Με Ηλιόπουλο φορ και… Γιώργο Φούντα

Με Ηλιόπουλο φορ και… Γιώργο Φούντα

Η ομάδα άλλαξε ιδιοκτήτη και ένα μήνα μετά την επιστροφή από την προετοιμασία, οι παίκτες είδαν έναν μουσάτο να μπουκάρει στα αποδυτήρια και να τους μαλώνει, όπως οι δάσκαλοι τους μαθητές στο σχολείο.

Για τον Ηλιόπουλο τα είπαμε από την πρώτη στιγμή. Στην παρθενική συνέντευξη τύπου όπου κάθε φυσιολογικός ιδιοκτήτης θα παρουσίαζε με απλότητα και κυρίως ταπεινότητα -έστω και επιτηδευμένη- το πλάνο και την ποδοσφαιρική – παραγοντική φιλοσοφία του, επιδόθηκε σε προσωπικό show. Λαϊκίστικο κατά βάσει, προσπαθώντας να χαϊδέψει τα αυτιά των οπαδών που η αλήθεια είναι πως αρέσκονται στην ιδέα ότι το αφεντικό είναι κάποιος παθιασμένος με την ομάδα και δυναμικός χαρακτήρας.

Στην πραγματικότητα, όποιος προσπαθεί να προτάξει αυτά ως επίκεντρο της προσωπικής επικοινωνιακής στρατηγικής, είναι σαν να ομολογεί ότι είναι το ακριβώς αντίθετο και επιδιώκει να τα καμουφλάρει πίσω από φανφάρες.

Διαβάστε επίσης: Eπισκέφθηκε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Κ19 του Ολυμπιακού (pic)

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά ο Ηλιόπουλος φωτογραφήθηκε με όλους τους νεοφερμένους, κάτι που δεν έκανε τόσα χρόνια ούτε ο Καρυπίδης του Άρη, που είναι και λεζαντάκιας. Σαν τους πιτσιρικάδες δηλαδή που έτσι και δούνε ποδοσφαιριστή στον δρόμο τρέχουν να βγάλουν selfie για να την ποστάρουν.

Το δεύτερο show του Ηλιόπουλου ήταν μετά την ήττα στην Αρμενία, όταν σε ρόλο Γιώργου Φούντα εμφανίστηκε στα Σπάτα για να τρίξει τα δόντια τους παίκτες, όπως έγραφαν τα ρεπορτάζ. Αυτά γινόταν την δεκαετία του 80 τότε που το μοντέλο προέδρου ήταν μοναδικό: Κάποιος που όταν έπρεπε εμφάνιζε προπονητές και παίκτες ως τους μοναδικούς υπαίτιους.

Οι παίκτες του σήμερα βέβαια δεν είναι απλοί εργαζόμενοι έστω και υψηλά αμειβόμενοι αλλά star, όπως είχε πει κάποτε ο Μπόλονι. Τα χρήματα που κερδίζουν, θα τα πάρουν και μακριά από την ΑΕΚ και την κάθε ΑΕΚ. Οπότε, η αντιμετώπιση τους λες και είναι υπάλληλοι στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη, όχι μόνο δεν θα έχει αντίκτυπο αλλά θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Συμβόλαιο εκατομμυρίου θα βρουν και σε περιβάλλοντα όπου δεν θα χρειάζεται να ανέχονται τον κάθε ιδιοκτήτη σε ρόλο τιμωρού cowboy. Τα αποδυτήρια επίσης είναι άβατο, κάτι σαν γκέτο που χωράει μόνο τους παίκτες, το τεχνικό team και τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους του αγωνιστικού τμήματος.

Ενδεχομένως να μπορούσε να εισέλθει ο Μελισσανίδης, που μετά από τόσα χρόνια ήταν πιο οικεία φυσιογνωμία για όλους. Είχαν κόψει όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικες βασιλόπιττες, είχαν γιορτάσει μαζί τίτλους στα μπουζούκια.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες, ενημερώθηκαν κατά την διάρκεια των διακοπών τους πως η ομάδα άλλαξε ιδιοκτήτη και ένα μήνα μετά την επιστροφή από την προετοιμασία, είδαν έναν μουσάτο με look μουσικοσυνθέτη να μπουκάρει στα αποδυτήρια και να τους μαλώνει όπως οι δάσκαλοι τους μαθητές στο σχολείο.

Η μοναδική συνέπεια θα είναι, πως στις επόμενες στραβές οι παίκτες δεν θα διαγκωνίζονται ποιος θα κερδίσει θέση στην εντεκάδα, αλλά ποιος θα φτάσει πρώτος στην πόρτα της εξόδου. Εξίσου σημαντική παράμετρος πως είναι η απόφαση «κατεβαίνω αποδυτήρια να γκαζώσω τους παίκτες» ακυρώνει στην ουσία όλο το υπόλοιπο team.

Όταν ο ιδιοκτήτης προσπερνά προπονητή, γενικό αρχηγό, τεχνικό διευθυντή, δεν τους μηδενίζει απλά, αλλά τους καθιστά ανυπόληπτους στα μάτια όλων.

Κι αν παρ΄ ελπίδα η κρίση ξεπεραστεί, με ποιο ηθικό ανάστημα θα μιλήσει ο γενικός αρχηγός στους παίκτες;

Και ποιος από αυτούς θα του ζητήσει να του λύσει κάποιο πρόβλημα, όταν ο ιδιοκτήτης τον έχει περιθωριοποιήσει στην πράξη? «Ας πάνα στο καλό, εμείς θέλουμε παίκτες που να γουστάρουν να παίζουν στην ΑΕΚάρα» θα αναφωνήσει ο Φαίδων από το Νέο Ηράκλειο.

Φυσικά παίκτες που να γουστάρουν να παίξουν στην ΑΕΚάρα δεν υπάρχουν, υπάρχουν απλά παίκτες που ψάχνουν ελκυστικούς ποδοσφαιρικούς προορισμούς από κάθε άποψη, για να χαρούν το ποδόσφαιρο. Κι αν η οργανωτική δομή δεν τους εξασφαλίζει το αυτονόητο, στο τέλος ο προπονητής θα κατεβάζει εντεκάδα με Ηλιόπουλο φορ και εκείνον με το «κιτρινόμαυρο μπουφάν» που παρίστανε επί Τίγρη το Γραφείο Τύπου, σαν αμυντικό χαφ.

Δεν γράφω Αλμέιδα γιατί κι αυτός θα έχει τρέξει με τους υπόλοιπους στην πόρτα της εξόδου και θα επαναφέρουν σε άσπρο άλογο τον Γιαννίκη…

Για τον μέσο οπαδό, άξιος ιδιοκτήτης είναι αυτός που παθιάζεται με την ομάδα και κυρίως ρίχνει χρήμα.

Για την ποδοσφαιρική λογική πολλώ δεν μάλλον όταν όλα τα αφεντικά των big 4 και ασχολούνται και ματώνουν, άξιος ιδιοκτήτης είναι αυτός που διαχειρίζεται κρίσεις οι οποίες θα είναι και αναπόφευκτες και πολλές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ