Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Κακοί οι Ερυθρόλευκοι, τραγικός ο διαιτητής

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Κακοί οι Ερυθρόλευκοι, τραγικός ο διαιτητής

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» – Πολλά λάθη από τον τραγικό διαιτητή, Παϊρέτο.

Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την τραγική διαιτησία του Ιταλού ρέφερι, Παϊρέτο, ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με τα τραγικά λάθη του διαιτητή να κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο των Πειραιωτών.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Μάνου Γκαρθία και στο 41’ έκαναν το 2-0 με τον Μορόν. Ένα γκολ που ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ του Ντόη, ενώ ο Μορόν φαίνεται να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, όταν δέχθηκε την πάσα του Μάνου Γκαρθία. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90+6’ με τον Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης: Γιουβέντους – Νάπολι 0-0: «Κόλλησαν» στο… μηδέν

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δικαιολογημένα πάρα πολλά παράπονα από τον Ιταλό διαιτητή, ο οποίος μάλιστα απέβαλε για διαμαρτυρία τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Χρηστο Μουρίκη και τον αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, Ντάκο Κοβάσεβιτς. Ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τα λάθη του Ιταλού, που ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με τον Κουέστα μπροστά από την εστία και τους Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς και Φρίντεκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιφουέντες και Μόντσου ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ντιαντί, Σίστο και Γκαρθία πίσω από τον Μορόν. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την άλλη, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Ντάνι Γκαρθία ήταν στα χαφ, με τους Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο και Βέλντε στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό, με τους Θεσσαλονικείς να ανοίγουν το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Μάνου Γκαρθία. Ο Ντιαντί έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μάνου Γκαρθία με πλασέ το 1-0 για τον Άρη.

Μετά το γκολ του Ισπανού οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 19’ ο Έσε έκανε τη σέντρα στον Ελ Κααμπί, αυτός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 36’ ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα ακόμα φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι σε καλή θέση, κεντρικά έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Άρης έβαλε το γκολ. Μια φάση που ξεκίνησε ουσιαστικά από ένα φάουλ – φάντασμα, με το οποίο χρέωσε τον Ντόη ο Ιταλός διαιτητής, Παϊρέτο. Στο 41’ ο Μάνου Γκαρθία έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μορόν με προβολή το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ένα γκολ στο οποίο φαίνεται ότι ο επιθετικός του Άρη ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν δέχθηκε την πάσα του συμπαίκτη του. Παρόλα αυτά o Ζαμπάλας, που ήταν ΑVAR, έκανε το… μαγικό κλικ για να μετρήσει το γκολ. Μια φάση που προκάλεσε την οργή του πάγκου του Ολυμπιακού, με τον διαιτητή να αποβάλει τον γυμναστή, Μουρίκη.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το πρώτο 45άλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 2-0. Κατά την αποχώρηση των ομάδων ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για το γκολ του Μορόν, με τον Ιταλό διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα, όπως έκανε νωρίτερα και στον Χρήστο Μουρίκη.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Γουίλαν και Ολιβέιρα να παίρνουν τις θέσεις των Γκαρθία και Βέλντε. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν από την αρχή και προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 48’ ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και γύριζαν την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Άρη, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μορόν. Ο Μάνου Γκαρθία πάσαρε στον Μορόν, αυτός έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη και να φεύγει άουτ. Στο 68’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Γιάρεμτσουκ αντί του Τσικίνιο.

Δύο λεπτά αργότερα (70’) οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βέλεθ και έφυγε κόρνερ. Στο 72’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από την περιοχή του Άρη, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 76’ ο Άκης Μάντζιος έκανε αλλαγές, βάζοντας τους Νταρίντα και Σαβέριο στις θέσεις των Μάνου Γκαρθία και Ντιαντί, ενώ ο Μεντιλίμπαρ απάντησε με τους Μπιανκόν και Κοστίνια αντί των Ντόη, Ζέλσον. Στο 84’ ο Μορόν βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Μόντσου έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 90+6’ μείωσε σε 2-1 με τον Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι έκανε την κάθετη πάσα στον Μαροκινό και αυτός με υποδειγματικό πλασέ μείωσε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως δεν είχαν τον χρόνο για να ψάξουν το δεύτερο γκολ και την ισοφάριση. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Αφρικανού ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες (90+ Ζουλ), Μανού Γκαρθία (75’ Νταρίντα), Ντιαντί (75’ Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86’ Ζαμόρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι (Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Γκαρθία (46’ Ολιβέιρα), Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς (75’ Κοστίνιο), Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ