ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Δεν έχει τέλος το κράξιμο για την Ένωση

ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Δεν έχει τέλος το κράξιμο για την Ένωση

Πρώτη απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, που έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Λαμία - Φουρτάδο (39') και Μουκουντί (87') τα γκολ, με την Ένωση να έχει δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις.

«Στραβοπάτημα» την δεύτερη κιόλας αγωνιστική για την ΑΕΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λαμία, εντός έδρας και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος με τον Μουκουντί (87′), το γκολ του Φουρτάδο (39′) από το πρώτο μέρος.

Δύο δοκάρια είχε η Ένωση στις καθυστερήσεις με Ελίασον (90′ +2) και Κοϊτά (90′ +4), που άργησε να ξυπνήσει και το «πλήρωσε».

Διαβάστε επίσης: «Πετάει» για Ελλάδα ο Κάρμο – Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την Κυριακή τη μεγάλη επιστροφή

Τον έλεγχο η ΑΕΚ, το γκολ η Λαμία

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς αποφασισμένη να επιβάλλει το ρυθμό της και στο 9ο λεπτό είχε την πρώτη καλή της στιγμή όταν ο Λιβάι Γκαρσία έκλεψε την μπάλα και μοίρασε στον Άμραμπατ, αλλά εκείνος βρήκε… αέρα. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 15ο λεπτό κέρδισε κόρνερ, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά με τον Κόστιτς να του λέει «όχι» εντυπωσιακά.

Στο 21′ η Λαμία βγήκε για πρώτη φορά από το… καβούκι της όταν σε επικίνδυνη αντεπίθεση προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπίκοφ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό. Πέντε λεπτά η ΑΕΚ απάντησε και απείλησε ξανά αυτή τη φορά με σουτ του Κοϊτά και τον Κόστιτς να αποκρούει δύσκολα.

Στο 39′ η Λαμία σόκαρε την Ένωση όταν στην πρώτη της φάση στο ματς και μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ, ο Μπίκοβ έστρωσε στον Φουρτάδο και αυτός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια για το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ πίεσε, ισοφάρισε και είχε δύο δοκάρια στο τέλος

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά τα σουτ των Κοϊτά (48′) και Λιβάι (49′) πέρασαν ψηλά άουτ. Στο 53ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία απειλεί ξανά όταν έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή της Λαμίας, αλλά ο Κορνέζος θα βάλει σωτήρια κόντρα.

Στο 61′ η ΑΕΚ απείλησε ξανά όταν ο Λαμέλα έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία, εκείνος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε το πλασέ, το απέκρουσε ο Κόστιτς και με διπλή κόντρα η μπάλα κατέληξε άουτ. Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό, ο Κοϊτά σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο τελευταίο τέταρτο και με την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά ο Λαμέλα έδωσε εκπληκτική κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ του Ελίασον κόντραρε και δεν μπόρεσε να απειλήσει ο εξτρέμ της Ένωσης. Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 81′ Το σουτ του Τσούμπερ κοντράρει και αυτό στον Ρινγκ και κατέληξε κόρνερ.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 87ο λεπτό όταν ο Λαμέλα εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, νικώντας κατά κράτος τους αμυντικούς της Λαμίας, για το 1-1 της Ένωσης.

Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελίασον έκανε το γύρισμα από δεξιά και με διπλή κόντρα σε Αθανασακόπουλο και Κόστιτς, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της Λαμίας. Λιγο μετά και δεύτερο δοκάρι από τον Κοϊτά, μετά από φοβερό σουτ.

Κάπως έτσι, η Ένωση «κόλλησε» στο 1-1 με τη Λαμία και είχε την πρώτη της φετινή βαθμολογική απώλεια.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (68′ Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι (68′ Μάνταλος), Πινέδα (58′ Λαμέλα), Κοϊτά, Αμραμπατ (58′ Ελίασον), Λιούμπισιτς (78′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε (76′ Σάντμπεργκ), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Σαραμαντάς (77′ Ντεντάκης), Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Μπίκοβ, Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Ρινγκ (84′ Τερεζίου), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ