Τα «γκάζια» του Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη, ο Κάρμο και τα σενάρια για Γιαζιτσί, Ουναχί

Τα «γκάζια» του Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη, ο Κάρμο και τα σενάρια για Γιαζιτσί, Ουναχί

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Λαμία, με τον Μεντιλίμπαρ να ανεβάζει τους τόνους για την εικόνα στο 2ο ημίχρονο κόντρα στην Καλλιθέα, την ώρα που τα μεταγραφικά σενάρια συνεχίζονται από Τούρκους (Γιουσούφ Γιαζιτσί) και Αραβες (Αζεντίν Ουναχί).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι προπονητής ευθύς, απαιτητικός. Και όταν κάτι δεν του αρέσει, φροντίζει να το επικοινωνεί στους ποδοσφαιριστές του. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία έκπληξη το γεγονός ότι μετά το κακό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα με την Καλλιθέα, ο Βάσκος τεχνικός είχε πολλά να πει στους παίκτες. Και τα είπε ακριβώς όπως τον έχουμε μάθει από πέρυσι. Χωρίς περιστροφές και χωρίς να στρογγυλεύει τις γωνίες.

Ο Μεντιλίμπαρ ήταν ενοχλημένος από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του, ειδικά εκείνη της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής, χαλάρωσαν στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο μάρκαραν και πίεζαν και τα ανέλυσε. Όπως και από το γεγονός ότι σπαταλήθηκαν αρκετές καλές ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να έχουν «τελειώσει» το παιχνίδι, χωρίς να χρειαστούν… δράματα και να αγωνία.

Μάλιστα, επανέλαβε πως «εάν δεν τελειώνουμε τα παιχνίδια μπορεί να έχουμε προβλήματα. Αντί να κοιτάμε, πρέπει να πιέζουμε και να σκοράρουμε για να παίρνουμε καλές νίκες. Με την Καλλιθέα ήταν σαν να σταματήσαμε να παίζουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν θέλω ποτέ να το δω ξανά. Χαλαρώσαμε λες και τελείωσε το παιχνίδι με σκορ 1-0! Δεν γίνεται αυτό».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε ρεπό την Τετάρτη στους παίκτες του και τους περιμένει το πρωί της Πέμπτης στο Ρέντη, για να προετοιμάσει την αναμέτρηση με τη Λαμία. Ενα παιχνίδι που θεωρεί «επικίνδυνο», καθώς γνωρίζει καλά πως η ομάδα της Φθιώτιδας θα παίξει ακριβώς όπως η Καλλιθέα και ο Βόλος, αλλά ακόμη πιο αμυντικά. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι πιθανό να «ανακατέψει» την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική κα τα πρόσωπα της 11άδας.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι διαθέσιμος ο Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος έδειξε και στα τεστ ότι είναι 100% έτοιμος να μπει και να παίξει άμεσα. Ενώ αντίθετα δύσκολα θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος είναι πολύ καλύτερα, αλλά κρίνεται προτιμότερο να πάει συντηρητικά και να μην πιεστεί. Εξάλλου, για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε να αποκλειστεί και από τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος για το Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καλεί τον Ανδρέα Ντόη στη θέση του.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ… ΝΙΧΑΤ ΓΙΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑΖΙΤΣΙ

Την ίδια στιγμή, όσο περνούν οι ημέρες, τόσο ο Ολυμπιακός εντείνει τις κινήσεις και τις συζητήσεις για την ενίσχυσή του. Το μεταγραφικό παζάρι ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και πλέον όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη βρίσκεται σε διαδικασία προσθαφαιρέσεων.

Κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες και πιθανώς βάζει στο τραπέζι περιπτώσεις που πριν από λίγο καιρό δεν ήταν διαθέσιμες. Με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται στην αγορά για την απόκτηση ενός εξτρέμ πρώτης γραμμής, αλλά και ενός μέσου με επιθετικές αρετές.

Η δήλωση του πρώην συμπαίκτη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς Νιχάτ Καχβετσί, αναφορικά με τον Βιλφρίντ Ζαχά, αλλά και η υποσημείωσή του πως υπήρξε συζήτηση και για ακόμη έναν Τούρκο ποδοσφαιριστή, έφερε στο προσκήνιο το όνομα ενός παίκτη με ποιότητα και σημαντικές παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον 27χρονο (29/01/1997) πρώην επιτελικό μέσο της Λιλ, Γιουσούφ Γιαζιτσί.

Για τον οποίο προκύπτει ενδιαφέρον από τις Νις και Γαλατασαράι. Με την περίπτωσή του να έχει τεθεί στα υπόψη και των Πειραιωτών, σύμφωνα με τους Τούρκους. Αλλά να μην είναι διόλου εύκολη. Καθώς είναι ένας από τους πιο ακριβούς (10.000.000 € χρηματιστηριακή αξία), αλλά καλύτερους ποδοσφαιριστές που παραμένουν στην αγορά των ελεύθερων.

Ο αριστεροπόδαρος και ύψους 1.84 μ. Γιαζιτσί επιθετικός μέσος, έχει αξιοσημείωτη καριέρα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Τραμπζονσπόρ (120 ματς, 27 γκολ, 22 ασίστ), με τη Λιλ να ξοδεύει 18.5 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2019 για να τον αποκτήσει. Με τους Γάλλους κατέγραψε 135 αγώνες 29 γκολ και 15 ασίστ, πέρασε μισή σεζόν ως δανεικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12 ματς, 8 γκολ, 2 ασίστ) και το καλοκαίρι επέλεξε να μείνει ελεύθερος, αναζητώντας την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Ολοκληρώνοντας τη σεζόν με τον γαλλικό σύλλογο, με εντυπωσιακούς αριθμούς 42 ματς, 12 γκολ. 4 ασίστ.

ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΖΕΝΤΙΝ ΟΥΝΑΧΙ

Την ίδια στιγμή από το… Κατάρ, προέκυψε ένα άλλο όνομα που εμφανίζεται να έχει τεθεί στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Καθώς είναι ένας από τους σημαντικότερους… Μαροκινούς ποδοσφαιριστές. Ο οποίος αγωνίζεται στη… Μαρσέιγ! Ο λόγος για τον 24χρονο (19/04/2000) box to box μέσο Αζεντίν Ουναχί.

Ο βιρτουόζος μέσος, λοιπόν, εμφανίζεται από τα αραβικά ΜΜΕ να λέει «όχι» στην Αλ Σαντ από το Κατάρ, για ένα εξωφρενικό συμβόλαιο, που θα του απέφερε 7.000.000 € τον χρόνο. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο 30 φορές διεθνής (5 γκολ) με την Εθνική Μαρόκου μέσος, θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη, απορρίπτοντας την πρόταση της Γουιντάντ από τη χώρα του.

Επιπλέον, η «Equipe» αποκαλύπτει πως η Μαρσέιγ ήταν εκείνη που είπε «όχι» στη Λας Πάλμας, για τον δανεισμό του παίκτη. Καθώς, όπως σημειώνει, προτιμά να βρει πρόταση για να τον πουλήσει. Και να πάρει πίσω κάποια από τα 8.000.000 € που δαπάνησε τον Ιανουάριο του 2023 για να τον αγοράσει από την Ανζέ.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε πως οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως η διοίκηση της Μαρσέιγ δεν ήθελε να χαθεί ο Ουναχί, αλλά ο νέος τεχνικός, Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι έχει «γεμίσει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και δεν μπορεί να τον «χωρέσει» στα πλάνα του. Κάτι που αυτομάτως δημιουργεί θέμα αποχώρησης του παίκτη. Τον οποίο άλλα δημοσιεύματα τον συνδέουν και με άλλες ομάδες από τη Ligue 1.

«ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ…»

Αντί επιλόγου, μια σημείωση. Ο Ολυμπιακός κάνει τα πάντα για να μπορέσει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ του, όντας σε ανοιχτή γραμμή με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τα «θέλω» και τις ανάγκες που ο Βάσκος θεωρεί ότι υπάρχουν. Και αυτό που τονίζεται σε κάθε τόνο από τους Ερυθρόλευκους είναι πως «θα γίνουν αυτά που πρέπει, για να ενισχυθεί η ομάδα».

Κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται. Πως γίνονται συζητήσεις και επαφές που δεν έχουν δει ο φως της δημοσιότητας. Με σκοπό να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος του δρόμου. Το οποίο ορίζεται κυρίως στην 4η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δηλώσει την ευρωπαϊκή του λίστα για τη League Phase του Europa League. Εως τότε, καλό θα είναι να μην βιαζόμαστε. Εξάλλου, ήδη έχουν ξοδευτεί περισσότερα από 14.000.000 € μόνο σε αγορές (χωρίς Κάρμο, Στάμενιτς). Κάτι που δείχνει πολλά για τις προθέσεις της ομάδας.

ΥΓ. Ο Κώστας Φορτούνης επέλεξε, εν τέλει, να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Καλέτζ του Γιώργου Δώνη. Από το απόγευμα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, όπου και αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Αραβες, το οποίο θα είναι διετούς διάρκειας. Με συνολικές απολαβές λίγο κάτω από τα 6.000.000 €.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ