Το «μηχανάκι» Έσε, ο Ντόη και μια μεσαία γραμμή γεμάτη επιλογές

Το «μηχανάκι» Έσε, ο Ντόη και μια μεσαία γραμμή γεμάτη επιλογές

Το «πουλέν» του Μεντιλίμπαρ, ο «δικός του» Ντάνι Γκαρθία, ο Στάμενιτς, οι «πιτσιρικάδες» και το 10αρι Τσικίνιο.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις μεταγραφές με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει δηλώσει παραμονές του αγώνα στον Βόλο πως θα υπάρξουν αφίξεις και αποχωρήσεις. Λογικό καθώς το τελικό ρόστερ της ομάδας δεν έχει κλείσει ακόμη.

Είναι γνωστές εδώ και καιρό οι βασικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού μετά τα πρώτα δύο «κύματα» μεταγραφών που διαμόρφωσαν το τωρινό ρόστερ με τον Βάσκο προπονητή και την διοίκηση να δημιουργούν σταθερά και με πλάνο μια ισχυρή ομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Έρχονται» Ρέτσος και Ντάνι Γκαρθία – Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ μετά τον Βόλο

Πολύ σημαντική στο πλάνο Μεντιλίμπαρ είναι η μεσαία γραμμή εκεί που κυριαρχεί και τη νέα σεζόν η παρουσία του «βιονικού» Σαντιάγκο Έσε. Με τον Μεντιλίμπαρ να διαθέτει αυτή την στιγμή εφτά επιλογές για τις τρεις θέσεις που χρησιμοποιεί στο αγαπημένο του 4-2-3-1.

Από την περσινή σεζόν ο «Μεντί» έδειξε πως αυτό που θέλει να παίζει είναι δίπλα στον Έσε ένα ψηλό αμυντικό χαφ (ήταν ο Ιμπόρα) και μπροστά τους ο Τσικίνιο που έχει το ρόλο του σύγχρονου 8αρου που θυμίζει το παραδοσιακό δεκάρι που λέγαμε παλιά προσαρμοσμένο βεβαίως στα νέα δεδομένα του ποδοσφαίρου.

Ο Έσε που καταγράφει ασταμάτητα χιλιόμετρα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια! Με την Ουρακάν και από πέρσι τον Αύγουστο με τον Ολυμπιακό, πάνω από 50 ματς, χωρίς διακοπές καθώς μετά την μαγική βραδιά της 29ης Μαίου και την ευρω-κούπα στην ΟΠΑΠ Αρένα βρέθηκε γρήγορα-γρήγορα στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής και μετά στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όταν μάλιστα ο Σαντιάγκο Έσε έφευγε για την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής είχε μιλήσει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του είχε υποσχεθεί πως με το που τελειώσουν οι υποχρεώσεις του στο Παρίσι θα είναι άμεσα ξανά διαθέσιμος για να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Τι και αν οι διακοπές του περιορίστηκαν σε λίγες μέρες ξεκούρασης μέχρι να ξεκινήσει την προετοιμασία με την Αργεντινή; Ο Έσε ήταν στον Ρέντη την πρώτη μέρα της προπόνησης μετά το τέλος της Αργεντινής στο Παρίσι όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί στον Μεντιλίμπαρ, έτοιμος να παίξει στο φιλικό με την Νότιγχαμ και βεβαίως να είναι το «μηχανάκι» του Ολυμπιακού ξανά και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν στον Βόλο. Ο «βιονικός» Έσε ήταν η εγγύηση των Κυπελλούχων Ευρώπης και κόντρα στον Βόλο στη νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ να τον βλέπει να έχει τον ρόλο του ηγέτη που θέλει στον άξονα.

Ένας άξονας που μαζί με τον Αργεντινό έχει εφτά επιλογές στη λογική που θέλει ο Βάσκος έχοντας πλέον προσθέσει και τον Ντόη που από εκεί που βρισκόταν χαμηλά στις προτιμήσεις του για το κέντρο της άμυνας με την δουλειά που κάνει ως αμυντικό χαφ έχει κερδίσει τον προπονητή του.

Δεν ήταν τυχαία στο βασικό σχήμα με τον Βόλο από την στιγμή που δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος ο Στάμενιτς που μαζί με τον Ντάνι Γκαρθία αναμένεται να αναλάβουν τον ρόλο του παρτενέρ του Έσε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα «πιτσιρίκια» από την Κ19, Μπακούλας και Μουζακίτης που έκαναν εξαιρετική προετοιμασία και έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Και που όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν να τους δουν να εξελίσσονται με τα ερυθρόλευκα με τον «Μεντί» να δείχνει έτοιμος να τους δώσει ευκαιρίες όπως έκανε με τον Κωστούλα στον Βόλο.

Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού είναι «γεμάτη» πλέον και το ζητούμενο πια είναι να δούμε τι θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ για την τελική της μορφή καθώς ακόμη τρέχει η μεταγραφική περίοδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ