Δοκιμασία στη Λαμία για τον Ολυμπιακό

Δοκιμασία στη Λαμία για τον Ολυμπιακό

Με στόχο το 3/3 στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα σήμερα Σάββατο (31/8, 19:30), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague

Μετά την κλήρωση της League Phase του νέου Europa League ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα Σάββατο (31/8, 19:30) τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι το 3/3 και η συνέχιση του νικηφόρου σερί μετά τις επικρατήσεις κόντρα σε Βόλο (0-2) και Athens Kallithea (2-1).

Διαβάστε επίσης: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο «μικροσκόπιο»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική παράδοση με αντίπαλο τη Λαμία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για τη Stoiximan Superleague, αφού σε 16 αγώνες μετράει 15 νίκες και μία ήττα με 45-5 τέρματα. Μόνη ήττα πέρσι στο «Αθανάσιος Διάκος» στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η Λαμία, πάντως, έχει καταφέρει να πάρει μία νίκη και σε αναμέτρησή τους για το Κύπελλο Ελλάδος, η οποία της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού το 2018-19.

Οι «ερυθρόλευκοι» την περσινή σεζόν επικράτησαν και στην εντός έδρας αναμέτρηση τους με τη Λαμία με 5-1 , αλλά στον δεύτερο γύρο η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από 13 διαδοχικές ήττες εντός και εκτός έδρας. Στα playoffs, οι Πειραιώτες έκαναν 2 νίκες με 1-5 εκτός και 4-1 εντός.

Στη Λαμία ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει ξανά τον τραυματία Ρέτσο, ο Μπιανκόν δεν πήγε καλά στα δύο πρώτα ματς που έπαιξε βασικός με τον Πιρόλα (και μάλιστα ο Γάλλος είναι πιθανό να μην τον βρει η 5η Σεπτεμβρίου στον Ρέντη), ο Κουτσίδης έμεινε εκτός αποστολής και ο Ντόη υπολογίζεται για παρτενέρ του Έσε στον άξονα στο 4-2-3-1 που περιμένουμε πως θα εφαρμόσει ξανά ο Βάσκος τεχνικός.

Και κάπως έτσι, όπως είχαμε προαναγγείλει στο «10» εδώ και μέρες, το ντεμπούτο του Κάρμο στη φετινή σεζόν θα συνδυαστεί με την παρουσία του Πιρόλα με τον Ολυμπιακό να παίζει με δύο αριστεροπόδαρα στόπερ.

Από εκεί και πέρα; Δεν περιμένουμε διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα. Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Ντόη, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Βέλντε, Ελ Καμπί οι υπόλοιποι εννιά βασικοί με τον Μεντιλίμπαρ να περιμένει πολύ καλύτερη απόδοση έχοντας εξηγήσει στους πάντες πως το ματς που τους περιμένει είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Βάσκος που περιμένει καλύτερη εικόνα από τον Τσικίνιο που έχει τον ρόλο του επιτελικού μέσου αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια από την τριάδα Βέλντε-Μαρτίνς-Ελ Καμπί.

Μετά τους 8.000 «ερυθρόλευκους» οπαδούς που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό για την πρεμιέρα με τον Βόλο, για μία ακόμη φορά το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει στο πλευρό του τον 12ο παίκτη του. Τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί των Κυπελλούχων Ευρώπης θα δώσουν βροντερό παρών σήμερα στη Λαμία, καθώς στο «Αθανάσιος Διάκος» αναμένεται να βρεθούν 2.000 φίλοι των Πειραιωτών για να στηρίξουν από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του Μεντιλίμπαρ και να τους ωθήσουν στη νίκη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Λαμία (Μ. Σατσιάς): Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε, Γιαννούτσος, Ραντόνια, Νούνιες, Μέκιτς, Μπίκοφ, Ρινγκ, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Πιρόλα, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ντόη, Βέλντε, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί

Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Χριστοδούλου
4ος: Βεργέτης
VAR: Κουμπαράκης, Παπαδάκης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ