Γιατί ο Γουίλιαν «λύνει τα χέρια» του Μέντι

Γιατί ο Γουίλιαν «λύνει τα χέρια» του Μέντι

Ο ρόλος του Βραζιλιάνου στο πλάνο του Ισπανού τεχνικού και το μεγάλο προσόν του Γουίλιαν.

Ο Ολυμπιακός έκανε με την απόκτηση του Γουίλιαν την μεγαλύτερη και πιο δαπανηρή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού και η άφιξη του Βραζιλιάνου στο μεγάλο λιμάνι αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ των πειραιωτών.

Μάλιστα στον Ολυμπιακό έχουν να λένε όχι μόνο για την αγωνιστική αξία του 36χρονου σούπερ σταρ αλλά και για τον χαρακτήρα του, αυτές τις λίγες μέρες που είναι στο Ρέντη και κάνει προπονήσεις με τα ερυθρόλευκα.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία ο Λάζαρος: Ο μοναδικός που έχει σκοράρει με τους τρεις μεγάλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης! (pic+vid)

Κι επειδή αναφερθήκαμε σε προπονήσεις κι επειδή πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού περιμένουν το ντεμπούτο του Βραζιλιάνου, όλα δείχνουν ότι ο Γουίλιαν θα παίξει για 15 λεπτά σαν αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Αυτό είναι το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ για τον Γουίλιαν και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά μια πιο ασφαλή εικόνα θα έχουμε μετά την προπόνηση της Πέμπτης.

Πάμε όμως να δούμε την μεγάλη «εικόνα» σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο βλέπει ο προπονητής του Ολυμπιακού την θέση του Γουίλιαν στο γήπεδο.

Ο Βραζιλιάνος είναι ως γνωστόν εξτρέμ, ο οποίος μάλιστα μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος όμως μπορεί να παίξει και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πίσω δηλαδή από τον Ελ Κααμπί ή τον Γιάρεμτσουκ κι αυτή είναι μια έξτρα επιλογή για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ωστόσο αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος υπολογίζει τον λατινοαμερικάνο άσο για τα «φτερά» και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση.

Όχι μόνο επειδή είναι η θέση του Γουίλιαν, μια θέση στην οποία έκανε «παπάδες» στην μεγάλη καριέρα του αλλά κι επειδή θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος άσος έχει ένα προσόν που θα κάνει την διαφορά.

Ο Γουίλιαν είναι παίκτης που είναι ικανός ν’ αναστατώσει μια άμυνα με συνεχόμενες ντρίπλες κι αυτό το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, ειδικά σε πολλά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, που οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να… ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα που παίζει στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Είναι πολλά τα ματς που οι πειραιώτες συναντούν μπροστά τους «πούλμαν» με σκοπό να κρατήσει η αντίπαλη άμυνα το μηδέν και ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλά πως έχοντας τον Γουίλιαν έχει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να «ξεκλειδώνει» αυτές τις άμυνες.

Αν βέβαια παραστεί ανάγκη ή το απαιτούν οι συνθήκες ενός αγώνα, ο Γουίλιαν είναι προφανές ότι μπορεί να προσφέρει και στη θέση του δεύτερου επιθετικού, αλλά αυτή την στιγμή στο μυαλό του Μέντι, είναι ξεκάθαρο πως ο Βραζιλιάνος πάει για τα άκρα της επίθεσης.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Γουίλιαν δείχνει μεγάλο ζήλο σε κάθε προπόνηση στο Ρέντη, ώστε να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα έτοιμος στο 100%.

Κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που έχει ικανοποιήσει σε ιδιαίτερο βαθμό τον Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του, καθώς βλέπουν τον Βραζιλιάνο να έχει έρθει ορεξάτος και με μεγάλη διάθεση να προσφέρει στην ομάδα του λιμανιού.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» θα δουν το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ