Το «ηλεκτροσόκ», τα λόγια του Μεντιλίμπαρ και ο… Άρης

Το «ηλεκτροσόκ», τα λόγια του Μεντιλίμπαρ και ο… Άρης

Η επόμενη μέρα της «γκέλας» με τον Παναιτωλικό, η αντίδραση και η αρχή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» - Οι Γουίλιαν, Ολιβέϊρα, Ρέτσος και Μασούρας

Αν υπήρχε κάποιος που δεν είχε καταλάβει πως πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτάσει στον κυρίαρχο στόχο του, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από χθες σίγουρα δεν υπάρχει. Η «γκέλα» με τον Παναιτωλικό και η απώλεια δύο βαθμών στο πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να διασπάσουν την μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων και να «πετάνε στα σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο απέδειξε πως το… καμπανάκι με την Καλλιθέα δεν το άκουσε κανείς. Γιατί και στο πρώτο εντός έδρας ματς ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά. Τότε δεν «κάηκε», χθες όμως άφησε δύο βαθμούς σε ματς must win στην έδρα του. Με το Καραϊσκάκη να είναι σχεδόν γεμάτο και την ομάδα να μην αποδίδει σύμφωνα με τις απαιτήσεις όλων.

Το ζητούμενο βεβαίως μετά την πρώτη απώλεια είναι να γίνει το «μάθημα πάθημα». Γιατί αυτό που συνέβη στο Καραϊσκάκη και στα δύο εντός έδρας ματς έως τώρα είναι δεδομένο πως θα το βρει ξανά μπροστά του ο Ολυμπιακός. Τις μαζικές άμυνες που οφείλει να βρίσκει τον τρόπο να τις διασπά. Πως γίνεται αυτό; Σίγουρα όχι με την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο, γιατί συνήθως αυτά τα ματς γίνονται εύκολα όταν μπαίνεις φουριόζος και «σφυροκοπάς» τον αντίπαλο για ένα γρήγορο γκολ. Όταν ο αντίπαλος βλέπει πως δεν έχει τύχη. Ο Παναιτωλικός όμως στο πρώτο ημίχρονο είδε το αντίθετο, για αυτό και έκανε και φάσεις. Και όταν στην επανάληψη κλείστηκε στην περιοχή η πίεση του χρόνου το έκανε πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι πιθανότητες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Europa League- Τα ποσοστά για τα νοκ άουτ αλλά και την «8άδα»

Η εικόνα της ομάδας ήταν προφανέστατα αυτή που περισσότερο από το αποτέλεσμα προβλημάτισε, εξ ου και η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το «ηλεκτροσόκ» στα αποδυτήρια για να ξυπνήσουν και όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι το πρωτάθλημα για να έρθει θέλει μόχθο, πάθος, τσίτα σε όλα τα ματς και μεγάλη προσπάθεια από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Το είχε πει και πριν το ματς ο Μεντιλίμπαρ σε μια κατάσταση… «το νου σας ρεμάλια» αλά Κωνσταντάρα, αλλά από ότι φάνηκε στην πράξη δεν το κατάλαβαν στον Ρέντη.

Το είπε ξανά σήμερα ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του μιλώντας πριν το χαλάρωμα που έκαναν οι βασικοί. Δεν περίμενε η αλήθεια είναι αυτή την εικόνα. «Δεν κάναμε πολλά από όσα έπρεπε να κάνουμε, δεν πρέπει να επαναλάβουμε τέτοια εικόνα. Πρέπει άμεσα να βελτιωθούμε» τόνισε ο Βάσκος προπονητής που έχει σημαντικά παράπονα για το ότι έλειψε η ταχύτητα, η φαντασία και η ψυχραιμία στην επανάληψη στο παιχνίδι της ομάδας. Δείχνοντας συνάμα την επόμενη μέρα και το δύσκολο ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη όπου πρέπει να γίνει η νέα αρχή για την ομάδα. Με τον Μεντιλίμπαρ να έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Μασούρα που είναι αλήθεια πως έλειψε από το χθεσινό ματς καθώς θα μπορούσε ερχόμενος από τον πάγκο να δώσει λύσεις. Είναι ξανά αμφίβολο αν τελικά θα έχει και τον Ρέτσο που ούτε σήμερα μπόρεσε να μπει σε φουλ ρυθμούς.

Το καλό για τον Μεντιλίμπαρ και είναι κάτι που και ο ίδιος συζήταγε με τους συνεργάτες του είναι πως η εικόνα των Ολιβέιρα και Γουίλιαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για πρώτη παρουσία με τα ερυθρόλευκα. Και ειδικά με τις συνθήκες που έγινε καθώς μπήκαν σε ένα ματς «φωτιά» με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει το γκολ, όχι σε ένα χαλαρό ματς που απλά θα έπαιρναν χρόνο συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος άσος που παρότι δεν είναι ακόμη στο 100% έδειξε στοιχεία της κλάσης του ενώ και ο Πορτογάλος μέσος με την συνολική παρουσία του πήρε εγκωμιαστικά σχόλια από τον προπονητή.

Θα ήταν όλα καλύτερα αν είχε έρθει και το «χρυσό» γκολ έστω και στο φινάλε για να γίνει το 4Χ4. Δεν θα άλλαζε όμως την εικόνα και την αλλαγή νοοτροπίας για την συνέχεια. Εκεί όπου άπαντες στον Ολυμπιακό οφείλουν να κατανοήσουν πως τίποτα δεν είναι εύκολο στο πρωτάθλημα, αν δεν το κάνουν οι ίδιοι με την απόδοσή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ