Οι «μικροί» που κερδίζουν θέση στο ρόστερ του Μεντιλίμπαρ και οι… ανατροπές

Οι «μικροί» που κερδίζουν θέση στο ρόστερ του Μεντιλίμπαρ και οι… ανατροπές

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το είπε ξεκάθαρα, πως ήδη κάποια παιδιά από της ομάδας που κατέκτησε το Youth League, έχει αποφασίσει να τα κρατήσει στο ρόστερ. Αυτό που δεν είπε, είναι ότι εάν μπορούσε θα τους ήθελε όλους...

«Σίγουρα ναι. Περισσότερα από ένα παιδιά θα είναι μέλη της ομάδας». Η ατάκα ανήκει στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και ήταν η απάντηση σε ερώτηση για το εάν βλέπει ως «μεταγραφές» κάποιον ή κάποιους από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ακολουθούν την αποστολή του Ολυμπιακού σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Από τα λόγια του Βάσκου, δεν προκύπτουν απορίες. Ή δεύτερες σκέψεις.

Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ, οι πέντε ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, είναι παίκτες… έτοιμοι. Μπορεί σε κάποιους αυτό να ακούγεται περίεργο. Εως και πρωτοφανές. Αλλά είναι η πραγματικότητα. Αυτή που καταγράφουμε όλο αυτό το διάστημα που οι Ερυθρόλευκοι προπονούνται στο Σίνταμ. Αυτά τα παιδιά, είναι έτοιμοι παίκτες. Και από τη στιγμή που το ταλέντο δεν τους λείπει, διεκδικούν χώρο, χρόνο και… προσοχή. Επάξια και στα ίσια.

Διαβάστε επίσης: Σοκ με Μπρινιόλι στην ΑΕΚ: Υπέστη κάταγμα και θα μείνει εκτός δράσης για 2,5 μήνες

Δεν κατακτάς το Youth League εάν δεν έχεις ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τέτοιους. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά στην Ολλανδία. Με τον Μεντιλίμπαρ να είναι ξεκάθαρο πως έχει αποφασίσει 2-3 θέσεις του ρόστερ να τις κλείσει για αυτά τα παιδιά. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται το χρυσάφι που έχει στα χέρια του. Εάν κάναμε μια πρώιμη καταγραφή των έως τώρα πεπραγμένων και όσων έχουν δείξει στην προετοιμασία Χρήστος Μουζακίτης, Μπάμπης Κωστούλας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Αντώνης Παπακανέλλος και Φάνης Μπακούλας, είναι σχεδόν αδύνατον να προβλέψεις ποιος μπορεί να μείνει εκτός. Καθώς και οι πέντε πραγματοποιούν εξαιρετική προετοιμασία.

Κάνουν προπονήσεις σε εντάσεις και ρυθμούς, που δεν είχαν συνηθίσει. Αλλά αυτό… δεν φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν βλέπεις διαφορά. Ή μάλλον, κάποιες φορές βλέπεις. Διότι το ταλέντο τους λάμπει σε αρκετές στιγμές. Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για τους ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει το κάτι παραπάνω και έχουν προκαλέσει την προσοχή όλων στον Ολυμπιακό, είναι σαφές ότι η περίπτωση του Μουζακίτη ξεχωρίζει.

Ο 17χρονος μέσος, έχει κάνει εκπληκτική προετοιμασία. Αλλά εκτός αυτού, στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια, έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί και να κάνει σημαντικά πράγματα και στον… κόσμο των ανδρών. Ο «Μούζα», μαζί με τον Μπάμπη Κωστούλα, που προορίζεται για 3ος επιθετικός της ομάδας και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και της Ελλάδος στη θέση του σέντερ φορ, είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που θεωρητικά έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στο ρόστερ. Αλλά επειδή η προετοιμασία δεν έχει τελειώσει και απομένουν ακόμη 6 φιλικά παιχνίδια, δεν αποκλείεται να προκύψουν και ανατροπές.

Όχι ως προς τα δύο συγκεκριμένα παιδιά. Αλλά ως προς τους υπόλοιπους. Οι οποίοι είναι παίκτες πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου. Για αυτόν τον λόγο, ό,τι κι αν γίνει. Όποιες εξελίξεις κι αν υπάρξουν, είναι ειλημμένη η απόφαση του συλλόγου τα συγκεκριμένα παιδιά, να αξιοποιηθούν. Να πάρουν ευκαιρίες. Εξάλλου, παρότι ο Μεντιλίμπαρ είπε ξεκάθαρα, πως κάποια από αυτά παιδιά, έχει αποφασίσει να τα κρατήσει στο ρόστερ. Αλλά αυτό που δεν είπε, είναι ότι εάν γινόταν θα τους κρατούσε όλους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ