Ολυμπιακός: Ο πρώτος στόχος επετεύχθη…

Ολυμπιακός: Ο πρώτος στόχος επετεύχθη…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε όλα όσα ήθελε να πετύχει στην προετοιμασία και πλέον στρέφεται στην πρεμιέρα με τον Βόλο - Τα επόμενα «στοιχήματα, η νοοτροπία νικητή, το πρέσινγκ και η επίθεση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και πλέον στρέφει την προσοχή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον Βόλο, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, όπου θέλει μόνο τρίποντο και ξεκίνημα με το δεξί.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από χρόνια έχουν μια προετοιμασία χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις από νωρίς και προκριματικά και αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Το περσινό ταξίδι στο όνειρο με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ έφερε τον Ολυμπιακό στην πλεονεκτική θέση να μην έχει καλοκαιρινές «σκοτούρες».

Με ηρεμία ο Βάσκος τεχνικός μπόρεσε από τα μέσα του Ιουλίου να ξεκινήσει την προετοιμασία του Ολυμπιακού και τώρα ένα μήνα μετά να βλέπει με ικανοποίηση τον πρώτο στόχο να έχει επιτευχθεί. Με τον Ολυμπιακό να οδεύει το Σάββατο το βράδυ στο πρώτο επίσημο ματς, στον Βόλο με την ομώνυμη ομάδα, τα δεδομένα για τον βαθμό ετοιμότητας είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Όπως και το πρόσημο που μπαίνει στον παράγοντα δουλειά και αποτέλεσμά της όλο αυτό το διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μεντιλίμπαρ στις κουβέντες που έχει με τους συνεργάτες του δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από όσα έχουν πετύχει έως τώρα, ξέροντας άλλωστε πως η δουλειά και η προετοιμασία δεν τελειώνει.

Με τον Ολυμπιακό να έχει την πολυτέλεια για ακόμη περισσότερο χρόνο για το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, ρίχνοντας έτσι έως τότε αποκλειστικά το βάρος στην Σούπερ Λιγκ. Τι πέτυχε σε αυτόν τον μήνα ο Μεντιλίμπαρ; Δούλεψε πολύ στη φυσική κατάσταση με τον γυμναστή της ομάδας Χρήστο Μουρίκη να κάνει τα «μαγικά» του για άλλη μια φορά. Και το επίπεδο στην ομάδα είναι ήδη υψηλό.

Παράλληλα κατάφερε να μεταφέρει σε όλους, και στους νέους στην ομάδα την ξεκάθαρη νοοτροπία που πρέπει να έχουν. Νοοτροπία νικητή με ότι αυτό συνεπάγεται στον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός. Επιθετικά πάντα, χωρίς να έχει στο μυαλό του ποιος είναι απέναντί του. Το έκανε πέρσι και πήρε με αυτό τον τρόπο το Κόνφερενς Λιγκ. και φυσικά κατάφερε σε καλό βαθμό να δει το πρέσινγκ που θέλει από τους παίκτες του. Από όλη την ομάδα, ψηλά και βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο.

Η δουλειά στην άμυνα και το «χρυσάφι» στα χέρια του

Το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας και των ατομικών λαθών εινα αυτό που καλείται να δουλέψει ακόμη περισσότερο η ομάδα στο διάστημα που έρχεται. Στα δύο τελευταία φιλικά με Νότιγχαμ κυρίως αλλά και στην Κύπρο έβγαλε «παθογένειες» που οφείλει να διορθώσει.

Και αν με τον Άρη Λεμεσού έπαιξε ρόλο η χαλάρωση του 3-0, με την Νότιγχαμ αποκαλύφθηκαν ακόμη «θέματα» που θέλουν δουλειά.

Αν η άμυνα είναι ένα κομμάτι που θέλει δουλειά στον Ολυμπιακό, υπάρχει και το μεγαλύτερο κέρδος στην προετοιμασία των Πειραιωτών που δεν είναι άλλο από τα «χρυσά» μωρά της ομάδας που κέρδισαν για τα καλά τον Μεντιλίμπαρ. Οι «πιτσιρικάδες» που έγιναν άνδρες από το καλοκαίρι μπαίνοντας στην πρώτη ομάδα. Σε αυτό τον μήνα δεν κατάφεραν απλά να έχουν μια καλή παρουσία αλλά να πρωταγωνιστήσουν δείχνοντας στον Μεντιλίμπαρ πως έχουν όλο το «πακέτο» για να κερδίσουν μια θέση στο τελικό ρόστερ του Κυπελλούχου Ευρώπης.

Με το «σπαθί» τους , την δουλειά του κα το αστείρευτο ταλέντο τους οι Μπάκουλας, Κωστούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Κουτσίδης έδειξαν στον Μεντιλίμπαρ πως αξίζει να ασχοληθεί μαζί του. Κάτι που έκανε και συνεχίζει να κάνει ο Βάσκος προπονητής. Χαρακτηριστικό του πόσο τους υπολογίζει είναι πως αυτή την στιγμή δεν σκέφτεται ενίσχυση στις θέσεις που βρίσκονται παιδιά που είναι πια στην «πρώτη γραμμή». Όπως ο Μπακούλας που είναι αυτός που ξεχώρισε περισσότερο από όλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

«Τίποτα δεν πρέπει να αφήσουμε, γιατί για να διορθώσουμε πράγματα, πρέπει όλα να τα μελετήσουμε και να τα θυμόμαστε, ώστε να μην ξαναγίνουν. Κάναμε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο, θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο τον έλεγχο της μπάλας, γιατί όταν κερδίζεις με 3-0 δεν γίνεται να δίνεις τον έλεγχο της μπάλας στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν, ο Άρης ήταν καλύτερος από εμάς εκμεταλλεύτηκε την δική μας οπισθοχώρηση και κατάφερε να μας πληγώσει. Είναι πράγματα που σίγουρα πρέπει να προσέξουμε να μην επαναλήφθούν.

Η αλήθεια είναι πως στην περίοδο της προετοιμασίας, τα παιχνίδια είναι τόσα και εμείς θέλουμε όλοι οι παίκτες να έχουν παίξει τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια ολόκληρα ο καθένας. Επομένως, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε έτσι τα παιχνίδια, θέλαμε να είναι όλοι παίκτες έτοιμοι, να τους έχουμε όλους δοκιμάσει. Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, γνωρίζουμε ότι παίκτες μας είναι πάρα πολύ κουρασμένοι παίζουν με μεγάλη φόρτιση αυτή την στιγμή σε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, συνεχόμενων υποχρεώσεων. Επίσης, οι συνθήκες ήταν δύσκολες γιατί είχε πάρα πολύ ζέστη και υγρασία είναι δύσκολο να αποδώσεις το καλύτερο σου σε αυτές τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο γενικότερα, είμαστε ικανοποιημένοι από την διάρκεια της προετοιμασίας. Υπάρχουν πράγματα που είδαμε, πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε και σίγουρα έγινε ένα πρόγραμμα έτσι όπως το θέλαμε, αλλά θα είμαστε έτοιμοι την επόμενη εβδομάδα».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ