Το +2 του Ολυμπιακού, το ρίσκο του Αλόνσο και ο κανόνας στο ποδόσφαιρο του Αυγούστου

Το +2 του Ολυμπιακού, το ρίσκο του Αλόνσο και ο κανόνας στο ποδόσφαιρο του Αυγούστου

Η πρεμιέρα της Super League έχει έναν μεγάλο κερδισμένο. Τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ. Και έναν ξεκάθαρο χαμένο… Τον Ντιέγκο Αλόνσο

Ποδόσφαιρο με τη μπάλα στα πόδια, στην καρδιά του Αυγούστου είναι μπελάς. Πολλώ δε μάλλον κεκλεισμένων των θυρών στο χάος του ΟΑΚΑ. Ο Ντιέγκο Αλόνσο, άμαθος σε περιβάλλον Super League έδειξε, απόψε να μην το λογαριάζει. Πιθανότατα γιατί στο ζύγι του είναι βαρύτερη μια ολοκληρωμένη προσπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λανς για μια θέση στο μενού του Conference League από μια νύχτα πρεμιέρας στο πρωτάθλημα.

Αν η ομάδα του τα καταφέρει κόντρα στους Γάλλους προφανώς όλοι θα του το συγχωρέσουν. Αν όμως έρθει ένας ακόμη αποκλεισμός, μετά τον Άγιαξ, τότε νωρίς-νωρίς ο λογαριασμός για τον Ουρουγουανό φορτώνεται σε ένα κλαμπ που μήνες τώρα δεν μπορεί να βρει την ησυχία του. Συμπτωματικά από εκείνο το απόγευμα Χριστουγέννων που η διοίκηση των Πράσινων αποφάσισε την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Εμφάνιση πρωταθλήτριας στο Λονδίνο

Βεβαίως στο ΟΑΚΑ δεν έχασε ο Παναθηναϊκός. Νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης. Το σχέδιο, ο τρόπος του πίσω από τη μπάλα, ο καταπληκτικός Μπαρτόλο που λες και έκρυβε στο τσεπάκι του κάποιο κοντρόλ για να αλλάζει, όποτε ο ίδιος θέλει, τον ρυθμό. Λίγοι όμως ασχολούνται με τον Μίλαν Ράσταβατς και την ομάδα του. Οι «πολλοί» σε φόντο πράσινο, κουβεντιάζουν για την πρώτη γκέλα big 4 στη Super League.

Αυτή που απέφυγε ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ με δύο πέναλτι και χίλια ζόρια κόντρα στον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, το Σαββατόβραδο. Αυτή που δεν σκέφτηκε καν η ΑΕΚ στην άδεια Νεά Φιλαδέλφεια κόντρα στον ΟΦΗ του Τραϊανού Δέλλα, έχοντας την ασφάλεια του 2-0 μόλις από το 14΄. Η ίδια που δεν απασχόλησε τον Ολυμπιακό στον Βόλο, όχι γιατί έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων αλλά γιατί σε αντίθεση με όλους τους άλλους δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να δει ούτε το χρώμα της φανέλας του Τζολάκη. Προηγήθηκε γρήγορα (13΄). Βρέθηκε με παίκτη παραπάνω γρήγορα (32΄) από την ανοησία του Βιγιαφάνιες. Και μέχρι το 2-0 της λήξης ήταν απολύτως ασφαλής στο χορτάρι.

Στα αντίστοιχα περσινά ματς Βόλος-Ολυμπιακός ήταν 2-2 αρχές Δεκέμβρη στην απόλυση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ήταν 3-0 το ΑΕΚ-ΟΦΗ τέλη Γενάρη. Ήταν 2-0 το Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης και κάτι σε 5-0 το ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός. Ουσιαστικά οι Ερυθρόλευκοι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκονται με ένα ιδιαίτερο +2 στην πρεμιέρα από τον ανταγωνισμό και ας μην του φαίνεται στους άλλους, παρά μόνο στον Παναθηναϊκό. Όχι, άσχημα για μια ομάδα που σε σχέση με τις υπόλοιπες περνά ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι: Δίχως προκριματικά στην Ευρώπη.

Η 1η αγωνιστική της Superleague

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2
Βόλος – Ολυμπιακός 0-2
Λεβαδειακός-Καλλιθέα 0-0
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ατρόμητος-Άρης 1-1
ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Δευτέρα (19/8):

21:00 Παναιτωλικός-Λαμία

Η 2η αγωνιστική της Superleague

Σάββατο (24/8):

19:30 ΟΦΗ-Ατρόμητος
20:00 Πανσερραϊκός-Άρης
21: 30 ΑΕΚ-Λαμία

Κυριακή (25/8)

19:00 Αστέρας Τρίπολης-Βόλος
20:30 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός
21:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Δευτέρα (26/8)

20:30 Ολυμπιακός-Καλλιθέα

Η βαθμολογία:

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ