Ολυμπιακός 4Χ4, έξι χρόνια μετά…

Ολυμπιακός 4Χ4, έξι χρόνια μετά…

Το απαραίτητο «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό, το γκολ του Χασάν στη Νέα Σμύρνη και ο… Μάρκο Σίλβα

Το πρώτο «στοίχημα» τον έστειλε… ταμείο. 3Χ3 στο πρωτάθλημα με Βόλο, Καλλιθέα και Λαμία για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ που μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες θέλει να συνεχίσει την… προπαίδεια. Τα μαθηματικά βλέπετε παίζουν… μπάλα και στο χορτάρι. Και κάπως έτσι μιας και η κουβέντα γίνεται γύρω από το 4 με αφορμή τον Κυριακάτικο αγώνα στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Παναιτωλικό;

Ο Ολυμπιακός ψάχνει να πετύχει κάτι που θα τον γυρίσει στο μακρινό πια 2018, στο ξεκίνημα της εποχής του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ που έχει 9 βαθμούς στο σακούλι και την Κυριακή θέλει το 4Χ4 για να πατήσει γερά πριν από ένα σερί δύσκολων αγώνων και το… πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Αν το πετύχει θα έχει επαναλάβει αυτό που συνέβη έξι χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η Μπέριλ και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της στο ΣΕΦ (vid)

Το 2018 λοιπόν κατέγραψε τρεις νίκες στο Φαληρικό στάδιο, με Λεβαδειακό (1-0), ΠΑΣ Γιάννινα (5-0) και Αστέρα (2-1) και μια… χιτσκοκική στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και τον Χασάν να βρίσκει δίχτυα στο 92 για το 0-1. Αν ψάχνουμε να βρούμε από πότε το 4Χ4 συνέβη με ισάριθμες νίκες εντός και εκτός γυρνάμε σε ένα άλλο ξεκίνημα προπονητή στον Ολυμπιακό. Πορτογάλο και πάλι, τον Μάρκο Σίλβα και το 2015. Εκείνο το 4Χ4 είχε συμβεί με δύο εντός έδρας νίκες (3-0 τον Πανιώνιο και 3-1 τον Πλατανιά) και δύο διπλά σε Λιβαδειά (2-0) και Ξάνθη (3-1).

Πως έχουν κυλήσει τα τελευταία πέντε χρόνια όπου το 4Χ4 δεν έχει επιτευχθεί από τους κατόχους του Κόνφερενς Λιγκ; Την σεζόν που τελείωσε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις σερί νίκες και τέρματα 10-0 με Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία στο Καραϊσκάκη όμως την 4η αγωνιστική έμεινε στο 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ.

Την σεζόν 2022-23 νίκησε ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό όμως έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα και το 1-1 με τον Βόλο. Την περίοδο 2021-22 ξεκίνησε με ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο (0-0) για να ακολουθήσουν τρεις νίκες με Λαμία εκτός έδρας και Αστέρα και Απόλλωνα εντός.

Το 2020-21 νίκησε Αστέρα και Παναιτωλικό αρχικά αλλά έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα σε ματς που ακυρώθηκε γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις, για να επιβληθεί άνετα με 4-0 του Ατρόμητου την 4η αγωνιστική.

Τέλος το 2019-20 μπήκε δυναμικά στο πρωτάθλημα με 3Χ3 κερδίζοντας τον Αστέρα (1-0), την Λάρισα εκτός (1-0) και τον Βόλο (5-0) για να μείνει στο 1-1 στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ