Πιρόλα: Το εντυπωσιακό 82% και η παρακαταθήκη για το μέλλον (vid)

Πιρόλα: Το εντυπωσιακό 82% και η παρακαταθήκη για το μέλλον (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Βόλο (0-2) στην πρεμιέρα της Superleague και εκτός από τους τρεις βαθμούς φαίνεται πως... κέρδισε και τον Λορέντζο Πιρόλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το… δεξί στη φετινή Superleague, μετά το «διπλό» στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο (0-2), με τα γκολ των Ροντινέι και Μασούρα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε πολλά από τα νέα πρόσωπα του ρόστερ να έχουν θετική παρουσία στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος,.

Δεν ήταν μόνο ο Μπάμπης Κωστούλας και η ιστορική πρώτη επίσημη συμμετοχή του με τα «ερυθρόλευκα», αλλά και η συνολική απόδοση του Λορέντζο Πιρόλα, που τράβηξε τα βλέμματα και επιβεβαίωσε το γεγονός πως η ιταλική σχολή παράγει ικανότατους αμυντικούς.

Διαβάστε επίσης: Ο κατασκευαστής Μεντιλίμπαρ έχει το μυαλό του στην ανασταλτική λειτουργία…

Ο Ιταλός αμυντικός, ξεκίνησε βασικός, στο πλάι του Τζούλιαν Μπιανκόν, στο κέντρο της άμυνας, ελέω και της απουσίας λόγω τραυματισμού του Παναγιώτη Ρέτσου και έδειξε με το «καλημέρα» πως θα είναι μία υπολογίσιμη μονάδα για «ερυθρόλευκη» αμυντική γραμμή.

Η εμφάνιση του Πιρόλα στον Βόλο, ήταν αντιπροσωπευτική του προφίλ που είχε παρουσιάσει to10.gr, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος αμυντικός ήταν ενεργός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την πίσω ζώνη, κάλυπτε σωστά τους χώρους που του αναλογούσαν όταν η αμυντική γραμμή βρισκόταν ψηλά και ήταν κυριαρχικός στις μονομαχίες του με τους επιθετικούς των Θεσσαλών.

Αναλυτικότερα, ο Πιρόλα είχε 49 ενέργειες με τη μπάλα, αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο, με 31/38 (82%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 6/9 κερδισμένες μονομαχίες, 3 τάκλιν, 1 αναχαίτηση, 3 κερδισμένα τάκλιν ενώ «καθάρισε» και 5 φάσεις του Βόλου.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Βόλος-Ολυμπιακός 0-2:

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ