Η απίθανη ιστορία πίσω από τη μεταγραφή του Βέλντε στον Ολυμπιακό και η άτεγκτη στάση του Νορβηγού εξτρέμ!

Η απίθανη ιστορία πίσω από τη μεταγραφή του Βέλντε στον Ολυμπιακό και η άτεγκτη στάση του Νορβηγού εξτρέμ!

Οι μεταγραφές κρύβουν ιδιαίτερες ιστορίες, αλλά η μετακίνηση του Κρίστοφερ Βέλντε στον Ολυμπιακό, είναι από εκείνες που σπάνια συναντάς. Ο Νορβηγός εξτρέμ έκανε τα πάντα, ακόμη και κόντρα στους μάνατζερ. Το κρίσιμο τηλεφώνημα, τα ισπανικά και η θέληση να δουλέψει με τον Μεντιλίμπαρ.

Καμία μεταγραφή δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Κανείς παίκτης, ο καλύτερος, ο πιο ταλαντούχος, ο πιο ικανός να είναι, δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι θα προσαρμοστεί, θα αποδώσει και θα αξίζει η επένδυση που θα κάνεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε. Ενός παίκτη με στοιχεία που λείπουν από τους Πειραιώτες. Με ταλέντο και εξαιρετικό προφίλ. Αλλά κυρίως, με ξεκάθαρη, κρυστάλλινη πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός… έπρεπε να είναι η επόμενη ομάδα του.

Πολλές φορές έχετε διαβάσει για παίκτες που θέλουν μία συγκεκριμένη ομάδα και πιέζουν για να γίνει μια μεταγραφή. Αλλά η περίπτωση του Βέλντε ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αποκτήσει δύο φορές τον Νορβηγό ακραίο επιθετικό. Μία φορά τον περασμένο Αύγουστο, στο τέλος των μεταγραφών. Και άλλη μία τον Ιανουάριο, όταν έγιναν επαφές και ο παίκτης έδειξε «ζεστός» στο να συνεχίσει στους Ερυθρόλευκους. Και αυτό, παρότι για την απόκτησή του είχε κινηθεί η Λάτσιο, αλλά και άλλες ομάδες, οι οποίες δεν τα βρήκαν με τη Λεχ Πόζναν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν ήθελε να αλλάξει τα άκρα του και στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Κράτησε τον Ελ Κααμπί. Κράτησε Μασούρα. Ήθελε να κρατήσει τον Φορτούνη. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, θα φέρει πίσω τον Ποντένσε. Και παράλληλα ήθελε να αποκτήσει έναν ακόμη εξτρέμ, με διαφορετικά στοιχεία από τους υπάρχοντες. Με το όνομα του Βέλντε να είναι από την πρώτη στιγμή στις 3 κορυφαίες θέσεις της ατζέντας.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ… ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Η περίπτωση του Νορβηγού ξεχώρισε οριστικά πριν από περίπου 3 εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την προεργασία. Είχε μάθει τα πάντα για τις λεπτομέρειες της μεταγραφής και είχε εξαιρετική επικοινωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, μέσω του ατζέντη του. Αλλά για να πάει στο βήμα παρακάτω, έπρεπε να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση και με τον ίδιο τον παίκτη. Όπως και έγινε.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν εκείνος που ανέλαβε να «τρέξει» τη μεταγραφή και φυσικά εκείνος που μίλησε με τον Βέλντε. Μάλιστα, ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, εξεπλάγην ευχάριστα όταν άκουσε τον Νορβηγό εξτρέμ να του απαντάει σε άπταιστα… ισπανικά! Λεπτομέρεια; Καθόλου. Διότι οι Ερυθρόλευκοι «μιλούν» ισπανικά. Κάτι που διευκολύνει εξαιρετικά και την άμεση επικοινωνία με τον Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος επίσης είχε πει το μεγάλο «ναι» για τον παίκτη, αμέσως μόλις μελέτησε την περίπτωσή.

ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ… ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!

Στις συζητήσεις που έγιναν, ο Βέλντε ξεκαθάρισε στον Κοβάσεβιτς, σε κάθε τόνο και με πλήρη ειλικρίνεια, ότι ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, του μετέφερε την πεποίθησή του πως πιστεύει ότι θα κάνει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στους Πειραιώτες, καθώς θεωρεί ότι η μενταλιτέ, η λογική, η πίεση και το γενικότερο κλίμα πνεύμα του συλλόγου, είναι κάτι που ταιριάζει και τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους Ερυθρόλευκους ότι ο ίδιος θα έκανε τα πάντα από την πλευρά του, για να διευκολύνει τις επαφές με τη Λεχ Πόζναν. Και το έκανε.

Όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους Πολωνούς, ο Βέλντε ενημέρωσε τη διοίκηση της ομάδας του ότι δεν θέλει να συζητήσει άλλη προσφορά. Και ότι στόχος του είναι να συνεχίσει στον Πειραιά. Μάλιστα, συμφώνησε να βοηθήσει έως ότου βρισκόταν αντικαταστάτης του. Και για αυτόν τον λόγο έπαιξε 90 λεπτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Πολωνίας, στη νίκη με 2-0 επί της Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Ταυτόχρονα, η Λεχ Πόζναν απέκτησε τον 21χρονο εξτρέμ, Μπράιαν Φιαμπέμα. Επίσης Νορβηγός και… όλως τυχαίως, ποδοσφαιριστής του ατζέντη του Βέλντε. Ο οποίος επίσης είχε πάρει εντολή από τον νυν παίκτη των Πειραιωτών να κλείσει το συντομότερο το θέμα της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Όπως και έγινε. Με τον Βέλντε να ξεκινάει άμεσα προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον περιμένει το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη. Και όλοι στο Μεγάλο Λιμάνου πιστεύουν πως ο εν λόγω παίκτες, μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν.

Αντί επιλόγου, μια πολύ σημαντική σημείωση. Η οποία αφορά στους ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή. Οι εκπρόσωποι του Βέλντε, ναι μεν, έκαναν ό,τι έπρεπε για να γίνει η μεταγραφή και να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του πελάτη τους. Αλλά δεν είναι μυστικό ότι το έκαναν… απρόθυμα. Καθώς είχαν άλλες προτάσεις στα χέρια τους και επίσημο ενδιαφέρον από σημαντικούς συλλόγους. Περιπτώσεις για τις οποίες δεν συζήτησε ποτέ ο 24χρονος Νορβηγός!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ