Ολυμπιακός: Ο Κάρμο και το δίλημμα του Μεντιλίμπαρ ενόψει Άρη

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο και το δίλημμα του Μεντιλίμπαρ ενόψει Άρη

Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Όλα για το τρίποντο»: Αυτή είναι η φράση που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Άρη (21/9, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0), θέλουν πάση θυσία τη νίκη στη Θεσσαλονίκη και θα τα δώσουν όλα για να φύγουν με το διπλό από τη συμπρωτεύουσα. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον Μεντιλίμπαρ όμως να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του. Οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για μάχη και θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης.

Στον αγώνα με τον Άρη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο Κάρμο. Ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ είχε αγωνιστεί ως αλλαγή τόσο κόντρα στη Λαμία όσο και απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά τώρα όπως όλα δείχνουν πάει για βασικός. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται πλέον στο κατάλληλο επιθυμητό επίπεδο και θα ηγηθεί της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Όπως έκανε άλλωστε με επιτυχία στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το Conference League.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τριάδα που θα παρατάξει στο κέντρο ο Βάσκος προπονητής. Εάν θα χρησιμοποιήσει ξανά τους Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο, όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ή εάν θα βάλει τον Ολιβέιρα. Σε αυτή την περίπτωση ο Τσικίνιο θα γυρίσει δίπλα στον Έσε και ο Ολιβέιρα θα παίξει λίγο πιο μπροστά.

Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξουν εκπλήξεις στην 11άδα του Ολυμπιακού, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να συνομιλεί συνεχώς με τους συνεργάτες του, προκειμένου να βρει το κατάλληλο πλάνο, που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο τρίποντο της νίκης. Μια νίκη που είναι επιβεβλημένη, με τον Βάσκο να ζητάει από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Θέλει να μπουν από το πρώτο λεπτό δυνατά και να δείξουν στον Άρη ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Να μην χάσουν καθόλου χρόνο και να τα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να φύγει ο Ολυμπιακός με το διπλό.

Υπενθυμίζουμε ότι από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Ρέτσος και Μασούρας. Ο πρώτος έλαβε μέρος κανονικά στην τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών , αλλά κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί ενόψει των συνεχόμενων και δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο διεθνής σέντερ μπακ, όπως και ο Μασούρας, θα προσπαθήσουν να δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λιόν για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ