Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4: Περίπατο στο Πανθεσσαλικό με πέναλτι και αποβολή

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4: Περίπατο στο Πανθεσσαλικό με πέναλτι και αποβολή

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-1 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Super League. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Φεράρι που έκανε πέναλτι και στη συνέχεια αποβλήθηκε ενώ έπιασε πέναλτι στο 0-0 ο Κοτάρσκι.

Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε ο ΠΑΟΚ που πέρασε με 4-1 από το Πανθεσσαλικό επί του Βόλου. Το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ στο 24′ άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για τον Δικέφαλο που την «κλείδωσε» ουσιαστικά στο 36′ όταν αποβλήθηκε ο Φεράρι που νωρίτερα είχε κάνει και το πέναλτι. Καθοριστική η επέμβαση του Κοτάρσκι στο πέναλτι του Άλτμαν στο 3′.

Πώς ξεκίνησαν

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, που κάνει ντεμπούτο και Μπάμπα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Καμαρά και Σβαμπ, με τον Τισουντάλι στην επίθεση και τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον πίσω του.

Από την άλλη ο Βόλος ξεκίνησε με τους: Κόβατς, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς, Μύγας, Γκλάβσιτς, Μεντιέτα, Μπερναντού, Φεράρι, Άλτμαν, Ασεχνούμ, Κόντε

Διαβάστε επίσης: Η αποθεραπεία, το χρονικό της επιστροφής και η «εκτόξευση» – Τι ισχύει με τον Κίναν Έβανς στον Ολυμπιακό (vids)

«Τρελό» ξεκίνημα καιν τείχος Κοτάρσκι

Το ξεκίνημα στο ματς ήταν απίθανο καθώς πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό ο Βόλος έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με Κόντε και Κλάβτσιτς, με τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις. Μόλις η μπάλα απομακρύνθηκε όμως ο Τσαγκαράκης γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε πέναλτι σε πάτημα του Καμαρά. Ο Άλτμαν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά ο Κοτάρσκι με σπουδαία επέμβαση τον νίκησε και κράτησε το μηδέν.

Μοιραίος ο Φεράρι

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και μέχρι το δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Μουργκ και Τισουντάλι, με τον Κόβατς να νικά τον δεύτερο σε τετ α τετ. Ο Φεράρι έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Ντεσπόντοφ στο 12’ και στο 23’ κέρδισε πέναλτι ο Δικέφαλος για μαρκάρισμα του Φεράρι στον Ντεσπόντοφ. Ο Σβαμπ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 24’.

Ο Ασεχνούν απείλησε στο 28’ με ωραίο σουτ και στο 36’ έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Φεράρι έκανε φάουλ στον Τισουντάλι που έβγαινε στην κόντρα και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την πήρε στο πέναλτι). Ένα σουτ του Καμαρά και μία καλή στιγμή με τον Τισουντάλι που άργησε να εκτελέσει, ήταν οι δύο αξιοσημείωτες φάσεις μέχρι την ανάπαυλα.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 49’ ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Κόβατς με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσε την ομάδα του. Πέντε λεπτά μετά ήρθε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους όταν Τισουντάλι, Μουργκ και Καμαρά συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μουργκ και κατέληξε στα δίχτυα.

Αν κάποιος νόμιζε πως εκεί τελείωσε το ματς, διαψεύστηκε. Ο Βόλος των δέκα παικτών έφτασε κοντά στο γκολ στο 56’, αλλά ο Κοτάρσκι με νέα μεγάλη επέμβαση έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Μεντιέτα. Από από το κόρνερ όμως ο Μεντιέτα έμεινε αμαρκάριστος και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 57’. Η χαρά του Βόλου δεν κράτησε πολύ καθώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και μετά από λάθος του Γκλάβτσιτς, ο Τισουντάλι πήρε, έδωσε στον Τάισον που πλάσαρε για το 3-1 του ΠΑΟΚ.

Από σπόντα άνοιξε λογαριασμό ο Τσάλοφ

Στο 69’ ο Ντεσπόντοφ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ πάνω στον Μίλετιτς και στο 74’ ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε απέναντι από τον Κόβατς, ο οποίος απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης οι παίκτες του Βόλου έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Στο 85′ ο Καμαρά βρήκε δοκάρι με κεφαλιά και στο 89′ ο Τσάλοφ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα από μεγάλο λάθος του Κόβατς ο οποίος έκανε βολέ πάνω του. Έτσι ο Ρώσος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τον ΠΑΟΚ προσωρινά ανέβηκε μόνος στην πρώτη θέση.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Φεράρι, Καλογερόπουλος, Μπερναντού, Γκλάβτιστς (72’ Κόμπα), Ασεχνούν, Μεντιέτα, Άλτμαν (61’ Βιγιαφάνιες), Κόντε (71’ Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κόλεϊ, Κετζιόρα, Μπάμπα (68’ Ότο), Καμαρά, Σβαμπ (67’ Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (79’ Σορετίρε), Τισουντάλι (67’ Τσάλοφ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ