Τα νέα πρόσωπα του Μεντιλίμπαρ, ο ρόλος του Τσικίνιο, το βίντεο, η ομιλία και η «μάχη» με τον Άρη

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Αρη και ο Μεντιλίμπαρ έκανε όσα έπρεπε στο Ρέντη, για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ετοιμάζοντας τον Τσικίνιο για ρόλο-κλειδί.

Η σεζόν ξεκινάει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, από εκεί που μπορούσαν να είναι μόνοι πρώτοι, βρέθηκαν με δύο συγκατοίκους στην κορυφή (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Και κόντρα στον Αρη, ξεκινάει το πραγματικά δύσκολο πρόγραμμα, με σερί απαιτητικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του, λοιπόν, όλα ξεκινούν τώρα.

Ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ακριβώς την ίδια αποστολή. Ο Ρέτσος έμεινε εκτός (σ.σ. είναι έτοιμος σωματικά και ιατρικά), ο Μασούρας ένιωσε νέες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, οι μικροί ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά για να παίξουν με την Κ19 κόντρα στον Αρη. Με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει διατεθειμένος να σχηματίσει ξανά μια 11άδα που δεν απέχει πολύ από τις προηγούμενες. Αλλά με (τουλάχιστον) μία βασική διαφοροποίηση.

Ο Νταβίντ Κάρμο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στο Κλεάνθης Βικελίδης. Κάτι απολύτως λογικό κι αναμενόμενο. Καθώς η δική του παρουσία στην 11άδα αλλάζει και τον τρόπο με τον αναπτύσσεται και επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Η ικανότητα του Αγκολέζου κεντρικού αμυντικού με την μπάλα στα πόδια, είναι κομβική στο ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Μεντιλίμπαρ. Αλλά και σε όσα έδειξε και ζήτησε στο Ρέντη, ενόψει του αγώνα με τους Κίτρινους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλει αλλαγές στη φιλοσοφία της ομάδας του. Αντιθέτως, μίλησε στους παίκτες του και ζήτησε… επιστροφή στο ποδόσφαιρο που έδωσε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα, οι βασικές οδηγίες για τους ποδοσφαιριστές του ήταν οι εξής: «Καλό transition σε άμυνα και επίθεση, με ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, αλλά και κίνηση ανάμεσα στις γραμμές του Αρη».

Ο Μεντιλίμπαρ επανέλαβε στους παίκτες του πως εάν πιέσουν σωστά και μαζικά την άμυνα του Αρη, εάν κερδίζουν γρήγορα τις χαμένες μπάλες και σε δεύτερο χρόνο έχουν γρήγορες και σωστές επιλογές στην επίθεση, το γκολ θα έρθει. Μάλιστα, κομβικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει και ο Τσικίνιο. Ενας παίκτης που είναι «μηχανάκι» στην αντίπαλη άμυνα. Με τον 63χρονο τεχνικό να ασχολείται επισταμένως με τον τρόπο που θέλει να κινείται ο Πορτογάλος μέσος ανάμεσα στις γραμμές, ζητώντας περισσότερη δημιουργία από τα πόδια του και συνεργασίες με τους εξτρέμ και τον Ελ Κααμπί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση, ο «Μέντι» δεν έδειξε το παραμικρό. Για την ακρίβεια, ο Βάσκος τεχνικός για ακόμη μία φορά «μπέρδεψε» τα πάντα. Δεν έδωσε κανένα «σημάδι» για το τι έχει στο μυαλό του, σχετικά με τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει. Με τη διαφορά πως όλο αυτό το διάστημα στο Ρέντη, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ολοένα και βελτιώνεται και βρίσκει ρυθμό. Κάτι που έχει βάλει σε σκέψεις τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο Μεντιλίμπαρ ήταν ξανά απαιτητικός, επισημαίνοντας τα αυτονόητα. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εάν δεν μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά, θα έχουμε προβλήματα. Ο,τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια και να πιέσουμε σωστά», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο «Μέντι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από