Athens Kallithea – AEK 0-0: Με σπρώξιμο πήρε βαθμό

Athens Kallithea – AEK 0-0: Με σπρώξιμο πήρε βαθμό

Χάρη στον Τζήλο και τις απίθανες χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων η ΑΕΚ την γλίτωσε κόντρα στην Athens Kallithea «τσιμπώντας» βαθμό… – «Έπνιξαν» δύο πέναλτι Τζήλος και Σιδηρόπουλος

Με μια πρώτη ματιά; Λες «γκέλαρε» η ΑΕΚ στο 0-0 με την Athens Kallithea στην Λεωφόρο. Και όμως η αλήθεια είναι άλλη. Η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένη με τον βαθμό που… τσίμπησε απέναντι στην πολύ καλή και απόψε Athens Kallithea που αδικήθηκε από τις αποφάσεις του Τζήλου και του VARίστα Σιδηρόπουλου αλλά και από τους επιθετικούς της που είχαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν βρήκαν δίχτυα.

Μια ΑΕΚ που ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με τεράστια τετραπλή ευκαιρία αλλά θα μπορούσε, για την ακρίβεια θα έπρεπε, να έχει ζόρια στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Και αυτό γιατί στα χασομέρια (45+1) ο Τζήλος… έκλεισε τα μάτια σε καθαρή παράβαση του Περέιρα πάνω στον Πασαλίδη μέσα στην περιοχή. Πέναλτι που δεν δόθηκε ούτε από το VAR.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Τον έσωσε ο Τζούρισιτς

Και για… μπόνους Τζήλος και Σιδηρόπουλος δεν έδωσαν ούτε το δεύτερο πέναλτι που έκανε ο Πήλιος (μεγάλη επιτυχία που τελείωσε το ματς με μόνο μια κίτρινη) στον Τζιάνι στο 73΄όταν μετά από έξοχη εκτέλεση φάουλ ο αμυντικός της ΑΕΚ τράβηξε παρατεταμένα την φανέλα του επιθετικού της Athens Kallithea.

Την γλίτωσε φτηνά χάρη στην διαιτησία που για ένα ακόμη ματς είχε σύμμαχο η ΑΕΚ με το 0-0 αλλά και από την στιγμή που στο 68΄ο Μουτίνιο έχει κάνει το τσαφ της χρονιάς ενώ στο φινάλε ο Τσοϊρι δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Στρακόσα.

Με λίγα λόγια; Η Athens Kallithea επιβεβαίωσε την πολύ καλή «πάστα» ως ομάδα μετά από 5 αγωνιστικές στην Σούπερ Λιγκ έχοντας παίξει με Ολυμπιακό που ζορίστηκε να τη νίκησε και Παναθηναϊκό που την ισοφάρισε (2-2) στις καθυστερήσεις και τώρα με ΑΕΚ που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το πρώτο της «τρίποντο». Αλλά είπαμε, Τζήλος και Σιδηρόπουλος είχαν άλλη γνώμη…

Πίεσε από την αρχή για το γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την υπόθεση τρίποντο από νωρίς και στο 7ο λεπτό ο Μάνταλος έκλεψε, έδωσε την μπάλα στον Πιερό, όμως ο Μπαραγκάν βγήκε και έδιωξε τη μπάλα πριν απειλήσει ο φορ της Ένωσης. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισάωρο και στο 33ο λεπτό, είχε απίθανη φάση διαρκείας με πέντε τελικές για την Ένωση σε ένα λεπτό.

Αρχικά η μπάλα στρώθηκε στον Πήλιο που έκανε το σουτ, με τον Μπερναμπέ να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Σιμάνσκι έκανε και αυτός το σουτ, αλλά ο Μπερναμπέ είπε εντυπωσιακό «όχι» και  στην εξέλιξή της φάσης ο Πινέδα έκανε δύο σουτ σε δύο χρόνους, αμφότερα κόπηκαν, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι στην επανάληψη και στο 47ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Κοϊτά, η μπάλα βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 59′ είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία. Ελίασον και Πινέδα συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον Σουηδό εξτρέμ να πλασάρει αλλά η μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 64ο λεπτό τεράστια ευκαιρία ξανά με τον Πιερό για την ΑΕΚ. Μετά από ωραία σέντρα του Ελίασον και τελείωμα με μία επαφή από τον φορ της Ένωσης, η μπάλα κοντράρει στον Ισιμά Μιρέν και καταλήγει κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 68′ η Athens Kallithea είχε τη… στιγμή της όταν από κάκιστο γύρισμα του Πήλιου, ο Μουτίνιο εξ επαφής θα πιάσει… αέρα.

Η Ένωση συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα της έδινε τους τρεις βαθμούς και στο 88′ ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάολο Φερνάντες, αλλά έστειλε άουτ τη μπάλα. Ένα λεπτό μετά, η Kallithea είχε τη στιγμή της να… κλέψει το ματς, όταν ο Σοϊρι βρέθηκε απέναντι στον Στρακόσα, με τον γκολκίπερ της Ενωσης να του λέει «όχι». Στις καθυστερήσεις του ματς η ΑΕΚ πίεσε αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Athens Kallithea: Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67′ Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67′ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85′ Σοίρι).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Μουκουντί (37′ λ. τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66′ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76′ Τσιλούλης), Κοϊτά (66′ Τσούμπερ), Ελίασον (76′ Φερνάντες), Πιερό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ