Γουίλιαν: Το ρεπορτάζ για το «αδιανόητο» συμβόλαιό του, το νέο «όχι» στην Premier League και τα δύο μεγάλα ρεκόρ

Γουίλιαν: Το ρεπορτάζ για το «αδιανόητο» συμβόλαιό του, το νέο «όχι» στην Premier League και τα δύο μεγάλα ρεκόρ

Ο Γουίλιαν είναι από χθες το βράδυ κάτοικος του μεγάλου λιμανιού. Και σύμφωνα με το Athletic…

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη η χθεσινή για τους φίλους του Ολυμπιακού. Η ίδια που χώρεσε και τον Γουίλιαν Μπόργκες και τον Εβάν Φουρνιέ σε ένα αδιανόητο «μεταγραφικό» δίδυμο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Από τη μια ένας αυθεντικός σολίστ του ποδοσφαίρου και από την άλλη ο καταπληκτικός Γάλλος σκόρερ.

Μια «σύνθετη» εκπλήρωση προφητείας καθώς είναι γνωστό ότι οι Πειραιώτες είχαν προσπαθήσει ξανά να αποκτήσουν τον Γουίλιαν, αλλά και ότι ο Φουρνιέ είχε δηλώσει πως αν είναι να παίξει στην Ευρώπη θέλει να το κάνει για το «κολασμένο» Ερυθρόλευκο κοινό…

Διαβάστε επίσης: Ένα «υπερόπλο» ο Φουρνιέ στα χέρια του Μπαρτζώκα

Έχει προκαλέσει αίσθηση αυτό το «διπλό» χτύπημα. Και έρχονται και πληροφορίες στο προσκήνιο διαδοχικά, από κορυφαία αθλητικά media του πλανήτη. Για παράδειγμα το Athletic στο ρεπορτάζ του για τον Γουίλιαν αναφέρει κάτι απίθανο: 100.000 λίρες την εβδομάδα προβλέπει η συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Κάτι σε 118.000 ευρώ με βάση την ισοτιμία. Προφανώς αν ισχύει αυτό το νούμερο –οι Πειραιώτες κατά την προσφιλή τους συνήθεια δεν αναφέρονται σε τέτοιες λεπτομέρειες- προκύπτει μια συμφωνία περί τα 4,5 εκατ ευρώ μεικτά!!!

Σε άλλο ρεπορτάζ στην Αγγλία, αναφέρεται κάτι εξίσου ενδιαφέρον: Ότι προσπάθησε λέει πολύ και ως την τελευταία στιγμή ο Μάρκο Σίλβα να τον πείσει ώστε να παίξει έναν ακόμη χρόνο στη Φούλαμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός που η αλήθεια είναι πως είπε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού τα καλύτερα για τον Βραζιλιάνο: Και για τον χαρακτήρα και για τον επαγγελματισμό του. «Είπε ξανά όχι στη Φούλαμ και προτίμησε την Ελλάδα» γράφουν για τον 36χρονο που απολαμβάνει τιμές στο Νησί και την Premier League.

Είναι ο 4ος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος πίσω από τον Ριτσάρλισον, τον Γκαμπριέλ Ζέσους (Άρσεναλ) και τον Φιρμίνιο (Αλ Αχλί). Και εκείνος που έχει κερδίσει 5 διαφορετικούς τίτλους με μια ομάδα –Τσέλσι-: Πρωταθλητής το 2015 και το 2017, κυπελλούχος το 2018, κάτοχος του Λιγκ Καπ το 2015 και νικητής του Europa League το 2019.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ