Τρία χρόνια Αλμέιδα, τρία χρόνια μυϊκοί τραυματισμοί: Τι πάει λάθος στην ΑΕΚ…

Τρία χρόνια Αλμέιδα, τρία χρόνια μυϊκοί τραυματισμοί: Τι πάει λάθος στην ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ έχει μεγάλο θέμα και φέτος με τους μυϊκούς τραυματισμούς, η συζήτηση για το τι φταίει «φουντώνει» και η διοίκηση ψάχνεται...

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με το… αριστερό για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης, μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Νόα, ενώ το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν είναι το ιδανικό.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει… πετάξει ήδη 4 βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Stoiximan Superleague. Πρώτα με τη Λαμία στην «Opap Arena» (1-1) και έπειτα την περασμένη Κυριακή (22/9) με την Athens Kallithea στη Λεωφόρο (0-0). Αναμφίβολα, η εικόνα της ΑΕΚ μέχρι στιγμής φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την πρωταθλήτρια της σεζόν 2022-23.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, στην «Ένωση« υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και με το θέμα των τραυματισμών, καθώς στην εκκίνηση της φετινής σεζόν έχει πολλές απουσίες λόγω μυϊκών προβλημάτων. Μόνο στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση με την Athens Kallithea», η ΑΕΚ είχε οκτώ απώλειες, με τις περισσότερες εξ αυτών να οφείλονται σε θλάσεις. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς απασχολεί την ΑΕΚ εδώ και μία τριετία. Ειδικότερα, τα τελευταία δύο χρόνια οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι δεκάδες και οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Το θέμα με τους μυϊκούς τραυματισμούς έχει ενοχλήσει τη διοίκηση του Μάριου Ηλιόπουλου, ο οποίος ψάχνεται αφού τις τελευταίες εβδομάδες έχει διογκωθεί το πρόβλημα. Οι συζητήσεις του περιλαμβάνουν τους προπονητές, τους υπεύθυνους φυσικής κατάστασης και το ιατρικό τιμ, με σκοπό να ξεπεραστεί το ζήτημα που απασχολεί εδώ και τρία χρόνια την «Ένωση».

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της ζημιάς, αρκεί να δει ότι από το τελευταίο ματς κόντρα στην Athens Kallithea έλειπαν οι Μουκουντί, Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, Λαμέλα και Άμραμπατ, Ρότα, Λιούμπισιτς. Ο Μπρινιόλι ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία, καθώς έχει υποστεί κάταγμα περόνης.

Η μεγάλη συζήτηση για την ένταση της προπόνησης και τα Σπάτα

Το κοινό στοιχείο της τριετίας αυτής είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την πρώτη χρονιά η ΑΕΚ έπαιζε ένα παιχνίδι υπεροχής, με το οποίο… έπνιγε τους αντιπάλους της. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και προπόνησης όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» και προφανώς αυτό έχει φέρει μεγάλη επιβάρυνση στους ποδοσφαιριστές, προκαλώντας αρκετά θέματα τραυματισμών, καθώς η ένταση των προπονήσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλή, με τον Κώστα Κατσουράνη να αναφέρεται σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος το διάστημα που προαναφέραμε έχει αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς και έχει χάσει πολλά παιχνίδια με την «Ένωση».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση τη φετινή σεζόν είναι πως η ΑΕΚ έχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, σε αντίθεση με την περσινή που έπαιζε δύο λόγω Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι η ομάδα του Αλμέιδα είχε πάνω από 40 μυϊκούς τραυματισμούς, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, να τονίζει ότι κάτι πάει λάθος στον σύλλογο την τελευταία τριετία.

Πέρα από τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ένταση της προπόνησης και τη διαχείριση του Αλμέιδα και των συνεργατών του, υπάρχουν φόβοι ότι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα ενδέχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης». Η διοίκηση της ΑΕΚ ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα μαζί με το προπονητικό και ιατρικό τιμ και δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν προσθήκες στο staff της ομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ