Ποια είναι η λέξη που χρησιμοποιεί καθημερινά στις προπονήσεις ο Μεντιλίμπαρ…

Ποια είναι η λέξη που χρησιμοποιεί καθημερινά στις προπονήσεις ο Μεντιλίμπαρ…

Οι δύο κανόνες του Βάσκου προπονητή στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, τα αποδυτήρια και η… Πρέμιερ Λιγκ

Τον ξέρουμε ήδη, δεν τον μαθαίνουμε μέσα από την προετοιμασία της ομάδας. Βλέπετε με όσα έκανε στους τελευταίους 3,5 μήνες της περσινής σεζόν τον μάθαμε για τα καλά. Τον έμαθαν για τα καλά όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, ειδικά στο Κόνφερενς Λιγκ όπου η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «παρέλασε» έως και την ΟΠΑΠ Αρένα κατακτώντας κόντρα στην Φιορεντίνα το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η διαφορά με το τώρα είναι πως ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει την τεράστια πίεση των αγώνων όσο δουλεύει. Την σεζόν που τελείωσε δεν είχε χρόνο για… πολλά-πολλά. Τα ματς βλέπετε έρχονταν απανωτά και ασταμάτητα. Τώρα όμως; Είναι η καλύτερη του και μαζί η καλύτερη των παικτών. Μια προετοιμασία, από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ηρεμία στην ομάδα απόλυτη. Οι όποιες γκρίνιες ακούγονται συχνά-πυκνά την περσινή σεζόν έχουν εξαφανιστεί. Μαζί και αυτοί που πρωταγωνιστούσαν.

Διαβάστε επίσης: Σερβία – Αυστραλία 95-90: Επέστρεψε από το -24 και προκρίθηκε στην παράταση

Όλοι οι παίκτες «πίνουν νερό» στο όνομα του Μεντιλίμπαρ. Παλιοί και νέοι. Και πώς να μην το κάνουν βλέποντας τον Βάσκο να είναι απόλυτα δίκαιος απέναντι σε όλους. Χωρίς να ασχολείται με ονόματα και ηλικίες. Δίνει ευκαιρίες σε όλους. Ο Μεντιλίμπαρ που περνάει με εξαιρετικό τρόπο έως τώρα σε όλους, παλιούς και νέους τα «θέλω» του για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα του. Ποδόσφαιρο επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ, βάζοντας ψηλά τον πήχη σε όλους και για όλους.

Ένας Ολυμπιακός που στηρίζεται στον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού με τον Μεντιλίμπαρ να μην θέλει να βλέπει περιττές ενέργειες. Είναι χαρακτηριστικό πως Νο1 κανόνας στον «νόμο Μεντιλίμπαρ» είναι το… rapido (γρήγορα στα Ισπανικά) που ακούγεται καθημερινά από το στόμα του προπονητή του Ολυμπιακού και όπως είδαμε και πρόσφατα στο ιδιαίτερα απαιτητικό ματς με την Ρόμα «βγήκε» και στο χορτάρι από τους παίκτες του. «Πακέτο» και η ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, με όπλο την εξαιρετική φυσική κατάσταση που έχουν και φέτος οι ερυθρόλευκοι με την υπογραφή του Χρήστου Μουρίκη. Μια πίεση που «έπνιξε» την Ρόμα αναγκάζοντας τον προπονητή της Ντε Ρόσι να παραδεχθεί πως υπέφερε από τον Ολυμπιακό. Από τον Ολυμπιακό που δεν είχε ούτε τον Έσε, ούτε τον Στάμενιτς που θα έχει από εδώ και στο εξής. Ούτε τον Ντάνι Γκαρθία που μετράει αντίστροφα, ούτε τον Ελ Καμπί που επίσης είναι σε ρυθμούς επιστροφής γρήγορα-γρήγορα.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ που με πλάνο και μεθοδικότητα, μέρα με την μέρα γίνεται σε όλους τους τομείς καλύτερος. Έχοντας μπροστά του το σπουδαίο φιλικό με την Νότιγχαμ και το Σάββατο την αναμέτρηση στην Κύπρο με τον Άρη Λεμεσού για να κλείσει έτσι την προετοιμασία πριν την πρώτη σέντρα, το Σάββατο στις 17 Αυγούστου στον Βόλο.

Με στόχο ο Ολυμπιακός να έχει στο παιχνίδι του τους δύο κανόνες του Μεντιλίμπαρ, τον γρήγορο ρυθμό και την πίεση στον αντίπαλο. Πίεση με σχεδόν όλη την ομάδα να ανεβαίνει ψηλά όπως είδαμε και στο φιλικό με την Ρόμα. Το έκανε συνεχώς η ομάδα και το έκανε σωστά. Με στόχο το επιθετικό transition ώστε να μπορεί να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο αλλά και να μπορεί άμεσα να επιχειρεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ