Κρίστοφερ Βέλντε: Ένας «βιρτουόζος» που δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του – Τα απίστευτα στατιστικά (vids)

Κρίστοφερ Βέλντε: Ένας «βιρτουόζος» που δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του – Τα απίστευτα στατιστικά (vids)

Ο Κρίστοφερ Βέλντε είναι μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και to10.gr παρουσιάζει τον κορυφαίο ντριμπλέρ στην Πολωνία, που έκανε... θραύση με τη Λεχ Πόζναν και έχει εντυπωσιακά νούμερα.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια σπουδαία κίνηση, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία για τη Λεχ Πόζναν για την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός εξτρέμ με αργεντίνικες ρίζες τα έχει βρει και στους προσωπικούς όρους με τους ερυθρόλευκους και όπως επιβεβαίωσε και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είναι έτοιμος να πάρει το αεροπλάνο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός «δούλευε» αρκετό καιρό την περίπτωση του Βέλντε, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε σαν… τρελός να μεταγραφεί στην Ελλάδα, για αυτό και απέρριψε τις προτάσεις που είχε, αλλά και το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο MLS.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, εφόσον όλα πάνε καλά και περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, θα βάλουν στο ρόστερ τους έναν τρομερά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα πλάγια της επίθεσης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήθελε εξάλλου πολύ την απόκτηση του, μιας και ο Βέλντε είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν, είναι πολύ καλός δημιουργός, ενώ σκοράρει, κάτι που φάνηκε και την περσινή σεζόν, που αγωνίστηκε στη Λεχ Πόζναν και έκανε… πλάκα στο πολωνικό πρωτάθλημα. Ο 24χρονος πλάγιος επιθετικός προσδίδει ποιότητα στην αριστερή πτέρυγα, ενώ αποτέλεσε τον κορυφαίο ντριμπλέρ στην Πολωνία, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του, είναι δεξιοπόδαρος, αλλά χρησιμοποιεί και το αριστερό του πόδι με άνεση, ενώ φυσικά μπορεί να αγωνιστεί και από την δεξιά πτέρυγα.

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό

Ο Βέλντε μπορεί να δώσει εκτός από εντυπωσιακά νούμερα με γκολ και ασίστ, το διαφορετικό στα εξτρέμ, αλλά και το ένας με έναν, ενώ πρόκειται για έναν δεξιοπόδαρο που αγωνίζεται από τα αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι έχει την τάση να συγκλίνει προς τα μέσα, διαθέτει πολύ καλά πόδια, ενώ όπως μπορεί να δει κανείς από τους αριθμούς του όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του είναι… κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Την περσινή σεζόν ο Βέλντε έπαιξε σε 33 ματς στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Λεχ Πόζναν την περασμένη σεζόν, από τα οποία στα 30 ξεκίνησε ως βασικός με μέσο όρο συμμετοχής τα 78 λεπτά ανά παιχνίδι.

Πέτυχε 10 γκολ και έδωσε και πέντε τελικές πάσες για τους συμπαίκτες του. Αρέσκεται να παίζει από αριστερά και να συγκλίνει σουτάροντας με το  ανάποδο πόδι. Αυτό είναι κάτι που κάνει πολύ καλά, ενώ είναι και πολύ καλός ντριμπλέρ, ο καλύτερος στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Πρόπερσι, ο νεαρός επιθετικός είχε κάνει ακόμη καλύτερη σεζόν έχοντας 48 αγώνες, 16 τέρματα και 7 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 216 παιχνίδια, 56 γκολ και 37 ασίστ σε Χάουγκεσουντ, Νεστ Σόστρα και Λεχ Πόζναν.

Παράλληλα, είναι απίστευτος «ντριμπλέρ» και το δείχνουν τα στατιστικά του, αφού έχει 2,3 ανά παιχνίδι και 55%. Κερδίζει περίπου 2 φάουλ ανά ματς (1,8), ενώ πραγματικά δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του. Κάτι που δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία σχετικά με τα εντυπωσιακά νούμερα που έχει εκτός των γκολ και των ασίστ και για τις ντρίμπλες.

Εκτός από τα γκολ και τις ασίστ του, ο προπονητής της Λεχ Πόζναν μιλώντας για την απώλεια του αναφέρθηκε στο τι χάνει και φυσικά στάθηκε στο ατομικό του ταλέντο και την ποιότητα του. Ο Βέλντε είναι μια κίνηση από τα πάνω ράφι και θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικά, εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τον ήθελε και ο Μεντιλίμπαρ, αλλά και που οι ερυθρόλευκοι ασχολήθηκαν τόσο έντονα με την περίπτωση του και είναι μια ανάσα από το να ολοκληρώσουν μια σπουδαία μεταγραφή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ