Ολυμπιακός: Οι… εξετάσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης στην Ιταλία

Ολυμπιακός: Οι… εξετάσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης στην Ιταλία

Τα δύο φιλικά με Τερνάνα και Ρόμα, οι… αναζητήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα «στοιχήματα» των ερυθρολεύκων

Στην Ιταλία ξεκινάει το δεύτερο κομμάτι των φιλικών και της προετοιμασίας των Κυπελλούχων Ευρώπης. Κόντρα σε Τερνάνα και Ρόμα ο Ολυμπιακός θα τεστάρει τις δυνάμεις του πριν ακολουθήσουν, αρχικά το μεγάλο φιλικό στο Καραϊσκάκη στις 8 του μήνα και μετά η αναμέτρηση στην Κύπρο με τον Άρη Λεμεσού (10/8) μια εβδομάδα πριν την πρώτη επίσημη σέντρα στον Βόλο.

Τα δύο δυνατά τεστ στην Ιταλία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει στη διάθεσή του και τα δύο νέα αποκτήματα, Κρίστοφερ Βέλντε και Ρομάν Γιάρεμτσουκ που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα.

Ο Μεντιλίμπαρ που προφανέστατα περιμένει βελτίωση από την, έτσι και αλλιώς καλή εικόνα που είχε η ομάδα του στα τέσσερα φιλικά της Ολλανδίας, και συνάμα θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά πράγματα που θα του χρησιμεύσουν στη διάρκεια της σεζόν. Στα φιλικά της Ολλανδίας είδαμε αρκετούς πειραματισμούς από τον Βάσκο προπονητή όπως δύο μπακ στην ίδια πλευρά, Κοστίνια-Ροντινέι δεξιά και Ορτέγκα-Αποστολόπουλο αριστερά.

Είδαμε να έχει πρόθεση να παίξει με πιο επιθετικό πλάνο στο 4-4-2 που μετά και την άφιξη του Γιάρεμτσουκ είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε αρκετά και σε επίσημα ματς, και συνολικά είδαμε την διάθεση του να τεστάρει όχι μόνο ατομικά αλλά και ομαδικά πράγματα στην ομάδα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί και στην Ιταλία.

Είναι εξάλλου δεδομένο πως ο Πιρόλα, που τον είδαμε στο φιλικό με την Ναιμέγκεν για 72 λεπτά στο βασικό σχήμα, έχοντας εξαιρετική παρουσία, θα μπει πιο βαθιά στο «κόλπο». Ο Ιταλός στόπερ είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο Μεντιλίμπαρ και θα τον δούμε και στα δύο φιλικά εφόσον ο Βάσκος προπονητής ακολουθήσει την τακτική που είχε στις δύο προηγούμενες δυάδες των απανωτών αγώνων, Παρασκευή και Σάββατο. Έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν θα «παντρέψει» και σε αγώνα τον Πιρόλα με τον Ρέτσο, το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας που αυτή την στιγμή είναι το επικρατέστερο.

Στην «πρώτη γραμμή» ξανά και η… παρέα του Μουζακίτη, τα παιδιά της Πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού που στην Ολλανδία γοήτευσαν! Στην Ιταλία οι «πιτσιρικάδες» θα τεσταριστούν ξανά, σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο.

Σημαντικά τεστ βεβαίως για όλους στην ομάδα που μπαίνουν όλο και πιο δυνατά στην προετοιμασία, όπως ο Ζέλσον Μαρτίνς που ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην Ολλανδία. Ο Πορτογάλος άσος αναμένεται να πάρει ξανά μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά με την ελπίδα να είναι και πάλι μέσα στους πρωταγωνιστές επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ