Γιατί έμειναν και οι 5 πρωταθλητές του Youth League στο ρόστερ – Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ και οι ευκαιρίες

Γιατί έμειναν και οι 5 πρωταθλητές του Youth League στο ρόστερ – Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ και οι ευκαιρίες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να μείνουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας. Και επειδή τους πιστεύει, αλλά και επειδή ο σύλλογος έχει συγκεκριμένο πλάνο εξέλιξης και προετοιμασίας των «χρυσών» παιδιών του.

Στο φινάλε της περασμένης χρονιάς, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούσαν στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνέχιζε ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2024-25, στους δανεικούς, στους ελεύθερους και φυσικά στα παιδιά της χρυσής γενιάς του συλλόγου, που κατέκτησε το Youth League. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι απολύτως θετικός ως προς τους «μικρούς». Για αυτό ζήτησε να δει πέντε εξ αυτών στην προετοιμασία. Με αποτέλεσμα Ισίδωρος Κουτσίδης, Χρήστος Μουζακίτης, Φάνης Μπακούλας, Αντώνης Παπακανέλλος και Μπάμπης Κωστούλας να λογίζονται με το καλημέρα ως ισότιμα μέλη του ρόστερ.

Η συζήτηση που είχε γίνει μεταξύ διοίκησης, τεχνικού διευθυντή και προπονητών, είχε να κάνει με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Ουσιαστικά είχε τονιστεί η αναγκαιότητα ο Ολυμπιακός να στηρίξει τα παιδιά που έφεραν ευρωπαϊκό τρόπαιο στον σύλλογο και την Ελλάδα, καθώς ήταν εμφανές πως δεν επρόκειτο για περιπτώσεις τυχαίες. Αλλά για ποδοσφαιριστές με τρομερό ταλέντο, προσωπικότητα και δυνατότητες που δεν συναντάς κάθε μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: H ξεχασμένη ιστορία Κολέ και Ολυμπιακού: «Λυπάμαι που δεν δέχθηκα», η ατάκα 10 χρόνια μετά (pic)

Στις ίδιες συζητήσεις, είχε τεθεί ως ενδεχόμενο να παραμείνουν στο δυναμικό του συλλόγου και οι 5 «μικροί», ασχέτως πώς θα απέδιδαν στην προετοιμασία. Μάλιστα, η λογική αυτής της πρότασης ήταν πολύ συγκεκριμένη. Και ανέφερε πως θα ήταν εξόχως ευεργετικό για τα παιδιά να παραμείνουν στην πρώτη ομάδα, να προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ σε καθημερινή βάση και ανάλογα με την εξέλιξή τους μέσα στην ομάδα, να αποφασιζόταν ο δανεισμός τους σε κάποια ομάδα όπου έπαιρναν χρόνο συμμετοχής, όχι το καλοκαίρι, αλλά τον Ιανουάριο του 2025. Να πάρουν μια γερή «γεύση» Ολυμπιακού, να δουν την πίεση, την καθημερινότητα, να νιώσουν το περιβάλλον και εν συνεχεία να πάνε κάπου για να πάρουν χρόνο στα πόδια τους.

Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν δραστικά. Και ευθύνη για αυτό φέρουν οι ίδιοι οι παίκτες. Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Κωστούλας πήγαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία με σκοπό να τα δώσουν όλα. Όχι μόνο για να… παραστούν, αλλά για να διεκδικήσουν χώρο, χρόνο και ευκαιρίες. Και το πέτυχαν. Όχι χαριστικά, αλλά με την επιμονή, τη δουλειά και την απόδοσή τους. Μάλιστα, ο Μεντιλίμπαρ ήταν εκείνος που αποφάσισε να μείνουν όλοι μετά το καλοκαίρι. Και εκτός αυτού, ήταν εκείνος που επέμεινε να μην γίνουν πολλές μεταγραφές, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτά τα παιδιά και να μπορέσει να βγάλει στο γήπεδο τα σπουδαία τους χαρίσματα.

Δεν είναι μυστικό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ιδιαίτερη αδυναμία και στους πέντε. Για την ακρίβεια, ενώ θα μπορούσε να έχει ενδώσει στην παραχώρηση κάποιου ή κάποιων εξ αυτών, καθώς υπήρχαν προτάσεις για να συνεχίσουν αλλού ως δανεικοί, έκοψε κάθε συζήτηση και τους κράτησε όλους. Ακολουθώντας το αρχικό πλάνο, περί «τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο». Με τη διαφορά πως ο Βάσκος πιστεύει ότι μόλις τα παιδιά αυτά «λυθούν» και βρουν ρυθμό, θα μείνουν για πολύ περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο «Μέντι» έχει πει σε ανύποπτο χρόνο -και το εννοεί- πως και οι πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας που κατέκτησε το Youth League, είναι παίκτες με προοπτική βασικών στον Ολυμπιακό. Μπορεί όχι τώρα, αλλά σύντομα. Και επειδή για να συμβεί αυτό πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά και να είναι 100% έτοιμοι σωματικά, επιλέχθηκε να μείνουν και να παίξουν. Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι περισσότεροι θα παίξουν. Το πόσο, θα φανεί στην πορεία. Αλλά όλοι θα πάρουν χρόνο. Και αυτό είναι αποφασισμένο.

Για το τέλος, μια άγνωστη ιστορία. Για να γίνει αντιληπτό πόσο πιστεύει ο Μεντιλίμπαρ στη φουρνιά που κατέκτησε το Youth League, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι έως την τελευταία στιγμή είχε στο μυαλό του και τον Θανάση Κουτσογούλα για την προετοιμασία. Τελικά αποφάσισε ότι δεν θα είχε νόημα να πάρει ακόμη έναν δεξιό μπακ, σε μια θέση όπου υπάρχουν ο Ροντινέι και ο Κοστίνια. Καθώς ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει χώρος για τον νεαρό μπακ και αυτό θα του έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει με την παραγωγή ταλέντων. Προφανώς δεν είναι το πιο απλό πράγμα να μπορείς να αναδεικνύεις 4-5 παίκτες σε κάθε φουρνιά. Αλλά αυτή τη στιγμή ήδη υπάρχουν παιδιά που όλοι στο Ρέντη πιστεύουν πως είναι οι επόμενοι στη σειρά, όταν έρθει η ώρα της… προαγωγής. Ο 17χρονος (20/12/2006) υπερταλαντούχος χαφ, Αργύρης Λιατσικούρας, αλλά και ο «δαίμονας» εξτρέμ, Σταύρος Πνευμονίδης (07/08/2006) είναι δύο από εκείνους που «έρχονται». Και όχι οι μοναδικοί…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ