Η ΑΕΚ ψάχνει τη χαρά πέντε μήνες μετά, ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Από εκείνο το 3-0 των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό όλα πήγαν λάθος για την ΑΕΚ που ψάχνει το... φάρμακο ξανά κόντρα στους «πράσινους».

Ήταν 24 Απριλίου του 2024 όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό για την έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και τον διέλυσε με 3-0. Δύο γκολ του Ελίασον και ένα του Πόνσε έδωσαν στην Ένωση μία σπουδαία νίκη η οποία συνδυάστηκε και με πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τότε πολλοί πίστεψαν πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν αγκαλιά με το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και δεν γινόταν να το χάσει. Κι όμως, διαψεύστηκαν καθώς όσα ακολούθησαν ήταν βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες των οπαδών της ΑΕΚ που ουσιαστικά δεν ξαναείδαν χαρά από εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Η Κυριακή των μεγάλων ντέρμπι

Ακολούθησαν οι ήττες σε Τούμπα και Φάληρο που της στέρησαν το πρωτάθλημα και το κακό μόλις είχε ξεκινήσει. Λίγες μέρες αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» είδαν τον Ολυμπιακό να κατακτά το Conference League μέσα στην «Opap Arena» και τη σεζόν να ολοκληρώνεται με όλους να παίρνουν κάτι και την ΑΕΚ τίποτα.

Πριν καν συνέλθουν από το αγωνιστικό σοκ οι οπαδοί της Ένωσης, ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμη ένα. Αυτό της αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά από 11 χρόνια, με τον – μέχρι τότε άγνωστο στα του ποδοσφαίρου – Μάριο Ηλιόπουλο να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαδοχής.

Και εκεί που άρχισε ο κόσμος να μαθαίνει τον νέο ιδιοκτήτη και να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά από κάποιες πολύ δυνατές μεταγραφές, ήρθε ακόμη ένα ηχηρό χαστούκι. Η Νόα πέταξε την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης από Δεκαπενταύγουστο και η εσωστρέφεια χτύπησε κόκκινο. Πόσα να αντέξει ένας οργανισμός μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Τώρα λοιπόν, πέντε μήνες μετά από εκείνο το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό το οποίο μοιάζει τόσο μακρινό, η ΑΕΚ θέλει να ξαναβρεί τη χαρά. Και πάλι απέναντι στους «πράσινους» κι ενώ το κλίμα δεν το λες και καλό. Ούτε τότε ήταν. Είχαν μαζευτεί πολλές μέτριες έως κακές εμφανίσεις στα πλέι οφ μέχρι να έρθει το ξέσπασμα της 24ης του Απρίλη.

Σε ενδεχόμενο νίκης απόψε η ΑΕΚ θα μπορεί να κοιτά το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Θα μπορεί επιτέλους να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη και να πάρει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Σε περίπτωση ήττας όμως, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από ποτέ επί εποχής Αλμέιδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από