Ο ρυθμιστής Τσικίνιο, ο Μασούρας και το δωδεκάρι

Ο ρυθμιστής Τσικίνιο, ο Μασούρας και το δωδεκάρι

Ο Μεντιλίμπαρ περιμένει πολλά από τον Πορτογάλο και την Κυριακή - Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει του Μασούρα για Παναιτωλικό.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σιγά – σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος καθώς το απόγευμα της Κυριακής οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο το 4Χ4 και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, θα πάει με το απόλυτο νικών στην Θεσσαλονίκη, για το παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: H ξεχασμένη ιστορία Κολέ και Ολυμπιακού: «Λυπάμαι που δεν δέχθηκα», η ατάκα 10 χρόνια μετά (pic)

Είναι όμως πολύ σημαντικό για έναν ακόμα λόγο το ματς των πειραιωτών με τον Παναιτωλικό, καθώς το Σαββατοκύριακο υπάρχει και το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν φυσικά να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας, όποιο κι αν είναι αυτό.

Αυτό που είναι σημαντικό έχει να κάνει με την καλή εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει ακόμα καλύτερη την ομάδα του στο ματς της Κυριακής.

Εδώ μάλιστα θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην απόδοση που είχε στην Λαμία ο Τσικίνιο και ο Μεντιλίμπαρ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, βλέποντας τον Πορτογάλο να βελτιώνει κατά πολύ την απόδοσή του, σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς της σεζόν.

Ο Τσικίνιο είναι παίκτης που δίνει ρυθμό στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», είναι αυτός που παίζοντας στο 10 δημιουργεί τις φάσεις και η αλήθεια είναι ότι στην Λαμία το έκανε με εξαιρετικό τρόπο.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να συνεχίσει ο Πορτογάλους σε αυτούς τους ρυθμούς, καθώς η δική του καλή εικόνα ανεβάζει επίπεδο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει λοιπόν πολλά στον 29χρονο μέσο γιατί από τα πόδια του Πορτογάλου περνάει σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος στάθηκε άτυχος καθώς είχε έναν τραυματισμό σε προπόνηση της Εθνικής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έχει κάτι ανησυχητικό.

Την Παρασκευή μάλιστα θα υπάρχει ξεκαθαρη εικόνα, αναφορικά με το αν ο διεθνής ακραίος επιθετικός θα είναι σύντομα στην διάθεση του προπονητή του.

Αυτός που δεν θ’ αγωνιστεί στο ματς της Κυριακής είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, καθώς το ιατρικό τιμ θεωρεί πως θα είναι καλύτερο να μείνει εκτός ο διεθνής στόπερ και να μην παίξει κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ρεπό για τρεις μέρες και αύριο επιστρέφουν για προπόνηση στο Ρέντη, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τρεις μέρες ξεκούρασης που είχε δώσει ο Μέντι, υπήρχαν παίκτες που πήγαν στο Ρέντη, όπως ο Γούιλιαν, ο Ολιβέϊρα και ο Ρέτσος για να κάνουν προπόνηση με τον προπονητή φυσικής κατάστασης των «ερυθρόλευκων», Χρήστο Μουρίκη.

Στο Ρέντη ήταν και ο συνεργάτης του Μουρίκη, Κώστας Λιούγκος που δουλεύει και στο θέμα της αποκατάστασης, με προφανή βέβαια στόχο να είναι ετοιμοπόλεμοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε αν ο Μεντιλίμπαρ θα συμπεριλάβει και τον Ολιβέιρα, στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό κι αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην προπόνηση της Παρασκευής.

Το πιθανότερο πάντως είναι να δούμε τον Πορτογάλο στην αποστολή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ