Η απόλυτη σύγκριση των 5 πρώτων αγωνιστικών: Τι είχαν κάνει πέρσι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός…

Η απόλυτη σύγκριση των 5 πρώτων αγωνιστικών: Τι είχαν κάνει πέρσι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός…

H Super League μετά από 5 αγωνιστικές έχει πολλούς χαμένους βαθμούς για τους «μεγάλους» - Η σύγκριση με την περσινή σεζόν, η σταθερή ΑΕΚ και οι διαφορές Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού

Η 5η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με απώλειες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αφού οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη, ενώ η Ένωση ήρθε ισόπαλη με 0-0 στη Λεωφόρο κόντρα στην Athens Καλλιθέα.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και οι «μεγάλοι» έχουν ήδη απωλέσει αρκετούς βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που έχει μείνει πιο πίσω από το Big-4. Οι πράσινοι έχουν κάνει μέτρια εκκίνηση στη σεζόν, σε αντίθεση με το περσινό πρωτάθλημα, ενώ την ίδια ώρα η μοναδική ομάδα που δεν έχει «πληγωθεί» από τις μεγάλες είναι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Σάσα Βεζένκοφ: Εύκολοι πόντοι και ασφάλεια στα ριμπάουντ – Τι έκανε στα φιλικά του Ολυμπιακού (vids)

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να μαζέψει 13 βαθμούς στα πρώτα πέντε ματς και η μοναδική απώλεια που έχει είναι οι δύο βαθμοί κόντρα στο τριφύλλι την περασμένη αγωνιστική, όπου οι δύο τους ήρθαν ισόπαλοι με 0-0 στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν εύκολα με 4-1 του Βόλου εκτός έδρας και είναι μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ μπορεί να ήρθε ισόπαλη με την Καλλιθέα, αλλά παραμένει αήττητη έχοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες και έχει 11 βαθμούς. Στην τρίτη θέση είναι ο Ολυμπιακός, ενώ ακολουθούν πιο πίσω και οι Παναθηναϊκός και Άρης με 8 βαθμούς.

Η βαθμολογία των «μεγάλων» φέτος

ΠΑΟΚ 13
ΑΕΚ 11
Ολυμπιακός 10
Παναθηναϊκός 8
Άρης 8

Η σύγκριση

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: Περίπατο στο Πανθεσσαλικό με πέναλτι και αποβολή - to10.gr

Συγκριτικά με την περσινή χρονιά και την εκκίνηση του πρωταθλήματος, υπάρχουν διαφορές όσον αφορά τη συγκομιδή των «μεγάλων» στην πρώτη πεντάδα αγώνων στη Super League. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ήταν στην κορυφή με 13 βαθμούς και είχε 4 νίκες και 1 ισοπαλία (1-1 με την ΑΕΚ εκτός έδρας), ενώ στη 2η θέση ήταν ο Παναθηναϊκός που είχε 12 βαθμούς και μία ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στην 3η θέση ήταν η ΑΕΚ με 11 βαθμούς, όσους έχει και φέτος, ενώ ακολουθούσε πιο πίσω ο Δικέφαλος του βορρά με 10 βαθμούς. Από την άλλη, ο Άρης δεν είχε κάνει καλή εκκίνηση πέρσι και είχε 7 βαθμούς, με 2 νίκες, 2 ήττες και μία ισοπαλία.

Όπως μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς, το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού με τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι πολύ χειρότερο από πέρσι, καθώς έχει 4 βαθμούς λιγότερους και έχει παίξει μόνο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, έφτασε να κερδίσει με το ζόρι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό με 2-1 και θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει καλύτερη εκκίνηση από πέρσι και για αυτό τον λόγο είναι στην 1η θέση, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ είναι η μοναδική που και φέτος και πέρσι είχε μαζέψει τους ίδιους βαθμούς (11).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το απόλυτο, στο φετινό πρωτάθλημα κάνοντας το 3Χ3 ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να χάνει τους πρώτους της βαθμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Παναιτωλικό, ενώ ακολούθησε και η ήττα στο «Κλ. Βικελίδης», με τη… συμβολή και του Ιταλού διαιτητή Λούκα Παϊρέτο.

Η βαθμολογία πέρσι

ΠΑΟΚ 10
ΑΕΚ 11
Ολυμπιακός 13
Παναθηναϊκός 12
Άρης 7

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ