O Tζούρισιτς έδωσε χρόνο στον Ντιέγκο Αλόνσο

O Tζούρισιτς έδωσε χρόνο στον Ντιέγκο Αλόνσο

Η συμβολή του Τζούρισιτς κάλυψε προς το παρόν και τις αδυναμίες που εμφάνισε το «τριφύλλι» σε ένα ακόμη αγώνα με κύριο πρόβλημα την αμυντική λειτουργία.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς πρέπει να είναι από το βράδυ της Κυριακής, ο πιο αγαπημένος παίκτης του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Σέρβος ακραίος μέσος πέρασε ως αλλαγή στο 67ο λεπτό και με δύο γκολ στο 81 και στο 87 έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι σε έναν μαχητικό Πανσερραϊκό, ακριβώς τη χρονική στιγμή που εντεινόταν η ανησυχία και οι φόβοι στο «πράσινο στρατόπεδο» για ενδεχόμενη ισοπαλία.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε σημαντική ανάσα μαζί με τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς που εκ των προτέρων, δεν το βάζεις στο πρόγραμμα των χαμένων βαθμών.

Η συμβολή του Τζούρισιτς κάλυψε προς το παρόν και τις αδυναμίες που εμφάνισε το «τριφύλλι» σε ένα ακόμη αγώνα με κύριο πρόβλημα την αμυντική λειτουργία.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα εύκολο γκολ από τους Σερραίους οι οποίοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να κάνουν τη ζημιά. Ειδικά, όταν ο Αράο προωθείται, δημιουργείται στα μετόπισθεν ένα μεγάλο κενό και εάν ο αντίπαλος βγει στην κόντρα, τότε οι «πράσινοι» έχουν θέμα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, έχοντας πολλούς και ποιοτικούς παίκτες από τη μεσαία γραμμή και εμπρός, επιλέγει ποδοσφαιριστές για μία άκρως επιθετική ομάδα. Ωστόσο κανείς από αυτούς δεν μαρκάρει, ούτε έχει γρήγορες επιστροφές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς χώροι στην αντίπαλη ομάδα.

Και μπορεί ο Πανσερραϊκός να μην το εκμεταλλεύτηκε τελικά, αλλά οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει προσεχώς ο Παναθηναϊκός, σίγουρα δεν συγχωρούν τις αδυναμίες, ειδικά στον αμυντικό τομέα.

Πέρα, όμως, από την άμυνα, ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ακόμα με την απόδοση του. Οι προσδοκίες των οπαδών είναι μεγάλες, ειδικά μετά τη θεαματική ενίσχυση της ομάδας στις μεταγραφές και η μπάλα που βλέπουν έως τώρα δεν τους ικανοποιεί.

Το ζητούμενο είναι φυσικά οι νίκες και τα αποτελέσματα αλλά οι πράσινοι δείχνουν να μην έχουν αγωνιστική ταυτότητα. Μοιάζουν με ομάδα που δεν έχει προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής ποντάρει στην ατομική ικανότητα των παικτών του, για να φτάσει στη νίκη. Αν ρωτήσεις κάποιον επαΐοντα του ποδοσφαίρου τι παίζει ο Παναθηναϊκός, πολύ δύσκολα θα απαντήσει…

Όλα βέβαια θα κριθούν στα ματς – φωτιά που ακολουθούν, τα ντέρμπι με ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός, καθώς και τα εκτός έδρας παιχνίδια με Μπάνια Λούκα και ΟΦΗ. Και ο μήνας θα κλείσει με την Τσέλσι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αγώνες που δύσκολοι, στους οποίους ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θα έχει δικαιολογίες και πρέπει να πάρει τα αποτελέσματα.

Τουλάχιστον έχει τον Ουναϊ, που όπως έδειξε στο πρώτο ματς που ήταν βασικός, μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για την ομάδα του. Ήταν ομαδικός, συνεισέφερε στην κυκλοφορία της μπάλας και δουλεύει αρκετά στο κάθετο παιχνίδι.

Ο Μαροκινός δύσκολα θα βγαίνει από την ενδεκάδα και πλέον μεγαλώνει την πίεση στον Μπακασέτα και τον Πελίστρι που βλέπουν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα να είναι κινδυνεύει, μετά και τα δύο γκολ του Τζούρισιτς. Ειδικά ο Ουρουγουανός μέσος που ήρθε μετά βαϊων και κλάδων στην Ελλάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τη διαφορά.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου που είναι το ματς με τη λονδρέζικη ομάδα για το Conference League όλοι στον Παναθηναϊκό δίνουν εξετάσεις, στις οποίες κάποιοι μπορούν να… κοπούν!

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ