Η περίπτωση Κάρμο, απόδειξη πως στις μεταγραφές τίποτε δεν είναι «σίγουρο» ή «αδύνατο»

Η περίπτωση Κάρμο, απόδειξη πως στις μεταγραφές τίποτε δεν είναι «σίγουρο» ή «αδύνατο»

Οι καλοκαιρινές μεταγραφές είναι γεμάτες ανατροπές και τρέλες. Οι εξελίξεις στην υπόθεση Κάρμο και η επερχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα. Αλλά και μια ιστορία άκρως διαφωτιστική για το πώς μπορούν όλα να ανατραπούν από το πουθενά...

Κανένα μεταγραφικό καλοκαίρι δεν μπορεί να είναι «ήσυχο» ή… προβλεπόμενο. Εάν είναι, τότε αυτό είναι πραγματικά απρόβλεπτη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει πολλές και σημαντικές κινήσεις στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Φέτος, υπήρχε ξεκάθαρη απόφαση και επιθυμία όλα να γίνουν μέσα στον Ιούλιο, πριν ακόμη φύγει η ομάδα για προετοιμασία. Εξ αρχής οι υποθέσεις Κάρμο, Ποντένσε ήταν περίπλοκες και δύσκολες.

Για τον «κοντό» τα περισσότερα έχουν γραφτεί. Αλλά η περίπτωση του Κάρμο, είναι η πιο χαρακτηριστική από όλες. Εκείνη που πραγματικά σόκαρε τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τότε που η μεταγραφή έδειχνε να έχει τελειώσει. Για την ακρίβεια, είχε τελειώσει. Θετικά. Είχε βρεθεί η φόρμουλα. Είχαν συμφωνηθεί τα λεφτά (12+3 εκατ. ευρώ). Και το μόνο που απέμενε ήταν να τελειώσουν τα τυπικά, ώστε ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός να ταξιδέψει για τις υπογραφές.

Ολο το καλοκαίρι ο Κάρμο ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και (κυρίως) τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και οι εκπρόσωποί του είχαν άριστη επικοινωνία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε όλα να γίνουν σωστά και χωρίς προβλήματα. Ενώ από τη στιγμή που και τα νούμερα ήταν σωστά, όλα ήταν έτοιμα. Την ημέρα που η μεταγραφή τελείωνε και γινόταν η τελική ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ με την Πόρτο, ο ποδοσφαιριστής μίλησε με τον προπονητή της Πόρτο, Βίτορ Μπρούνο. Στην κουβέντα εκείνη, για κάποιον λόγο, πείστηκε ότι θα ήταν βασικός στους «Δράκους». Πείστηκε να μείνει στο Ντραγκάο. Ενημέρωσε τον ατζέντη του και εν συνεχεία τον Ολυμπιακό!

Εκείνη την ημέρα ανετράπη όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών. Ο Κάρμο θεωρούνταν «σίγουρος», σε ό,τι είχε να κάνει με το πού ήθελε να παίζει. Καθώς είχε εξηγήσει σε όλους ότι επ’ ουδενί δεν επιθυμούσε να παραμείνει στην Πόρτο. Για λόγους όχι ποδοσφαιρικούς, αλλά ορμώμενους από όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της συνολικής παρουσίας του στην ομάδα. Μάλιστα το ίδιο είχε δηλώσει και στον νέο πρόεδρο του συλλόγου, Αντρέ Βίλας Μπόας. Ζητώντας του να τον παραχωρήσει, για να είναι όλοι χαρούμενοι!

Η αλλαγή στάσης του Κάρμο άλλαξε τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος στράφηκε σε άλλες λύσεις. Εκανε τις κινήσεις που ήθελε ο Μεντιλίμπαρ. Γενικώς έγινε προσπάθεια τα περισσότερα να γίνουν γρήγορα και έγκαιρα. Ο χρόνος τα έφερε έτσι, που όσα πίστευε ο Αγκολέζος ότι θα συμβούν στην Πορτογαλία, ανατράπηκαν. Με το καλημέρα κιόλας. Αντί για βασικός, βρέθηκε στον πάγκο. Με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ημέρες να ανοίξει ξανά η συζήτηση για αποχώρησή του από την Πόρτο. Και τον Ολυμπιακό να ανοίγει την αγκαλιά του και να τον υποδέχεται ξανά.

Ο Κάρμο αποχωρεί από την Πόρτο και επιστρέφει στον Πειραιά όχι με βαριά καρδιά, αλλά συνειδητά. Και έχοντας αντιληφθεί πως πριν από ακριβώς έναν μήνα, μια παρορμητική απόφασή του, δεν ήταν προς το συμφέρον του. Και λέμε «παρορμητική», διότι ο Κάρμο είχε πραγματικά, βαθιά θέματα στην ομάδα του. Τα οποία δεν θα μπορούσαν να λυθούν ως δια μαγείας. Και δεν λύθηκαν. Δεν ένιωσε την αγάπη, την αναγνώριση, την εκτίμηση που βίωσε στον Πειραιά. Και για αυτό ντύνεται ξανά στα Ερυθρόλευκα.

Επαναλαμβάνουμε. Η συμφωνία με την Πόρτο έχει επιτευχθεί. Και αφορά ένα ποσό που φτάνει τα 15.000.000 € με τα μπόνους. Η φόρμουλα για τη μεταγραφή του δυναμικού στόπερ έχει συμφωνηθεί. Ακόμη και ο τρόπος καταβολής των χρημάτων είναι συμφωνημένος. Οι δικηγόροι έχουν ετοιμάσει όλα τα χαρτιά. Ο Κάρμο περιμένει πώς και πώς να πετάξει για την Ελλάδα.

Εχει ήδη πει το «ναι» στο 5ετές συμβόλαιο που του έχει προταθεί. Με την Πόρτο να επιμένει ότι θέλει τον παίκτη έως το βράδυ του Σαββάτου, καθώς έχει μόνο τρεις στόπερ διαθέσιμους για το παιχνίδι με τη Ρίο Αβε. Ο ένας εξ αυτών, είναι ο Κάρμο! Εάν δεν βρεθεί λύση σε αυτό, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Αλλά Ολυμπιακός και παίκτης επιμένουν να τελειώσει νωρίτερα.

Εκείνο που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι η υπόθεση Κάρμο αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πως οι καλοκαιρινές μεταγραφές είναι γεμάτες ανατροπές και… τρελές ιστορίες. Αλλά και μια ιστορία άκρως διαφωτιστική για το πώς μπορούν όλα να ανατραπούν. Και μετά να ανατραπούν ξανά!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ