Η αλλαγή σχηματισμού, ο Ρέτσος και ο Μασούρας – Πώς σκέφτεται να παίξει ο Μεντιλίμπαρ κόντρα στον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός στρέφεται στον Ατρόμητο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στον σχηματισμό...

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Λιόν με 2-0 στην πρεμιέρα του στη League Phase του Europa League επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και κοντράρεται με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη για την 7η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη (Λιόν, Άρης) και ισοπαλία με 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό και «καίγονται» για το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο στο Φάληρο, καθώς ακολουθούν τα δύο ματς-κλειδί με Μπράγκα και Παναθηναϊκό πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Ο Βάσκος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση στο «Groupama Stadium». Τόσο στον σχηματισμό όσο και σε πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολ, έχει μόλις ένα στα τελευταία τρία ματς και αυτό στις καθυστερήσεις του ματς με τον Άρη και θέλει και για ψυχολογικούς λόγους μία νίκη που θα έρθει και με μία καλή εμφάνιση.

Ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως θα επανέλθει στην 4άδα στην άμυνα και έχοντας ξανά τον Ρέτσο ως βασικό (μετά το πρώτο του φετινό επίσημο ματς στη Γαλλία) στο πλευρό του Κάρμο, αφού και ο Λορέντζο Πιρόλα είναι εκτός λόγω τραυματισμού.

Από εκεί και πέρα, ο «Μέντι» έχει κάνει κάποιες σκέψεις σχετικά με την υπόλοιπη ενδεκάδα, όμως δεν έχει καταλήξει ακόμη σε πρόσωπα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι ξανά στη διάθεση του ο Γιώργος Μασούρας, καθώς επιστρέφει από τον τραυματισμό του και δεν αποκλείεται να πάρει και φανέλα βασικού, ενώ στο αρχικό σχήμα είναι πιθανό να βρίσκεται και ο Κρίστοφερ Βέλντε, που δεν ξεκίνησε στη Γαλλία.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ενώ όσον αφορά την τετράδα στην άμυνα οι πιθανότεροι είναι οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα, αν και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να δώσει «ανάσες» στον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ και να παίξει στη θέση του ο Κοστίνια.

Στη μεσαία γραμμή οι δύο από τους τρεις είναι σίγουροι και πρόκειται για τον Σαντιάγκο Έσε και τον Τσικίνιο, που θα παίξει λίγο πιο μπροστά, ενώ φαβορί για να βρεθεί στο πλευρό του 22χρονου Αργεντινού είναι ο Στάμενιτς.

Στην επίθεση ο Μεντιλίμπαρ θα επιλέξει ξανά τριάδα, όμως ο σίγουρος μοιάζει να είναι ο Ελ Κααμπί στην κορυφή και οι πιθανότεροι για να τον πλαισιώσουν στα πλάγια οι Βέλντε (από αριστερά) και Μασούρας (από δεξιά).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Μέντι» θα δοκιμάσει στη σημερινή προπόνηση περισσότερα σχετικά με την ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μιας και δεν έχει δείξει τίποτα ξεκάθαρο, αφού στο χθεσινό πρόγραμμα όσοι αγωνίστηκαν στη Λιόν έκαναν χαλάρωμα στον Ρέντη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από