Τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού έλαμψαν: Αυτά έκαναν Μουζακίτης και Κωστούλας (vid)

Τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού έλαμψαν: Αυτά έκαναν Μουζακίτης και Κωστούλας (vid)

Μπάμπης Κωστούλας και Χρήστος Μουζακίτης έλαμψαν στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου, δικαιώνοντας τον Μεντιλίμπαρ που τους ξεκίνησε στο βασικό σχήμα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, όπου με γκολ των Ροντινέι και Ελ Κααμπί ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-0), για την έκτη αγωνιστική της Superleague.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τους Πειραιώτες με αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων ήταν και η χρησιμοποίηση των δύο 17χρονων Μπάμπη Κωστούλα και Χρήστου Μουζακίτη. Οι θριαμβευτής του περσινού Youth League με την Κ19 των «ερυθρολεύκων» δικαίωσαν τον Βάσκο τεχνικό με την παρουσία τους και ήταν από τους διακριθέντες στη χτεσινή νίκη.

Διαβάστε επίσης: Τάιλερ, Σάσα και Πετρούσεφ: Το τρίγωνο των 60 πόντων και η μηδενική δημιουργία του Παναθηναϊκού (vid)

Αμφότεροι οι δύο 17χρονοι έδωσαν στον Ολυμπιακό ταχύτητα, ένταση και… κίνητρο, θέλοντας να δείξουν στον προπονητή τους πως ορθά τους εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Από τη μία ο Μουζακίτης ήταν αρκετά δραστήριος στον άξονα της μεσαίας γραμμής των «ερυθρολεύκων», ζητώντας και μοιράζοντας μπάλες κατά τη διάρκεια του ματς, κινούμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Από την άλλη ο Κωστούλας, που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, ξεκίνησε για δεύτερο ματς βασικός (μετά τη πρεμιέρα στο Βόλο) και έδειξε να αξιοποιεί ξανά την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Μεντιλίμπαρ.

Ο 17χρονος επιθετικός, έκανε ένα από τα πλέον γνωστά παιχνίδια του. Κινήθηκε εντός και εκτός περιοχής, συμμετείχε στο παιχνίδι κατεβαίνοντας σε χαμηλά μέτρα για να «ακουμπήσει» η μπάλα πάνω του και… μπήκε σε πολλές μονομαχίες με τους αμυντικούς του Ατρομήτου. Ο Κωστούλας, στα 69 λεπτά που αγωνίστηκε (μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ελ Κααμπί), μέτρησε 35 ενέργειες με τη μπάλα, 16/20 (80%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 4/12 κερδισμένες μονομαχίες, 2 τελικές (η μία στον στόχο) και 1 κερδισμένο φάουλ.

Παράλληλα, ο Μουζακίτης, που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτό, είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί, καταγράφοντας 69 ενέργειες με τη μπάλα, 48/55 (87%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσεις κλειδί, 2/6 κερδισμένες μονομαχίες, 2 τάκλιν και 7 ανακτήσεις κατοχής, κάτι που ήταν και μία από τις μεγάλες επιδόσεις στην αναμέτρηση του Φαλήρου.

Το μέλλον είναι εδώ, με τους Κωστούλα και Μουζακίτη να εμφανίζονται ικανοί να είναι ψηλά στο… μπλοκάκι του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έδειξε ξανά πως εμπιστεύεται τους «μικρούς» και τους υπολογίζει να έχουν ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ