Γιάρεμτσουκ: Ένας «πύργος» στη… σκακιέρα του Μεντιλίμπαρ

Γιάρεμτσουκ: Ένας «πύργος» στη… σκακιέρα του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την μεταγραφή του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, που ήρθε σήμερα (29/7) στην Αθήνα και to10.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του την περασμένη σεζόν.

Έτοιμος για το «μπαμ» με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι ο Ολυμπιακός. O Σάσα Ταβολιέρι αποκάλυψε χτες βράδυ (28/7) τη συμφωνία των Πειραιωτών με την Μπριζ για την αγορά του Ουκρανού φορ και την άφιξή του σήμερα (29/7) στη χώρα μας για να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά το πρώτο… τιτίβισμα, ο Βέλγος ρεπόρτερ αποκάλυψε και το πόσο της μεταγραφής, το οποίο αναφέρει πως θα είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα μπόνους. Ο Ουκρανός επιθετικός, ήρθε σήμερα (29/7) στη χώρα μας, να περάσει τα απαραίτητα ιατρικά και να ολοκληρωθεί το deal.

Διαβάστε επίσης: Κρίστοφερ Βέλντε: Ένας «βιρτουόζος» που δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του – Τα απίστευτα στατιστικά (vids)

Πρόκειται για έναν πανύψηλο φορ (1,91 μ.), ικανό να σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στα καθήκοντά του εντός περιοχής,  αφού είναι ικανός να συμμετέχει τόσο στην ανάπτυξη της ομάδας του, όσο και στο πρέσινγκ. Πράγματα τα οποία ζητά από τα σέντερ φορ του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Από το Euro, στον Πειραιά

Ο Γιάρεμτσουκ, ήταν στην αποστολή της Ουκρανίας στο πρόσφατο Euro, στα γήπεδα της Γερμανίας. Αγωνίστηκε και στα 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων, όπου σκόραρε απέναντι στην Σλοβακία, ένα εκπληκτικό γκολ με ωραία ενέργεια, στη μοναδική νίκη της χώρας του στο τουρνουά. Είχε 17 ενέργειες ανά παιχνίδι, με 77% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 33% κερδισμένες μονομαχίες και 1,7 ανακτήσεις κατοχής.

Ξεκίνησε στο Βέλγιο, αλλά ολοκλήρωσε στην Ισπανία την περασμένη σεζόν

Το ξεκίνημα της σεζόν 2023-24 βρήκε τον Γιάρεμτσουκ να είναι στις βασικές επιλογές της Μπριζ, να σκοράρει 4 γκολ στα 2 παιχνίδια των προκριματικών του Conference League που αγωνίστηκε, αλλά στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Βαλένθια. Εκεί αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της σεζόν και συμμετείχε σε 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Στη La Liga είχε 25 συμμετοχές, με 3 γκολ (όλα τελειώματα μέσα στη μεγάλη περιοχή) και ανά παιχνίδι μέτρησε 69% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 36% ευστοχία στις ντρίπλες, 37% κερδισμένες μονομαχίες και 1,2 ανακτήσεις κατοχής.

Συνολικά με την Εθνική του ομάδα έχει 53 συμμετοχές, με 18 γκολ. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Μπενφίκα, Βαλένθια, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη, έχοντας συνολικά 330 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων, με 93 γκολ και 32 ασίστ στο ενεργητικό του.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ