Νέα «βόμβα» Μαρινάκη – Στον Ολυμπιακό ο Σέρτζιο Ολιβέιρα για δύο χρόνια

Νέα «βόμβα» Μαρινάκη – Στον Ολυμπιακό ο Σέρτζιο Ολιβέιρα για δύο χρόνια

Μετά τη μεγάλη μεταγραφή του Γουίλιαν, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε απόψε και τη μεγάλη μεταγραφή του Σέρτζιο Ολιβέιρα για τη μεσαία του γραμμή. Το «ναι» του Μεντιλίμπαρ για τον Πορτογάλο και η ρελάνς Μαρινάκη με τον διεθνή Πορτογάλο χαφ.

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν κλείνει μια μεταγραφική περίοδο χωρίς να κάνει μια μεγάλη κίνηση. Χωρίς να πει την… τελευταία κουβέντα. Στο περιθώριο της κλήρωσης για τη League Phase του Europa League ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε την ενίσχυση των Ερυθρόλευκων με ποδοσφαιριστές κορυφαίας ποιότητας. «Τα καλύτερα έρχονται», υποσχέθηκε. Η απόκτηση του Γουίλιαν Μπόργκες, είναι μια τέτοιου επιπέδου κίνηση. Και δεν θα είναι η μόνη. Καθώς ήταν δεδομένο ότι οι ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ετοίμαζε ακόμη μία μεγάλη κίνηση. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Πειραιώτες έκαναν ακόμη μια μεγάλη μεταγραφή: Εκαναν δικό τους τον Σέρτζιο Ολιβέιρα!

Εξ αρχής πρόθεση των κατόχων του Europa Conference League ήταν να αποκτηθεί ένας μέσος που θα μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο. Ένας παίκτης με καλύτερα στοιχεία από του Αντρέ Όρτα. Ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Που θα μπορεί να προσφέρει γκολ, ασίστ, προσωπικότητα, εμπειρία και… άμεσες λύσεις. Για αυτόν τον λόγο αναζητούνταν ένας ποδοσφαιριστής έτοιμος να μπει και να παίξει. Με την περίπτωση του διεθνούς με την Εθνική Πορτογαλίας μέσου της Γαλατασαράι, Σέρτζιο Ολιβέιρα, να είναι στην κορυφή της λίστας του Βάσκου τεχνικού.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιοβάνοβιτς, το νέο ξεκίνημα και η μεγάλη πρόκληση (pic)

Από την Τουρκία προέκυπτε όλες αυτές ότι ο 32χρονος μέσος της Γαλατασαράι θα αποχωρούσε από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. Αλλά κανείς δεν είχε ουσιαστικά βάλει στο κάδρο το όνομά του, πέρα από κάποιες σκόρπια σενάρια, χωρίς πραγματική ουσία. Σήμερα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Καθώς απόψε οι επαφές του Ολιβέιρα με τον Ολυμπιακό εξελίχθηκαν εντυπωσιακά καλά. Όπως και οι συζητήσεις του ιδίου με τη διοίκηση της «Τσιμπόμ», για να αποχωρήσει.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, είναι συγκεκριμένες και αναφέρον πως ο Ολυμπιακός, με επαφές που ανέλαβε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε το μεγάλο «ναι» του Ολιβέιρα. Ενώ παράλληλα βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ του παίκτη και της Γαλατασαράι. Με τον Πορτογάλο να έρχεται άμεσα στην Ελλάδα, με σκοπό να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους, διάρκειας δύο ετών. Με έναν παίκτη που ο Μεντιλίμπαρ ήθελε στο ρόστερ του. Και πλέον θα τον έχει.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα αποτελεί «παιδί» της Πόρτο, με την οποία κατέκτησε πλήθος τίτλων και αποτέλεσε βασικό της ποδοσφαιριστή για πάνω από 10 χρόνια. Ο Πορτογάλος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, τη χρονιά της κατάκτησης του νταμπλ από τους Θεσσαλονικείς. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Μουρίνιο τον πήρε μαζί του στη Ρόμα και μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση του Conference League. Ενώ το ίδιο καλοκαίρι η Γαλατασαράι προχώρησε στην απόκτησή του. Με τους Τούρκους ο Ολιβέιρα είχε στη διετία 58 ματς, 6 γκολ και 7 ασίστ, βοηθώντας στην κατάκτηση δύο σερί εγχώριων τίτλων.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρουμε ότι η περίπτωση του πορτογάλου κεντρικού χαφ δεν είναι καθόλου φθηνή. Τουναντίον. Πρόκειται για μια πολύ ακριβή συμφωνία, η οποία φτάνει ή και ξεπερνάει το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός κλείνει τις θέσεις των χαφ του, με μια προσθήκη που ο προπονητής του θεωρεί ότι θα συμβάλει καίρια στην ενίσχυση και τη βελτίωση του συνόλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ