Το στοίχημα των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Μεντιλίμπαρ και το φιλικό στο Καραϊσκάκη (vids)

Το στοίχημα των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Μεντιλίμπαρ και το φιλικό στο Καραϊσκάκη (vids)

Η γιορτή με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (8/8, 21:00) και οι νεαροί Μπακούλας, Μουζακίτης, Κωστούλας, Παπακανέλλος και Κουτσίδης, που έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία στην «ερυθρόλευκη» προετοιμασία.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, με τους Ερυθρόλευκους να δίνουν αύριο (8/8, 21:00) ένα πολύ δυνατό φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μια αναμέτρηση με… άρωμα Premier League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει την ευκαιρία να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού, ενώ παράλληλα ο κόσμος θα δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα και φυσικά τα νέα της μεταγραφική αποκτήματα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα και καλό στη γιορτή στο Καραϊσκάκη!

Οι Πειραιώτες έχουν δουλέψει σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και οι κόποι τους φαίνονται να αποδίδουν καρπούς, αφού η εικόνα τους ήταν εξαιρετική τόσο στο φιλικό με την Τερνάνα, την οποία διέλυσαν με 4-0 όσο και στο φιλικό με τη Ρόμα, το οποίο έληξε 1-1.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει είναι και οι πέντε που ανέβηκαν από την Κ19 των Πειραιωτών: Την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδας Νέων του Ολυμπιακού. Οι Φάνης Μπακούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Μπάμπης Κωστούλας, Αντώνης Παπακανέλλος και Ισίδωρος Κουτσίδης ήταν εξαιρετικοί στα φιλικά που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και μαζί την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Φάνης Μπακούλας εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της προετοιμασίας. Μόνο τυχαία δεν τον επέλεξε ο Μεντιλίμπαρ για το βασικό σχήμα στο πιο δυνατό φιλικό που έχει δώσει έως τώρα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ρόμα. Ο νεαρός μέσος «σάρωσε» για άλλη μια φορά το γήπεδο ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και επιθετικά. Έχει όλο το «πακέτο» του σύγχρονου μέσου όπως ακριβώς θέλει ο Μεντιλίμπαρ για αυτό και τον έχει έως τώρα ρίξει για τα καλά στα βαθιά βλέποντας όλα όσα θα ήθελε. Μια «μηχανή» στον άξονα του Ολυμπιακού που περνάει συνεχώς τις «εξετάσεις» του Βάσκου προπονητή θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στο τελικό ρόστερ.

Εξαιρετικός ήταν και ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος μέσος ήταν στις αποκαλύψεις της Ολλανδίας με όσα έκανε στο χορτάρι στα φιλικά ματς, κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Το απίθανο γκολ με την Μαλίν θα μείνει αξέχαστο, όπως και η σπουδαία πάσα στο ματς με τον Άγιαξ. Ένα παιδί με τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του παρότι τόσο μικρός, με τσαμπουκά και τεχνική που δημιουργούν ένα «μείγμα» εκρηκτικό. Ο Χρήστος Μουζακίτης παρότι και αυτός βρίσκεται σε θέση με πολυκοσμία δείχνει ικανός να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να είναι και αυτός στη διάθεση του Βάσκου προπονητή σε όλη την διάρκεια της σεζόν που έρχεται.

Στην ίδια λίστα είναι και ο Μπάμπης Κωστούλας. Πίσω από Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση να του δώσει ευκαιρίες και να τον έχει πανέτοιμος για μεγάλες προκλήσεις. Με ωριμότητα στο παιχνίδι του ο 17χρονος δυναμικός επιθετικός έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα από τα σημεία αναφοράς του συλλόγου παίρνοντας εμπειρίες πολύτιμες για την συνέχεια της καριέρας του.

Στην άμυνα, ο Ισίδωρος Κουτσίδης έχει δείξει μια απίστευτη ωριμότητα έως τώρα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Στο φιλικό με την Τερνάνα μάλιστα κατάφερε να βάλει και το πρώτο του γκολ εκμεταλλευόμενος την δυναμική που έχει στις στημένες φάσεις λόγω και του ύψους του.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Αντώνης Παπακανέλλος. Τον έχουμε δει τόσο πίσω από τον επιθετικό όσο και στα άκρα της επίθεσης. Όπου και αν έχει χρησιμοποιηθεί ξεδιπλώνει το ταλέντο του και την υψηλή τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνει. Ο νεαρός εξτρέμ δεν έχει «μασήσει» σε κανένα από τα φιλικά που έχει παίξει με τον Μεντιλίμπαρ να του δίνει απλόχερα τις ευκαιρίες βλέποντας στοιχεία που αξίζουν της προσοχής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ