Αυτοί θα κρίνουν τα ντέρμπι σε Τούμπα και Φιλαδέλφεια

Δύο ντέρμπι και τέσσερις πιθανοί πρωταγωνιστές σε μία βραδιά που υπόσχεται πλούσιες συγκινήσεις.

«Γεύση» από ντέρμπι πήραμε τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, ωστόσο στην έκτη στροφή του πρωταθλήματος το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή… δόση. Απόψε στις 20:30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Άρη και στις 21:00 η ΑΕΚ φιλοξενεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό. Δύο σούπερ ματς που ενδέχεται να αλλάξουν και την κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δύο ντέρμπι που είναι πιθανό να κριθούν από τις προσωπικότητες που διαθέτουν οι τέσσερις ομάδες, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

«Ο καλύτερος στη λίγκα»

Μετά το διπλό επί του Βόλου ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο ρουμάνος τεχνικός δεν συνηθίζει να αναφέρεται ξεχωριστά σε ποδοσφαιριστές του, αλλά αυτή τη φορά είχε κάθε λόγο να το κάνει και να ισχυριστεί πως ο Κροάτης είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στη Super League. Στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό ο Κοτάρσκι είχε πραγματοποιήσει δύο σπουδαίες επεμβάσεις και είχε πιάσει ένα πέναλτι. Κι ενώ την προηγούμενη μόλις αγωνιστική είχε σώσει τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πραγματοποιώντας τεράστια επέμβαση στην προσπάθεια του Ιωαννίδη από θέση βολής.

Η σεζόν που διανύουμε είναι η τρίτη για τον Κοτάρσκι στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Τα διαπιστευτήριά του τα έχει δώσει ουκ ολίγες φορές. Έχει κάνει και τα λάθη του, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη είναι μόλις 24 ετών. Πολύ μικρός για τερματοφύλακα. Η εξέλιξή του από τη μέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια και δεν έφτασε τυχαία μέχρι την Εθνική Κροατίας. Ο Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να νιώθει ασφαλής με εκείνον κάτω από τα δοκάρια, για όσο ακόμη τον έχει στη διάθεσή του μιας και οι «σειρήνες» είναι πολλές. Ο Κοτάρσκι είναι κομβικός για τον ΠΑΟΚ και έτοιμος για ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο φετινό «αιώνιο» ραντεβού με φόντο το τρόπαιο του Super Cup

Το κανόνι

Εκεί όπου θα βρει απέναντί του τον περσινό πρώτο σκόρερ της Super League, αλλά και φετινό καθώς με τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει στις πρώτες πέντε αγωνιστικές είναι και πάλι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Με το τέλος της περσινής σεζόν πολλοί θεώρησαν πως ο Ισπανός δεν θα συνεχίσει στο «Κλ. Βικελίδης». Τα σενάρια πολλά γύρω από το όνομά του, πολλοί έλεγαν πως ο Άρης θα ψάξει να τον πουλήσει για να βγάλει χρήματα ώστε να κάνει μεταγραφές, αλλά ο ποδοσφαιριστής έμεινε και μάλιστα υπάρχει κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Ο Άρης έψαχνε χρόνια να λύσει το θέμα του στην κορυφή της επίθεσης και με τον Μορόν φαίνεται πως βρήκε τον άνθρωπό του.

Έναν ποδοσφαιριστή που καλός είναι με την μπάλα στα πόδια και ξέρει πώς να τη βάζει μέσα. Το γκολ που πέτυχε στην τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ εξάλλου, ήταν ίσως το καλύτερο του πρωταθλήματος πέρσι, έστω κι αν συνδυάστηκε με ήττα του Άρη και πρωτάθλημα των Ασπρόμαυρων μέσα στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Και καλούς παίκτες έφερε και με παραστάσεις από καλά πρωταθλήματα. Και φέτος όμως ο Μορόν δείχνει πως θα είναι το μεγάλο του «όπλο» και φυσικά ο Άκης Μάντζιος ποντάρει πολλά σε εκείνον για το αυριανό ντέρμπι.

Αμέσως στα βαθιά

Με τον Γκαρσία να είναι νοκ-άουτ και τον Μαρσιάλ να έρχεται, η επιλογή του Φρανζί Πιερό για την κορυφή της επίθεσης μοιάζει μονόδρομος για τον Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής φορ από την Αϊτή αποκτήθηκε σαν μία λύση πίσω από τον Λιβάι, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που με το… καλησπέρα πήρε δύο ματς ως βασικός. Στο πρώτο σκόραρε και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο, στο δεύτερο είχε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη λύση στην ομάδα του. Αυτό που είναι ξεκάθαρο και το είδαμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια, είναι πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τελείως διαφορετικό στυλ από τον Γκαρσία.

Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως και το παιχνίδι της ΑΕΚ, όταν παίζει εκείνος στην επίθεση. Κόντρα στην Athens Kallithea κάτι τέτοιο δεν το είδαμε σε μερικές περιπτώσεις όπου οι συμπαίκτες του τον έψαχναν στον χώρο. Ο Πιερό έχει πλέον μία ακόμη εβδομάδα δουλειάς πριν το αυριανό ντέρμπι όπου εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει για τρίτο διαδοχικό ματς. Χρόνος προσαρμογής δεν υπάρχει ούτε για εκείνον, ούτε και για την ομάδα. Πρέπει να ανταποκριθεί και να βοηθήσει την ΑΕΚ αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του που είναι το σωματότυπο του, αλλά και η ικανότητα μέσα στην περιοχή για άμεση εκτέλεση.

Ο… MVP των «πράσινων» μεταγραφών

To καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και πολλά λεφτά έριξε για μεταγραφές και πολλές προσθήκες έκανε. Με στόχο βέβαια την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και μία καλή πορεία μετά από χρόνια στην Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές των Πράσινων ήταν αυτή του Τετέ για τον οποίο δόθηκαν λίγο πάνω από επτά εκατ. ευρώ στη Γαλατασαράι. Ο βραζιλιάνος άσος είναι και αυτός που μέχρι τώρα δείχνει πως έχει προσαρμοστεί καλύτερα από όλους τους νεοφερμένους. Δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ και η μία ασίστ σε δέκα ματς. Είναι η συνολικότερη παρουσία του, σε μία ομάδα που η αλήθεια είναι πως ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματά της εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε τον Τετέ να «καθαρίζει» την πρόκριση κόντρα στη Λανς και θέλει τώρα να τον δει να γίνεται για πρώτη φορά καθοριστικός σε ένα μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε τέτοια ματς εξάλλου περιμένεις το κάτι παραπάνω από παίκτες σαν τον Τετέ. Και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από το κάτι παραπάνω για να κερδίσει σε μία έδρα που δεν το έχει κάνει ακόμη, αλλά και γιατί δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Οι Πράσινοι έχουν ήδη χάσει πολλούς βαθμούς στο πρωτάθλημα και δεν στοχεύουν σε τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη κόντρα στην επίσης πληγωμένη ΑΕΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από