Από τον Πασχαλάκη στον Ροντινέι: Όλες οι ανανεώσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης επί εποχής Μεντιλίμπαρ

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά ανανεώσεις συμβολαίων έχουν γίνει στον Ολυμπιακό επί εποχής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι οποίες αφορούν μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Conference League

Αναμφίβολα ο Ροντινέι αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν παίκτη που αποκτήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2023 για να κάνει τη διαφορά στο δεξί άκρο της άμυνας των «ερυθρόλευκων». Δικαιώνοντας και με το παραπάνω τις αρχικές προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Ο Βραζιλιάνος ακραίος οπισθοφύλακας δεν έχει κάνει απλώς τη διαφορά στη θέση που αγωνίζεται, αλλά έχει λάβει ήδη, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τον ρόλο του 2ου αρχηγού του Ολυμπιακού, πίσω από τον Γιώργο Μασούρα. Γεγονός που από μόνο του αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ποδοσφαιριστή και επιβράβευση για τα όσα έχει προσφέρει.

Διαβάστε επίσης: Ροντινέι: Όταν το «work ethic» και το ταλέντο επιβραβεύονται… (pics, vids)

Με την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2027 να αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα της αναγνώρισης της προσφοράς του Ροντινέι στον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και «έδεσε» τον 32χρονο μπακ στο λιμάνι, εξασφαλίζοντας αγωνιστική ποιότητα, σταθερότητα και συνέπεια στο δεξιό άκρο της άμυνας των Πειραιωτών για την επόμενη τριετία.

Οι τερματοφύλακες που… άνοιξαν τον χορό των ανανεώσεων επί Μεντιλίμπαρ

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ανανέωση που έχει γίνει στον Ολυμπιακό φέτος. Για την ακρίβεια, ο Ροντινέι είναι ο έβδομος παίκτης που έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο επί εποχής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας που θριάμβευσε στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του Conference League.

Η αρχή στις ανανεώσεις συμβολαίων επί Μεντιλίμπαρ είχε γίνει στις 16 Φεβρουαρίου με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Μόλις πέντε μέρες μετά την πρόσληψη του Βάσκου τεχνικού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Και μία μέρα πριν το ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ κόντρα στη Φερεντσβάρος στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο 34χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2026.

Σειρά πήρε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Οι φοβερές του εμφανίσεις στα νοκ-άουτ του Conference League, με αποκορύφωμα την εμφάνιση με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία που χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά, προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων κλαμπ ανά την Ευρώπη. Αλλά ο 22χρονος γκολκίπερ δεν συζήτησε ποτέ την προοπτική να φύγει από τον Ολυμπιακό. Υπογράφοντας δίχως δεύτερη σκέψη νέο συμβόλαιο έως το 2027.

Ο Μασούρας και το happy end με Ελ Κααμπί

Έπειτα ακολούθησε ο Γιώργος Μασούρας. Ο 30χρονος διεθνής winger επέλεξε να μείνει στο λιμάνι της καρδιάς του. Υπογράφοντας στις 11 Ιουλίου την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2027 με τον Ολυμπιακό.

Έντεκα μέρες μετά ήταν η σειρά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανανεώσει τη διάρκεια της συμφωνίας του με τους «ερυθρόλευκους». Ήταν η υπόθεση που τράβηξε μακράν περισσότερο από όλες τις άλλες. Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, με το ρεκόρ των 11 γκολ στη νοκ-άουτ φάση του Conference League, αποφάσισε τελικά να μείνει στο μεγάλο λιμάνι. Και στις 22 Ιουλίου υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2026.

Οι Έλληνες που ακολούθησαν τον Αύγουστο και το κλείσιμο της «7άδας» με Ροντινέι

Παραμονή της ονομαστικής του εορτής (14/8), ο Παναγιώτης Ρέτσος, που είχε επίσης μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του Conference League, επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες μέχρι το 2028. Και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσει να αγωνίζεται πλάι σε έναν στόπερ με τον οποίον έχουν δημιουργήσει μαζί ένα αξεπέραστο δίδυμο στην άμυνα. Τον Νταβίντ Κάρμο.

Στις 27 Αυγούστου ήρθε η ώρα του Ανδρέα Ντόι να ανανεώσει, επίσης, έως το καλοκαίρι του 2028 με τον Ολυμπιακό. Με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προς το πρόσωπό του.

Ο Ροντινέι ήταν ο έβδομος και τελευταίος που υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου στον Ολυμπιακό, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο 63χρονος τεχνικός, μεγαλώνοντας έτσι τη λίστα των μελών της χρυσής ομάδας που έφτασε έως την κατάκτηση του Conference League και επέκτειναν τη συνεργασία τους με τον σύλλογο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από