Ο «νέος Ολυμπιακός» του Μεντιλίμπαρ, η κορυφαία μεταγραφή, οι Γιάρεμτσουκ, Βέλντε και τα παιδιά-εφιάλτης του Αμπάτε

Ο «νέος Ολυμπιακός» του Μεντιλίμπαρ, η κορυφαία μεταγραφή, οι Γιάρεμτσουκ, Βέλντε και τα παιδιά-εφιάλτης του Αμπάτε

Ο φετινός Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι μια... άλλη ομάδα. Πιο γρήγορη, πιο δυνατή, πιο... άγρια. Αλλά με ποιότητα επιπέδου... Ζέλσον, προσθήκες κορυφαίου επιπέδου και «μικρούς» που δημιουργούν εφιάλτες!

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν μπορεί να είναι συνέχεια του περσινού, αλλά δεν είναι ίδιος. Είναι μια άλλη ομάδα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όχι μόνο επειδή έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα. Αλλά διότι το ποδόσφαιρο που παίζει η φετινή ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παίζεται σε διαφορετικές ταχύτητες.

Πιο υψηλές από τις περσινές. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο φιλικό παιχνίδι με την Τερνάνα. Οπου, ναι μεν, ο αντίπαλος δεν ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει, χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα. Χωρίς, μάλιστα, το γκάζι να είναι στο… τέρμα.

Το νέο πρόσωπο του Ολυμπιακού, ο MVP της καλοκαιρινής προετοιμασίας έως τώρα, δεν κάποιος καινούργιος. Αλλά κάποιος που αποκτήθηκε για να κάνει ακριβώς αυτό: Τη διαφορά. Ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν είναι παίκτης της… σειράς. Είναι από άλλο επίπεδο. Πιο υψηλό από ό,τι έχει συνηθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και από τη στιγμή που έκανε καλή προετοιμασία, αισθάνεται καλά, έχει δυνάμεις και είναι υγιής, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να κυλήσουν διαφορετικά. Κόντρα στην Τερνάνα δεν σκόραρε απλά. Ήταν ξανά ο παίκτης που τα έκανε όλα. Με ποιότητα και ταχύτητα. Δείχνοντας ότι το δικό του ταλέντο θα αποτελέσει «αντίδοτο» στις ποιοτικές αποχωρήσεις του καλοκαιριού.

Βεβαίως, ήδη από τα πρώτα λεπτά της παρουσίας τους, οι δύο τελευταίας προσθήκες των Πειραιωτών άρχισαν να δείχνουν τι έπεται. Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ακόμη και χωρίς κανονική προετοιμασία, έκανε αισθητή την παρουσία του. Εδειξε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Εδειξε ποιότητα και προσασμοστικότητα. Εκτέλεσε κάθε φορά που του δόθηκε η ευκαιρία. Ηταν μέσα στις φάσεις. Δημιούργησε χώρους και προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Και φωτογράφισε το μέλλον. Επιβεβαιώνοντας ότι ο Ολυμπιακός πήρε έναν σέντερ φορ που του έλειπε.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περίπτωση του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός δεν είναι ίδια περίπτωση με του Νορβηγού. Είναι έτοιμος. Περισσότερο πιθανότατα από όλους τους συμπαίκτες του. Αλλά αυτό έχει σημασία να το δείχνεις στον αγωνιστικό χώρο. Τι έκανε, λοιπόν, ο νέος εξτρέμ του Ολυμπιακού; Σκόραρε στην πρώτη του τελική προσπάθεια με τα ερυθρόλευκα. Ένα εξαιρετικό γκολ, με σουτ με εξωτερικό φάλτσο, στη γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ. Κίνηση που αποτελεί κομμάτι του ρεπερτορίου του. Από το οποίο είδαμε λίγα πράγματα το απόγευμα της Παρασκευής. Αλλά είναι σαφές ότι θα δούμε πολλά. Και σημαντικά.

Εάν λάβουμε υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες και το επίπεδο των τριών παραπάνω ποδοσφαιριστών. Βάλουμε στη ζυγαριά τον Ποντένσε, που κάποια στιγμή θα έρθει και τον Αντρέ Ορτα, που δεν θα μείνει για πολύ εγκλωβισμένος στην Μπράγκα, συν τους παίκτες που έχουν κάνει προετοιμασία… Μεντιλίμπαρ, τότε γίνεται αντιληπτό πως ο «νέος» Ολυμπιακός, είναι πραγματικά διαφορετικός. Με ποιότητα. Αλλά και ταχύτητα, δύναμη και… αγριάδα.

Αντί επιλόγου, ένα σύντομο σχόλιο για τον πραγματικό θησαυρό του Ολυμπιακού. Εάν στις θέσεις των Κουτσίδη, Μουζακίτη και Παπακανέλλου, έπαιζαν την Παρασκευή ένας Βραζιλιάνος, ένας Αργεντινός και ένας Γάλλος, θα μιλούσαμε για μεταγραφές πρώτης γραμμής και κορυφαίων προδιαγραφών. Αντίθετα, είναι Ελληνόπουλα, παιδιά του συλλόγου, που πριν λίγους μήνες δημιούργησαν εφιάλτες στον νυν τεχνικό της Τερνάνα, Ιγκνάσιο Αμπάτε.

Βλέπετε, ο Ιταλός ήταν ο προπονητής της Μίλαν στον τελικό του Youth League. Του Champions League Νέων της UEFA. Τρόπαιο που, για όποιον ξεχνάει, το κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Με 3άρα στον τελικό, έναντι των Μιλανέζων. Τα υπόλοιπα, αύριο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ