Ο «μαέστρος» των μεγάλων παιχνιδιών: Ο Μανού Γκαρθία είναι η κορυφαία «μεταγραφή» του Άρη (vids)

Ο «μαέστρος» των μεγάλων παιχνιδιών: Ο Μανού Γκαρθία είναι η κορυφαία «μεταγραφή» του Άρη (vids)

Ο Μανού Γκαρθία επέστρεψε δριμύτερος και κάνει... όργια στα ντέρμπι του Άρη - Τα εντυπωσιακά στοιχεία στο παιχνίδι του και οι «ζωγραφιές» με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο Άρης πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στην Τούμπα και πήρε ένα μεγάλο διπλό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Super League.

Οι «κίτρινοι» ήταν πολύ διαβασμένοι και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, με τον Μανού Γκαρθία να κάνει ξανά τη διαφορά και να σκοράρει ένα πανέμορφο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ισπανός μέσος του Άρη είναι αυτός που αλλάζει τα δεδομένα στον φετινό Άρη και «αποτυπώνει» στο χορτάρι πόσο σημαντικός είναι για τον Άκη Μάντζιο.

Ο Μανού Γκαρθία στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κάνει κανονική προετοιμασία, έχει ξεπεράσει μια και καλή τα πολλά θέματα τραυματισμών που είχε τους προηγούμενους μήνες και κυρίως την περσινή χρονιά και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να «λάμψει» με τη φανέλα των «κίτρινων».

Ο Ισπανός «μαέστρος» έχει παίξει τη φετινή χρονιά και στα 6 παιχνίδια του Άρη στο πρωτάθλημα και μετράει 2 γκολ και μία ασίστ, όντας ο πιο καταλυτικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα του Μάντζιου. Είναι πιο απελευθερωμένος, «πατάει» πιο πολύ περιοχή και έχει «δέσει» μαζί με τους Σιφουέντες και Μόντσου.

Η τριάδα-φωτιά στη μεσαία γραμμή

Ο Μανού, μαζί με τους άλλους δύο είναι χωρίς αμφιβολία μία τριάδα στη μεσαία γραμμή πολύ υψηλού επιπέδου, που έχει ανεβάσει «level» τον Άρη. Ο Σιφουέντες είναι η «ασφάλεια», ο Μόντσου είναι αυτός που παίρνει τις περισσότερες μπάλες και ο Μανού αυτός που κάνει το κάτι παραπάνω και… διαφορετικό.

Το είδαμε τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όσο και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 με τον Μανού Γκαρθία να είναι αυτός που είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ. Σκόραρε και μοίρασε ασίστ με τους Πειραιώτες και φυσικά σκόραρε στην Τούμπα, με την ποιότητα του να «ξεχειλίζει» και να ξεχωρίζει από… χιλιόμετρα.

Ένας… απελευθερωμένος «game changer»

Ο Μανού Γκαρθία ήρθε στην Ελλάδα από τη La Liga και τη Σπόρτινγκ Χιχόν, βίωσε 1,5 χρόνο γεμάτο θέματα και ανέβηκε έναν «Γολγοθά»πέρσι με τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί. Όμως δούλεψε και αποδεικνύει τις τελευταίες 8 ημέρες ότι μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Άρη.

Η εμφάνιση στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και το γκολ δείχνει την κλάση του, μιας και στο πρώτο ημίχρονο ήταν… άφαντος. Με μία ενέργεια όμως άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, όπως και με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά έφερε 6 βαθμούς, που πιθανότατα χωρίς εκείνον ο Άρης να μην τους είχε.

Τα νούμερα του και η στατιστική στο ματς με τον Δικέφαλο του βορρά τα λένε όλα για την ποιότητα του, μιας και είχε 1 τελική και ένα γκολ, αλλά τι γκολ.  Αυτό που έχει σημασία είναι πως ήταν σημαντικός και ανασταλτικά, έχοντας τέσσερα κλεψίματα, πέντε κερδισμένες μονομαχίες, αλλά και 74% στις πάσες (23/31). Η μπάλα πέρασε αρκετά από τα πόδια εκείνου και του Μόντσου και όποτε γινόταν αυτό ο Άρης ήταν απειλητικός. Με αποκορύφωμα φυσικά το γκολ που ξεκίνησε από ένα πλάγιο άουτ, με τον Μανού να δείχνει τι μπορει να φέρει στο παιχνίδι του Άρη..

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ