Το μεγάλο ρίσκο του ΠΑΟΚ με τα στόπερ

Το μεγάλο ρίσκο του ΠΑΟΚ με τα στόπερ

Η κλεψύδρα αδειάζει για τον ΠΑΟΚ που όπως όλα δείχνουν θα πάει στο Europa League με τρεις στόπερ. Τι ισχύει με μεταγραφή για το κέντρο της άμυνας...

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις στόπερ έφυγαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτό το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ. Ο Κουλιεράκης που πωλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ, ο Εκόνγκ που συνεχίζει στη Σαουδική Αραβία και ο Νάσπεργκ που παραχωρήθηκε στη Βίμποργκ.

Ο Ελληνας στόπερ ήταν ο ηγέτης της άμυνας του Δικεφάλου παρά το νεαρό της ηλικίας του καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια η εξέλιξή του ήταν τέτοια που καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και έκανε τη διαφορά. Οι άλλοι δύο μπορεί να μην ήταν στα βασικά πλάνα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, υπήρχαν όμως στο ρόστερ και αποτελούσαν δύο λύσεις. Έστω και λύσεις ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα ο Ολιβέιρα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό

Πλέον δεν υπάρχει κανείς τους. Στη θέση των τριών που αποχώρησαν ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής τον Ομάρ Κόλεϊ από την Μπεσίκτας και έχει επίσης τους Κεντζιόρα και Μιχαηλίδη. Τρεις επιλογές δηλαδή που μπορούν ίσως να γίνουν τέσσερις αν υπολογίσουμε και τον Θυμιάνη. Και όπως φαίνεται με αυτούς θα πορευτεί ο Δικέφαλος στο Europa League.

Η αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση του Παντελή Χατζηδιάκου αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος θεωρούσε πως θα κάνει δικό του τον διεθνή στόπερ και θα κλείσει ιδανικά τα κενά του στο κέντρο της άμυνας. Η ιστορία αυτή όμως δεν πήγε καλά, ο Έλληνας άσος συνεχίζει στην Κοπεγχάγη και πλέον ο χρόνος δεν είναι υπέρ των «ασπρόμαυρων».

Το βράδυ εκπνέει η διορία για να δηλωθεί η λίστα για το Europa League και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (μεταγραφές είναι, ποτέ δεν ξέρεις) ο ΠΑΟΚ δεν θα προλάβει να πάρει στόπερ και να το δηλώσει. Θα πορευτεί με αυτούς που ήδη έχει, παίρνοντας ένα ρίσκο που δεν είναι μικρό. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα και τι αντιπάλους έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη League Phase.

Μέχρι τις 11 του μηνός που τελειώνουν οι μεταγραφές (μετά μπορεί να πάρει μόνο ελεύθερο), ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για παίκτη στο κέντρο της άμυνας. Όποιον και να πάρει όμως, θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει πλέον μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Κάτι αντίστοιχο συνέβη πέρσι και στην ΑΕΚ, με τον Κάλενς να έρχεται καθυστερημένα και να μένει εκτός λίστας.

Το αν θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ αυτό το ρίσκο, θα το δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι πως κάτι δεν πήγε καλά στον προγραμματισμό όσον αφορά στο κέντρο της άμυνας. Από την στιγμή μάλιστα που ήταν δρομολογημένο ότι κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα πωληθεί ο Κουλιεράκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ