Ο Ποντένσε, ο Κάρμο, ο Ορτα, ο Φορτούνης και οι μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο Ποντένσε, ο Κάρμο, ο Ορτα, ο Φορτούνης και οι μεταγραφές του Ολυμπιακού

Οσα έγιναν και ισχύουν στις υποθέσεις Ποντένσε, Κάρμο, Ορτα, Φορτούνη, αλλά και η απόφαση για την ενίσχυση του Ολυμπιακού

Σε ακριβώς 10 ημέρες ο Αύγουστος τελειώνει. Και μαζί φτάνουν στο τέλος τους οι μεταγραφές. Στο ποδόσφαιρο, οι 10 ημέρες (οι 14, εάν λάβουμε υπόψη ότι στις 04/09 δηλώνεται η ευρωπαϊκή λίστα) είναι… αιωνιότητα για τις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός έχει πλήρη επίγνωση αυτής της πραγματικότητας. Όπως έχει πλήρη επίγνωση ότι για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, θα κάνει ηχηρές κινήσεις. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους αρμοδίους. Ωστόσο, έχει ουσιαστική αξία να κάνουμε ειδική μνεία σε κάποιες υποθέσεις. Με τα ονόματα τον Ποντένσε, Φορτούνη, Κάρμο, Ορτα να περιλαμβάνονται σε αυτές…

Ας ξεκινήσουμε από το πιο «καυτό» θέμα της επικαιρότητας. Που δεν είναι άλλο από την υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει τον Πορτογάλο. Και για αυτόν τον λόγο γίνονται προσπάθειες εδώ και εβδομάδες για να βρεθεί λύση. Εξ αρχής ήταν σαφές ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη. Και έγινε ακόμη πιο δύσκολη αυτές τις ημέρες. Οσο κι αν δεν αρέσει, είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ περίπλοκα. Ο Ποντένσε ζητάει 3.000.000 € τον χρόνο, καθαρά. Την ίδια στιγμή η Γουλβς εμμένει στα 10 εκατομμύρια για να τον δώσει. Δεν λέμε ότι η μεταγραφή δεν θα γίνει. Αλλά εάν οι αριθμοί δεν αλλάξουν, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Διαβάστε επίσης: Στην πόρτα του Αλαφούζου ο Μπαλτάκος, έγινε… εξπέρ για τη διαιτησία

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΡΜΟ

Ένα άλλο μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού, ήταν αυτό του Νταβίντ Κάρμο. Η φόρμουλα είχε βρεθεί και είχε επέλθει συμφωνήσει με την Πόρτο για την απόκτησή του. Η συμφωνία προέβλεπε αγορά του παίκτη με 12 εκατομμύρια ευρώ, συν 3 εκατ. ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και έναν ποσοστό 10% να το διατηρεί η πορτογαλική ομάδα. Ολο το καλοκαίρι ο Κάρμο είχε ξεκαθαρίσει ότι ήθελε Ολυμπιακό. Και για αυτόν τον λόγο έγινε μια τόσο μεγάλη πρόταση για να αποκτηθεί και δόθηκαν τα χέρια με την ομάδα του.

Ενώ όλα ήταν έτοιμα και συμφωνημένα, ο Κάρμο πείστηκε από τον προπονητή της Πόρτο (σ.σ. κόντρα ακόμη και σε αυτό που ήθελε και είχε ανάγκη η πορτογαλική ομάδα, η οποία ταλανίζεται από τεράστια οικονομικά προβλήματα) ότι θα ήταν βασικός. Ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους «Δράκους». Ότι θα κέρδιζε ακόμη και εκείνους που του είχαν κάνει πόλεμο την προηγούμενη διετία, στέλνοντάς τον ακόμη και στη Β’ ομάδα. Την ημέρα που η μεταγραφή θα τελείωνε, λοιπόν, ο στόπερ από την Αγκόλα, είπε ότι δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα και ζήτησε συγνώμη για την αλλαγή της στάσης του. Το κακό, ωστόσο, είχε γίνει. Ο χρόνος δεν δικαίωσε Κάρμο. Ο οποίος είδε την πραγματικότητα. Ο προπονητής της Πόρτο δεν τήρησε όσα του είχε υποσχεθεί. Αλλαξε στάση. Τον μονιμοποίησε στον… πάγκο. Με την υπόθεση να είναι περίπλοκη.

ΤΟ ROLLER COASTER ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΤΑ

Η μεταγραφή του Αντρέ Όρτα διεκδικεί τον τίτλο της πιο «τρελής» του καλοκαιριού. Παρασκευή, 26 Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός και η Μπράγκα φτάνουν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Αντρέ Ορτα. Τα ποσά συμφωνούνται: 4,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους. Ο παίκτης ενημερώθηκε να είναι έτοιμος να αναχωρήσει για την Ελλάδα. Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, ο Ορτα πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο της Μπράγκα μαζεύει τα πράγματά του, αποχαιρετάει τους συμπαίκτες του και απλώς περιμένει ενημέρωση για να «πετάξει» και να υπογράψει το 4ετές συμβόλαιο, το οποίο ουσιαστικά έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στέλνει τα χαρτιά της μεταγραφής, όπως αυτά είχαν συζητηθεί/συμφωνηθεί. Ξαφνικά οι Πορτογάλοι… εξαφανίζονται. Με πρόσχημα ότι το νομικό τους επιτελείο δεν μπορούσε να ασχοληθεί άμεσα με τα έγγραφα, λόγω… αδειών και άλλων υποθέσεων, το mail μένει στο… διαβάστηκε. Τη Δευτέρα οι Πορτογάλοι εμφανίζονται. Αλλά με διαφορετικά δεδομένα στη συμφωνία. Αλλάζουν τους όρους, αναφορικά με τα ποσοστά μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Αλλά και σε ό,τι αφορά στα τροφεία. Πράγματα που ουσιαστικά είχαν συμφωνηθεί, μπαίνουν πάλι στο τραπέζι αλλαγμένα προς το δυσμενέστερο για τον Ολυμπιακό. Με την Μπράγκα να ξεκαθαρίζει ότι «αυτή είναι η μόνη συμφωνία που δεχόμαστε»!

Τετάρτη 7 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός επιμένει και επανέρχεται με μια κοινά αποδεκτή λύση, για να τελειώσει η μεταγραφή. Η Μπράγκα λέει τελικά το «ναι», καθώς διευθετήθηκαν και οι απαιτήσεις της για το solidarity, τα ποσοστά μεταπώλησης κ.α. Ο Ορτα αποχαιρετάει ξανά τους συμπαίκτες του και αυτή τη φορά πηγαίνει στη Λισσαβόνα. Καθώς έχει ενημερωθεί ότι φεύγει! Πάλι η υπόθεση κολλάει στην Μπράγκα. Ο παίκτης αντιδράει, βρίσκεται οριστική λύση. Και τελικά η μεταγραφή… κολλάει! Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναλαμβάνει τους Πολεμιστές. Και θέτει βέτο στην παραχώρηση του παίκτη!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Επιπλέον, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε κάποια πράγματα που αφορούν στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη. Του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή, του παίκτη που σήκωσε το Conference League για τους Ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προσέφερε στον Φορτούνη ένα συμβόλαιο που συνολικά θα ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ο Κώστας, ωστόσο, ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Είχε συμφωνήσει σε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο (σ.σ. 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, συν μπόνους) με την Αλ Καλέτζ του Γιώργου Δώνη και αποφάσισε να αποχωρήσει. Πέρα από τα χρήματα γνώριζε πως παρά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Conference, στην πρώτη στραβοκλοτσιά, ο ίδιος θα έμπαινε πάλι στη γωνία. Ο ίδιος θα δεχόταν την πίεση και το ανάθεμα. Και δεν ήθελε να χαλάσει την τελευταία ιστορική εικόνα του με τα Ερυθρόλευκα. Ετσι το σκέφτηκε, έτσι επέλεξε. Και όπως φάνηκε και στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, ο χωρισμός έγινε με τρόπο που αρμόζει σε όλες τις πλευρές. Το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, θα φανεί. Και πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ…

Κλείνοντας, σε επίπεδο ρεπορτάζ για το τώρα, έχει αξία να αναφέρουμε πως από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο πως, ασχέτως τι θα συμβεί με τα ονόματα που «παίζουν», ο στόχος και η πρόθεση είναι ξεκάθαρη. Να γίνει ό,τι χρειάζεται στο μεταγραφικό παζάρι, για να ανέβει το επίπεδο του ρόστερ. Και να δοθούν τα καλύτερα δυνατά «όπλα» στον Μεντιλίμπαρ για να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ