Φύσηξε Βαρδ- Άρης στο ντέρμπι της Τούμπας

Φύσηξε Βαρδ- Άρης στο ντέρμπι της Τούμπας

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν άριστα στημένη και στο χθεσινό (29/9) εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πήρε σπουδαία νίκη με την γκολάρα του Μάνου Γκαρθία και «στρογγυλοκάθισε» στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Άρης έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε δυο συνεχόμενες σπουδαίες νίκες σε ντέρμπι, καθώς μετά τον Ολυμπιακό επικράτησε και επί του ΠΑΟΚ, εκτός έδρας με 1-0.

Σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε και κάτω από τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες, λόγω του δυνατού ανέμου που έπνεε στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και πήρε μια πεντακάθαρη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις μήνες από το απόλυτο έπος: Η ημέρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League (vids)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης κράτησε τον ΠΑΟΚ στο μηδέν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Χρειάστηκε, βέβαια και τη βοήθεια της τύχης σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στα δοκάρια που είχαν οι γηπεδούχοι, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έκρινε αυτό την έκβαση του αγώνα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ειδικά από το 45΄ έως το 70΄, ήταν φανερά βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες, πριν ο Μάνου Γκαρθία πετύχει ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ, στο 63ο λεπτό.

Ένας Άρης που δεν «λύγισε» ούτε στην ατυχία με τον Βέλεθ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, λόγω του προβλήματος τραυματισμού του, με τον Ρόουζ να παίρνει τη θέση του.

Ακόμα και έτσι, όμως, γιατί είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο αλλάζουν τα αγωνιστικά πλάνα ενός προπονητή, με την αλλαγή του βασικού του κεντρικού αμυντικού, σε ένα ματς με τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας και σε ένα κομβικό σημείο.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι ο Μάνου Γκαρθία σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα αυτή τη φορά το γκολ που σημείωσε, ήταν ακόμα πιο όμορφο από αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο χαρισματικός Ισπανός μεσοεπιθετικός, έχοντας κάνει προετοιμασία αυτή τη φορά, αποτελεί ουσιαστικά μια ακόμα ποιοτική «μεταγραφή» για την ομάδα του Μάντζιου.

Στη συνέχεια ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει σχετικά εύκολα το υπέρ του σκορ, καθώς είχε αλληλοκαλύψεις και δεν δέχτηκε φάσεις σε ροή παιχνιδιού, καθώς το δοκάρι του Μπάμπα προήλθε από αδράνεια της άμυνας, μετά από κόρνερ.

Με τη νίκη του αυτή, δεύτερη συνεχόμενη σε ντέρμπι, ο ποιοτικός Άρης «φώναξε» ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Χωρίς, να είναι, μάλιστα, ακόμα, απόλυτα έτοιμος και με παίκτες, όπως οι Χουάνκαρ και Κουάισον να είναι έτοιμοι να μπουν στο ροτέισον το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ