ενώ έχουν συμπληρώσει στο 40ο έτος της ηλικίας τους.

Τα ιστορικά επιτεύγματα δεν έχουν σταματημό για τον Ματιέ Βαλμπουενά με την φανέλα της Athens Kallithea.

Ο Γάλλος πολύπειρος μεσοεπιθετικός που, μετά το γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό, έγινε  ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας ενώ μετά την συμμετοχή στον αγώνα απέναντι στον Βόλο έβαλε το όνομα του σε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού έλαμψαν: Αυτά έκαναν Μουζακίτης και Κωστούλας (vid)

Ο 40χρονος είναι πλέον μέλος μια πολύ «κοντής» λίστας ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στ0 πρωτάθλημα της Stoiximan Super League ενώ βρίσκονται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.

Πρώτος στην εν λόγω λίστα είναι ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Λαμίας σε ηλικία 41 ετών και 99 ημερών, ενώ ακολουθεί ο Μίλαν Σέβο που υπερασπιζόντανε την εστία των Τρικάλων ενώ ήταν 40 ετών και 173 ημερών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπρούνο Άλβες που συμμετείχε σε αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης σε ηλικία 40 ετών και 168 ημερών.

Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Αντώνης Νικοπολίδης που έπαιξε με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 40 ετών και 93 ημερών και ο Φώτης Στρακόσια με τον Πανιώνιο ενώ ήταν 40 ετών και 57 ημερών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από