Η απόφαση Μεντιλίμπαρ για Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, το «φατούρο» στον Φορτούνη και οι τραυματίες

Η απόφαση Μεντιλίμπαρ για Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, το «φατούρο» στον Φορτούνη και οι τραυματίες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έβαλε με το καλημέρα στα «βαθιά» τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού. Τι γίνεται με Ελ Κααμπί, Στάμενιτς, Γκαρθία και τι έκαναν οι Ερυθρόλευκοι στον Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη βάση του. Το απόγευμα της Τρίτης οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη τους προπόνηση επί ελληνικού εδάφους μετά από 12 ημέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία και 3 ημέρες ρεπό. Ρεπό που οι Ερυθρόλευκοι το… κέρδισαν. Καθώς σύμφωνα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τα πράγματα πήγαν τόσο καλά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και η δουλειά ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, που ο Βάσκος έκρινε ότι οι παίκτες του πρέπει να ξεκουραστούν. Να ανταμειφθούν για τη δουλειά που έκαναν.

Το απόγευμα της Τρίτης, μάλιστα, ο Μεντιλίμπαρ είδε και αυτό που περίμενε στο Ρέντη. Νέα πρόσωπα. Σημαντικά πρόσωπα. Καθώς ο Κρίστοφερ Βέλντε και ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ έκαναν την πρώτη τους παρουσία ως παίκτες του Ολυμπιακού, στο νέο «σπίτι» τους. Ο προπονητής των Πειραιωτών τους καλωσόρισε, κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να τους υποδεχθούν ως νέα μέλη της οικογένειας και στη συνέχεια έδωσε εντολή για το απαραίτητο… φατούρο.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Euroleague – «Κατασχέθηκε η περιουσία του ιδιοκτήτη της Μονακό»

Μάλιστα, λόγω της παρουσίας του Κώστα Φορτούνη πριν την έναρξη του προγράμματος, ο πρώην αρχηγός των Πειραιωτών ήταν εκείνος που έκανε την αρχή στο… pasillo μετά καρπαζιάς. Το «αντίο» του σε πρώην συμπαίκτες, προπονητές και όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ήταν συναισθηματικό και έντονο. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και στη ζωή της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού μπήκαν από χθες οι Βέλντε και Γιάρεμτσουκ. Ετοιμοι να διεκδικήσουν χώρο και ρόλο.

Ο Νορβηγός είναι έτοιμος να μπει και να παίξει. Ο Ουκρανός είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά δεν έχει ρυθμό και σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Μεντιλίμπαρ εξήγησε ότι θα τους πάρει και τους δύο στην Ιταλία για τα φιλικά παιχνίδια με την Τερνάνα (02/08) και Ρόμα (03/08). Και δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να τους χρησιμοποιήσει. Καθώς στόχος του είναι να προσαρμοστούν και να καταλάβουν τη φιλοσοφία του το συντομότερο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να πάει συντηρητικά η επιστροφή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε πρόγραμμα φουλ έντασης. Η ενόχληση το δάχτυλο του μεγάλου ποδιού δεν έχει φύγει και για αυτόν τον λόγο έχει επιλεγεί συντηρητική προσέγγιση, ώστε να ιαθεί πλήρως το σημείο και να μην του προκαλεί διαρκώς ενοχλήσεις. Καθώς είναι ένα «ύπουλο» σημείο, που μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο και αυτονόητα, αδυναμία πλήρους απόδοσης.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν ο Μάρκο Στάμενιτς ανέβασε ρυθμούς. Ο Νεοζηλανδός μέσος κάνει έντονο ατομικό πρόγραμμα στο Ρέντη, με σκοπό να κερδίσει το χαμένο έδαφος και εντός της εβδομάδας θα μπει στις προπονήσεις. Μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια στην Ιταλία. Εκτός κι αν ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του αποφασίσουν να τον προφυλάξουν, κάτι που δεν φαντάζει πιθανό τώρα.

Κλείνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ντάνι Γκαρθία, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα δύο επόμενα φιλικά των Πειραιωτών. Ο Ισπανός θα συνεχίσει τη θεραπεία στη γάμπα και το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, με σκοπό να είναι απολύτως έτοιμος το επόμενο δεκαήμερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ