Το μεγάλο κόλπο με τον Γιάρεμτσουκ – Πώς Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο στόχο του Μεντιλίμπαρ και το άκυρο στην Τραμπζονσπόρ

Ο Ολυμπιακός έκλεισε και φέρνει τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα τον 28χρονο διεθνή Ουκρανό σέντερ φορ, μετά από συντονισμένες ενέργειες και σφοδρή επιθυμία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το όνομα του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ μπορεί να μην ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό το φετινό καλοκαίρι. Αλλά στην εσωτερική μεταγραφική επετηρίδα του Ολυμπιακού ήταν ο νούμερο 1 μεταγραφικό στόχος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ως ο δεύτερος επιθετικός που θα αποκτηθεί από τον σύλλογο και θα προσφέρει διαφορετικά στοιχεία από εκείνα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει άμεσα τη μεταγραφή του 28χρονου (27/11/1995) επιθετικού. Και όταν λέμε άμεσα, είναι θέμα… ωρών να τελειώσουν όλα. Καθώς η συμφωνία για αγορά του από την Μπριζ είναι πλέον κλειδωμένη. Ενώ και με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία. Και… κάτι παραπάνω. Καθώς έρχεται τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα. Εξηγούμαστε…

Ο Γιάρεμτσουκ δεν είναι απλά ένας σέντερ φορ που προέκυψε ξαφνικά στην ατζέντα του Ολυμπιακού. Είναι μια περίπτωση που απασχολεί τους Πειραιώτες εδώ και έναν μήνα. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον έχει θέσει στην κορυφή λίστας των θέλω του, για παρτενέρ του Ελ Κααμπί. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Κοβάσεβιτς και ο ίδιος ο Βάσκος τεχνικός μίλησαν με τον Ουκρανό στράικερ και τον έπεισαν ότι ο Ολυμπιακός είναι το σωστό βήμα για την καριέρα του.

ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Για την ακρίβεια, από το περιβάλλον του Γιάρεμτσουκ επιβεβαιώνεται μια πληροφορία που αναφέρει πως ο παίκτης ουσιαστικά χάλασε… επίτηδες τη συμφωνία που είχε η Μπριζ με την Τραμπζονσπόρ για την πώλησή του. Καθώς είχε αποφασίσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Και αυτό ήταν και το σαφές μήνυμα που έστειλε στη διοίκηση της βελγικής ομάδας, αναφορικά με την ομάδα στην οποία ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του.

Κλείνοντας, έχει αξία να αναφέρουμε πως η μεταγραφή του Γιάρεμτσουκ, τον οποίο ο Ολυμπιακός θα υπογράψει για 4 χρόνια εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι μια από τις πλέον κοστοβόρες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τα λεφτά που θα πάρει η Μπριζ, αλλά και σε ό,τι αφορά στις απολαβές του παίκτη. Για τον οποίο οι Βέλγοι είχαν πληρώσει 17.000.000 € στην Μπενφίκα πριν από 2 χρόνια. Όσα ακριβώς είχαν δώσει και οι Πορτογάλοι για να τον κάνουν δικό τους από τη Γάνδη το καλοκαίρι του 2021.

4-4-2 ΜΕ ΤΟΝ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ

Όσο για τον λόγο που ο προπονητής του ολυμπιακού ήθελε τόσο πολύ να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος επιθετικός; Πρώτον, διότι είναι ένα τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Ελ Κααμπί. Είναι σέντερ φορ – κολώνα. Ψηλός (1.91 μ.), δυνατός στον αέρα, με καλή τεχνική, καλά τελειώματα και ικανότητα να κρατάει και να «σπάει» την μπάλα εξαιρετικά. Μάλιστα δεν πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη εάν δούμε τον ολυμπιακό να αγωνίζεται με καθαρό 4-4-2 σε σημαντικό αριθμό αγώνων στη διάρκεια της σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από